De Nije Schuur

Ik kom heel graag op Terschelling. Maar dat hebben meer mensen, dus zijn de mooie, rolstoeltoegankelijke vakantiestekjes vaak al ver van te voren volgeboekt. Met de opening van De Nije Schuur met maar liefst acht rolstoeltoegankelijke studio’s wordt dat vast een stuk eenvoudiger. Dit bijzondere project is een initiatief van Buurtzorg Nederland. Heb je zorg nodig, dan is dat dus eenvoudig te regelen, maar ook zonder zorgvraag ben je welkom.

 

De Nije Schuur, studio interieur

De Nije Schuur is bepaald geen schuur. Het moderne gebouw is wel helemaal nieuw en staat in het dorpje Formerum, zo ongeveer op het midden van het eiland. De vier wat grotere studio’s (40 m2) op de begane grond hebben een eigen terras. De andere vier studio’s (30 m2) op de verdieping zijn bereikbaar met de lift en hebben een balkon. De inrichting is modern en licht. Elke studio is ongeveer gelijk maar door de verschillende accentkleuren oogt elke studio wel anders. Kies de kamer met de kleur die bij je past!

Iedere studio is voorzien van twee éénpersoons hoog-laag bedden, badkamer, keuken (niet aangepast), eettafel en een gezellige zithoek met relaxfauteuil. De Nije Schuur wordt beheerd door het echtpaar Ed en wijkverpleegkundige Frouwke.

In de omgeving

Het is duur om de auto mee te nemen naar Terschelling en eigenlijk heb je ‘m niet nodig. De Nije Schuur ligt in het kleine dorp Formerum, midden op het eiland. Vanaf de boot gaat een bus over het hele eiland en deze is prima rolstoeltoegankelijk en de chauffeurs altijd even aardig. Op een halve kilometer van de Nije Schuur vind je een Jumbo en het gezellige terras van de Rustende Jager en snackbar de Molenbaan. Het Wrakkenmuseum is ook een bezoekje waard ook als kan je niet overal komen. Het strand is wat verder weg, dichtstbijzijnde op drie kilometer, wel een fijne route door de duinen met de rolstoel.

Hoewel ik dagenlang door de duinen kan rollen is er natuurlijk veel meer te beleven op Terschelling en ontdek ik altijd wel wat nieuws. Lees dus even mijn ‘top 5 Terschelling rolstoeltoegankelijk’ en dus zeker allemaal doen als je op dit fijne eiland bent!

 

De Nije Schuur, buitenkant voor

Over de rolstoeltoegankelijkheid

Alle acht de studio’s zijn ongeveer gelijk wat betreft de aanpassingen en ingericht voor twee personen. In twee studio’s ligt zeil op de grond, de overige hebben een tapijt wat met een handbewogen rolstoel wat zwaarder rijdt. In elke studio staan hoog-laagbedden. Super fijn als je ze nodig hebt maar ik vind het type waarvoor gekozen is niet zo fijn als je een romantisch weekend weg bent, omdat er vaak een dikke spleet tussen de bedden is. De zijhekken mogen gelukkig wel naar beneden… Tja, het kan niet altijd feest zijn.

De badkamer is ruim met inloopdouche met kleine beugel aan de wand, onderrijdbare wastafel en opklapbare beugels bij het verlengde toilet (hoogte 53 cm). Er is een verrijdbare douchestoel (Lopital Tango, met po en kleine wielen, hoogte 53 cm) en zowel een passieve als actieve tillift aanwezig. Als je deze nodig hebt, graag bij het boeken melden. Overige hulpmiddelen kunnen op het eiland gehuurd worden. De liftdeur gaat niet automatisch open en de liftknop moet ingedrukt blijven tijdens ‘de rit’. Naar de balkons is een kleine drempel. De gastvrouw raadt de benedenstudio’s aan voor rolstoelers.

De keukens zijn helaas in alle studio’s niet aangepast, maar lekker uit eten gaan is ook geen straf. De auto kan voor de deur geparkeerd worden. De studio’s zijn rookvrij en huisdieren zijn niet toegestaan (met uitzondering van hulphonden).

 

De Nije Schuur, appartement op de verdieping met balkon en schuin dak

Zorg

Heb je zorg nodig dat bekijkt Frouwke samen met jou hoe dat ingepland wordt. Er is niet 24 uur iemand aanwezig, maar bij calamiteiten kan er altijd een beroep gedaan worden op de zorg. Er is geen minimum of maximum aan zorg.

 

Wij zijn hier (nog) niet geweest. Ben jij hier geweest? Laat ons weten hoe het was!

 

ADRES
Formerum 91 A
8894 KD Formerum (Terschelling)
TELEFOON/MOBIEL
06 1315 3745
WEBSITE
INCLUSIEF
Inloopdouche
Beugels bij toilet
Hoog-laag bedden
Zorg via Buurtzorg
Losse douchestoel en tillift
Hulphonden welkom

 

 

Locatie beoordelingen

5 based on 3 beoordelingen
26 oktober 2021

Mooie locatie en ruime studio, met zeer goede zorg

17 november 2022

Geweldig mooie accomodatie.

20 maart 2023

Wij zijn hier een weekend geweest. Prima studio en alles is heel goed toegankelijk. Zelfs de spiegel hing op goede hoogte. Mooie royale ruimte waar je met de elektrische rolstoel prima uit de weg kunt.

Ben jij er ook geweest? Laat een beoordeling achter.

Sterren