The Fallon

Zo blij, dat ik deze wel heel bijzondere locatie kan toevoegen! Ik had het even gemist want The Fallon Hotel Alkmaar opende haar deuren alweer in 2020. Ondanks dat ik er zelf nog niet geweest ben wil het hier alvast delen, want zeg nou zelf heb jij ooit eerder in een gevangenis geslapen? De al in 1884 gebouwde gevangenis ‘Schutterswei’ stond jaren leeg maar na een mega verbouwing is gelukkig de kille sfeer totaal verdwenen. Fris blauw, bloemerige gordijnen, huiselijke schemerlampen en grote planten maken de ruimtes lekker zomers. Ze kozen ervoor om twee kamers rolstoelproof in te richten met een ruime aangepaste badkamer.

lichte kamer met witte bank, groot raam met bloederige gordijnen en vloerkleed, blauwe muren en blauwe salontafeltjes

hotelgang waar gevangeniscellen nog duidelijk zichtbaar zijn. Nu gezellig gemaakt met schemer lampen, kleur en een bank
The Fallon, hotelgang

Nog een leuk weetje; de naam is een knipoog naar de geschiedenis van het gebouw. Fallon klinkt namelijk hetzelfde als het Engelse woord ‘felon’ wat misdadiger betekent.

Omgeving

Het hotel staat ook nog eens in een heel leuke omgeving. The Fallon ligt 1,5 km van het sfeervolle centrum van Alkmaar. Gezellige winkelstraatjes, oude grachten, verborgen hofjes,  bijzondere musea en natuurlijk de wereldberoemde kaasmarkt. Of pak de (hand)bike of auto en rijd richting de stranden van Bergen (12 km) en Egmond aan Zee (10 km)

Uiteraard ontbijt je lekker in het restaurant van het hotel, Brasserie D’arret. Maar ook voor lunch en diner kun je hier terecht. Zomers zit je lekker buiten op de binnenplaats, nu een groene oase maar nog niet eens zo lang geleden een kale, betonnen luchtplaats voor gedetineerden!

The Fallon, buiten

Over de rolstoeltoegankelijkheid

Het hotel geeft aan dat je overal kunt komen met de rolstoel. Daarnaast zijn er twee rolstoeltoegankelijke kamers met ruime aangepaste badkamer op de begane grond. Misschien nog een herinnering aan de vroegere cellen maar in beide kamers kun je niet naar buiten kijken, het raam zit daarvoor te hoog. Er komt wel daglicht binnen en de rolgordijnen zijn vanuit de rolstoel te bedienen. Om de ramen open of dicht te doen is hulp nodig  Er staan twee losse boxspringbedden (hoogte 61 cm, onderrijdbare hoogte 14 cm) en een klein bureautje met stoel. Op de vloer ligt houtkleurige PVC.

kamer met in het midden een 2persoonsbed, rondom donker okergele muren en een hoog, smal breed raam
The Fallon, rolstoeltoegankelijke kamer

De badkamer oogt lekker ruim. Bij het toilet (hoogte 44 cm) zitten aan beide zijden opklapbare beugels. Op de foto lijken de beugel wel vrij ver uitklaar te zijn geplaatst. De wastafel is onderrijdbaar en heeft een lage spiegel. Er staat een losse douchestoel op poten (Linido, hoogte 55 cm) met opklapbare armleuningen.

Honden zijn welkom, je betaald hiervoor 19,50 per nacht.

Eelke is hier (nog) niet geweest. Ben jij hier wel geweest. Laat ons weten hoe het was!

ADRES
Prins Bernardlaan 16
1815 JG Alkmaar
TELEFOON/MOBIEL
072 762 0752
E-MAIL
WEBSITE
INCLUSIEF
Inloopdouche
Opklapbare beugels het  toilet
Douchestoel

 
Hulphonden welkom

 

 

The Fallon, luchtfoto met u vorig gebouw met in het midden terras
The Fallon, luchtfoto met u vorig gebouw met in het midden terras
The Fallon, statige voordeur met 3 traptreden en links een hellingbaan
hotelgang waar gevangeniscellen nog duidelijk zichtbaar zijn. Nu gezellig gemaakt met schemer lampen, kleur en een bank
kamer met in het midden een 2persoonsbed, rondom donker okergele muren en een hoog, smal breed raam
Ruime badkamer met op de voorgrond toilet met beugels, daarna onderrijdbare wastafel met lage spiegel, en op het einde van de ruimte een inloopdouche zonder drempels en een douchestoel op poten met opklapbare armleuningen. Witte betegelde muren, grijze vloertegels
lichte kamer met witte bank, groot raam met bloederige gordijnen en vloerkleed, blauwe muren en blauwe salontafeltjes
Grote ruimte met stoelen en tafel, in de kleuren blauw en wit
lichte kamer met witte bank, groot raam met bloederige gordijnen en vloerkleed, blauwe muren en blauwe salontafeltje

Locatie beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen

Ben jij er ook geweest? Laat een beoordeling achter.

Sterren