Claercamp

Op mijn ‘mini-road-tour’ door Noordoost-Friesland slapen we ook een nachtje bij vakantiehuis ‘de Priorij’ bij B&B Claerkamp, in Rinsumageast. De ruim honderd jaar oude, rietgekapte, boerderij was een bouwval toen Sjoerd en Matsje het kochten. In ruim tien jaar verbouwden zij de boel tot een prachtig woonhuis met twee B&B kamers. Lange tijd herbergde de oude stal nog een klein museum over het middeleeuwse Cisterciënzer Klooster Claercamp. Dit grootste klooster van Noord-Nederland stond ooit op de plek waar nu de boerderij staat. Toen het museum de deuren sloot, maakte Sjoerd en Matsje er een fijn rolstoeltoegankelijk, vijfpersoons vakantiehuisje van; de Priorij.

De Priorij heeft een ruime woonkamer met hoog plafond en op de vide een slaapkamer met drie bedden, bereikbaar met een smalle wenteltrap. Grenzend aan de woonkamer vind je ook een slaapkamer en badkamer (douche en wastafel). De keuken (niet onderrijdbaar) is heel volledig ingericht met inductie-kookplaat, combi-magnetron en grote koel-vriescombinatie. Voor de deur is een terras met picknicktafel, of je vindt een lekker plekje onder de kastanjebomen in de omheinde tuin.

6 persoons eettafel met verschillende kleuren houten stoelen en een zitgedeelte met bank en 2 fauteuils, hoog balkenplafond en smalle wenteltrap naar boven
Claercamp, woonkamer met wenteltrap

 

omheinde weide met tuinmeubels en bomen
Claercamp, weide

De oude stal is nog duidelijk herkenbaar door de sfeervolle stalraampjes, als je zit kun je er alleen niet door naar buiten kijken, hierdoor krijg je in het huis niet veel van het wijdse uitzicht mee. Gelukkig zijn in de oude, grote staldeuren wel ramen geplaatst.

Claercamp, stalraampjes met zonsopkomst

Omgeving

Het mooie vakantiehuisje ligt ten westen van Dokkum in de groene weilanden met aan de horizon diverse kerktorens van de dorpjes rondom. Bij een heldere avond is de hemel bezaait met sterren en zelfs het schijnsel van de vuurtorens van Ameland en Schiermonnikoog. De woonboerderij ligt aan de elfstedenroute voor de fiets (en auto), vlak bij het mooi vestingstadje Dokkum (5km) en de hoofdstad Leeuwarden (18km). Twee weilanden verderop ligt de elfstedenroute op het water (voor zwemmers, roeiers, schaatsers). Meer tips over de omgeving lees je binnenkort in mijn blog.

Over de rolstoeltoegankelijkheid

Bij de voordeur is een drempel waar zowel binnen als buiten een drempelhulp geplaatst zijn, prima opgelost maar het blijft wel een beetje een hobbel. Een kopje thee mee naar buiten nemen is daarmee wel een tour. Eenmaal binnen sta je direct in de ruime keuken (niet aangepast) met aan de rechterkant ook het ruime toilet met fonteintje. Het toilet (hoogte 45 cm) is aan een kant bereikbaar met de rolstoel. Op de muur een beugel en aan de ‘open’ kant hangt een opklapbare beugel.

3 foto's in een plaatje (slaapkamer, toilet en badkamer)

Vanuit de woonkamer bereik je de slaapkamer en badkamer (douche en wastafel). In de slaapkamer staat een tweepersoons ledikant met twee losse matrassen (hoogte 51 cm, breedte 1.60 m). Rondom het bed is voldoende ruimte voor een rolstoel. De badkamer heeft een inloopdouche met regendouche en een losse douchekop. Er is een douche/postoel op poten, armleuningen zijn niet opklapbaar. Door de glazen wand is de draaicirkel beperkt, kijk even goed naar de foto’s of het voor jou geschikt is (zie tab fotogalerij). De wastafel is onderrijdbaar (78 cm).

De wenteltrap naar de slaapkamer boven is smal en vrij stijl, mijn moeder vond het een spannende trap en hoewel ze voorbij de 70 is nog heel fit. De auto parkeer je voor de deur. Op het terras staat een warmtepomp, deze geeft wat geluid- en windhinder als je hier dichtbij zit.

>> Bekijk ook dit handige filmpje voor een goede indruk van het huisje.

Claercamp, Priorij. Woonkamer met achter de trap de deur naar de slaapkamer en rechts de badkamerdeur.

 

Eelke heeft hier heerlijk gedroomd. Ben jij hier ook geweest. Laat ons weten hoe het was!

ADRES
Klaarkampsterwei 6
9105 AZ Rinsumageast
TELEFOON/MOBIEL
06 514 66 340 of 0519 296 168
E-MAIL
WEBSITE
INCLUSIEF
Inloopdouche
Opklapbare beugels bij het toilet
Douchestoel

Hulphonden welkom

 

 

Rietgekapte grote boerderij in grasveld met een een aangebouwde kleinere 'stal'
Rietgekapte grote boerderij in grasveld met een een aangebouwde kleinere 'stal'
Picknicktafel op een met klinkers betegelt terras voor een boerderij met staldeuren
omheinde weide met tuinmeubels en bomen
6 persoons eettafel met verschillende kleuren houten stoelen en een zitgedeelte met bank en 2 fauteuils, hoog balkenplafond en smalle wenteltrap naar boven
Lichtblauwe keuken met inductie kookplaat en oven. Tegenovergelegen keukenblokje met gootsteen. Niet rolstoelonderrijdbaar
lichte kamer met aan twee zijden een rij stalraampjes, tweepersoons withouten ledikant en laminaatvloer
zonderuimte met schuine plafonds, houten banken en drie bedden
toiletruimte met rechts naast de pot ruimte voor een rolstoel, 1 opklapbare beugel en 1 aan de muur. Kleine wastafel naast het toilet
onderrijdbare wastafel met douchewand
Douche/postoel op poten met deksel in zitting, armleuningen

Locatie beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen

Ben jij er ook geweest? Laat een beoordeling achter.

Sterren