De Zilte Wind

In het allerkleinste dorpje van Ameland staat vakantiehuis de Zilte Wind. De in 1958 gebouwde boerderij, is in 2012 helemaal gerenoveerd. De twee huizen bieden samen plaats aan vierentwintig personen. De Westenwind voor tien en de Oostenwind voor veertien, los van elkaar te huur of met elkaar te verbinden door een dubbele deur. Het huis staat op een ruim erf met speelweide, paardenstal en eigen terras. Rust en ruimte, maar toch midden in het dorp, met supermarkt, (enkele) winkeltjes en cafeetjes in de buurt. Vanaf het huis is er een verhard fietspad door de duinen direct naar de zee met een heerlijk (toegankelijk) strandpaviljoen. In juli en augustus vertrekt hier de Strandexpress, waar je met de rolstoel in kan.

Op een paar houten balken na is er binnen helaas weinig sfeer van vroeger. Voor een romantisch samenzijn is dit misschien niet het juiste adres, maar met zo’n grote groep is de ruime opzet met alle nieuwe meubels zeer welkom. De lange houten tafel is heerlijk om met z’n allen aan te eten of een spelletje te doen en ook de strakke leren hoekbank biedt voor iedereen een plekje. Het terras met bbq belooft ook veel goeds voor mooie zomerse dagen.

De Zilte Wind, huiskamer Westenwind
De Zilte Wind, huiskamer Westenwind

Over de rolstoeltoegankelijkheid

Het huis is groot en ruim. De huizen zijn allebei net iets anders ingericht. Beiden hebben tweepersoonsslaapkamers (twee of vier) op de begane grond met enkele hoog-laag bedden. Handig als je het nodig hebt en anders wel zo te verschuiven dat het wat gezelliger wordt. Boven zijn nog twee (driepersoons)kamers op de vide die te bereiken is met een mooie houten trap vanuit de woonkamer. Zowel beneden als boven is een badkamer, waarvan die beneden volledig is aangepast met beugels bij het toilet, onderrijdbare wastafel en een inloopdouche met opklapbaar (en evt. te verwijderen) douchezitje met armleuningen. Ook is er een bad dat gebruikt kan worden met een tillift (daar aanwezig). De Oostenwind heeft nog een aparte douche en toilet beneden en zelfs een lichaamsföhn voor als het afdrogen moeizaam is. De (open) keuken is onderrijdbaar en in hoogte verstelbaar. Ook hebben beide huizen een bijkeuken met wasmachine en droger. Kortom, een super aangepaste woning. Zeker een aanrader voor als je met een grote groep van Ameland wil genieten. Voor meer informatie, kijk ook het filmpje met de handige rondleiding.

Over de toegankelijkheid van Ameland

Ballum is een prachtig stadje met een beschermd dorpsgezicht. Er staan nog veel oude boerderijen en herenwoningen uit de 18e eeuw. Maar heel Ameland is zeer de moeite waard. Op de site van de VVV vind je handige informatie over strandrolstoelen, de strandexpress en waar invalidentoiletten zijn. Eventueel kun je een scootmobiel huren bij garage Visser en heerlijke tochten maken over de kilometerslange fietspaden door de duinen. Of zeehondjes kijken tijdens een robbentocht? Ook de veerdienst is goed toegankelijk voor rolstoelers, de overtocht duurt drie kwartier, tijdens de overtocht kan je eventueel in de auto blijven zitten. De auto mag gewoon mee op het eiland. In de zomer is dat best prijzig, zo’n honderddertig euro. Je kunt natuurlijk ook met de taxi/Valys reizen op Ameland. Taxi Cosi heeft een rolstoelbus.

Ben jij hier geweest? Laat ons weten hoe jij het vond.

 

ADRES
Gerrit Kosterweg 5a
9162 EN Ballum
TELEFOON
0519 556 663
E-MAIL
WEBSITE
INCLUSIEF
Inloopdouche
Beugels bij toilet
Douchestoel
Ruimte voor douchebrancard
Hoog-laag bedden
Meerdere aangepaste kamers
Hulphonden welkom

 

BewarenBewaren

BewarenBewaren

De Zilte Wind, buitenkant
De Zilte Wind, buitenkant
De Zilte Wind, huiskamer Westenwind
De Zilte Wind, slaapkamer boven
De Zilte Wind, slaapkamer beneden
De Zilte Wind, badkamer

Locatie beoordelingen

5 based on 1 beoordeling
7 februari 2018

Hier ben ik twee keer geweest, 1 keer met een groep vrienden waarvan mijn man in een handbewogen rolstoel zit. De andere keer met een groep revalidanten uit een revalidatiecentrum. Super goed aangepast en de eigenaar denkt mee waar nodig. Wij hebben het er supergoed gehad. Ik vind het alleen nooit zo gezellig als ik naast mijn man met een apart bed moet slapen, maar ik begrijp de keuze.

Ben jij er ook geweest? Laat een beoordeling achter.

Sterren