Knus in Twente

Dit huisje doet zijn naam eer aan: De kamer-en-suite woon- en slaapkamer zijn met liefde en aandacht ingericht en dat zie je! Met meubels en snuisterijen uit verschillende tijden, zonder dat het een allegaartje wordt. Maar ook een hooglaag bed verstopt in een antiek houten ledikant en de prachtige tegeltjes in Amsterdamse stijl in een inloopdouche zonder drempels. Eigenaars Frans en Margreet wonen in het naastgelegen huis en runnen ook nog een curiosawinkeltje ‘De Vindplaats’. Snuffel hier tijdens je verblijf rustig rond en check dan zeker ook de collectie lp’s! Je mag ze afspelen op de platenspeler in het appartement! Een TV is er niet, er staan boeken en (bord)spellen… of je geniet van de heerlijke tuin en wat voorbijkomt aan eekhoorntjes, konijnen, vogels, vlinders. De houtkachel buiten zorgt voor plezierige, lange avonden.

Knus in Twente, woonkamer met heerlijke tuin
Knus in Twente, doorkijkje vanuit de slaapkamer naar de woonkamer en het onderrijdbare aanrecht

Omgeving

Knus in Twente is gelegen in het buitengebied tussen de Sallandse Heuvelrug, Twenterand en het Vechtdal én vlak naast de Duitse grens. Het natuurgebied Engbertsdijksvenen is direct aan de overkant van het huisje. Een zeldzaam stuk hoogveengebied, gewild onder vogelaars en geliefd voor natuurfotografie. Met een kop koffie in de hand bij zonsopgang kun je hier wilde zwijnen of misschien zelfs een wolf spotten! Maar er zijn meer natuurgebieden met ieder een eigen karakter in de directe omgeving, zowel in Nederland als in Duitsland kun je je hart ophalen. Even verderop in de straat (1,5 km) vind je wijngaard, proeflokaal en restaurant Vinck. Voor boodschappen ga je naar Vriezenveen of Geesteren (beide 6,5 km). Galerietjes, kunst, terrasjes en winkeltjes in een openluchtmuseum? Ga dan eens kijken in Ootmarsum (20 km).

>> Voor meer tips over leuke uitjes in het Vechtdal, zoals een boottocht over de Regge, een wijnproeverij of wandelen op de Lemelerberg lees mijn blog over het Vechtdal of check de speciale toegankelijkheidssite van het Vechtdal.

Over de rolstoeltoegankelijkheid

Frans en Margreet zijn beiden van oorsprong ergotherapeut en vonden het dus niet meer dan logisch het appartement toegankelijk te maken voor rolstoelers en iedereen die slecht ter been is. Niet vaak vond ik dan ook zulke goede en uitgebreide informatie kant en klaar op de website! Woonkamer, slaapkamer, keuken en badkamer zijn op de begane grond. De slaapkamer is met schuifdeuren verbonden aan de woonkamer. In de slaapkamer is aan één kant van het tweepersoonsbed (160×200 cm) ruimte voor een rolstoel, aan die zijde staat de hoog-laag bedcarier. Laagste stand van het bed is 60 cm en de maximale hoogte 94 cm.

Zowel de toegang vanuit de tuin als via het curiosawinkeltje zijn voorzien van een mooie, lange drempelhulp onopvallend in hetzelfde hout als de vloer! Mooi gedaan! Het aanrecht in de knusse keuken is onderrijdbaar (onderzijde 73 cm); werkruimte, inductiekookplaat, ondiepe spoelbak, oven en vaatwasser zijn dan ook in dit gedeelte.
De elektrische fiets of handbike kan opgeladen worden in een afgesloten ruimte. Hulphonden zijn welkom, andere huisdieren niet.

Plattegrond van Knus in Twente

Badkamer

De badkamer is ruim, met inloopdouche, toilet en onderrijdbare wastafel (onderwijs 73 cm).  Er kan gebruik gemaakt worden van een losstaande douchestoel (zithoogte 49 cm) met opklapbare armleuningen. In de douche hangt een beugel aan de muur. Het toilet is 45 cm hoog en heeft opklapbare armleuningen die stevig onder de WC-bril geplaatst worden. Let op, er zijn dus geen opklapbare beugels aan de muur bij het toilet! Er is wel ruim voldoende plaats voor een zijdelingse transfer (links en rechts) of recht tegenover het toilet.

Knus in Twente, collage badkamer

Verder lees ik op de site dat in overleg een helpende hand mogelijk is. Twijfel je of het appartement geschikt is? Dan maken Frans en Margreet ook graag een rondje door het appartement middels beeldbellen. Twentse hartelijkheid ten top dus, als ik het goed begrijp. Zie voor meer foto’s  ook de fotogalerij (zie tabje boven in deze pagina).

Eelke is hier (nog) niet geweest. Ben jij hier wel geweest. Laat ons weten hoe het was!

ADRES
Oude Hoeveweg 142
7678 PB Geesteren
TELEFOON/MOBIEL
06-23909254 / 06-28505390
E-MAIL
WEBSITE
INCLUSIEF
Inloopdouche
Beugels/armsteunen op het  toilet (let op, géén muurbeugels)
Douchestoel

Onderrijdbare keuken
Hulphonden welkom

 

 

Uitzicht vanuit B&B, met tafeltje met roodwit geblokt kleedje op de voorgrond en daarachter een weids groen uitzicht
Ruimte met planken aan de muur met daarop potten en pannen

Locatie beoordelingen

5 based on 1 beoordeling
17 juni 2024

Onlangs ben ik hier geweest. Een super schoon en compleet knus appartement wat heel toegangelijk was voor mij met rollator. Alle voorzieningen die ik nodig had waren aanwezig. De naam Knus in Twente is heel toepasselijk op dit mooie plekje met deze gastvrije eigenaren, in het winkeltje raak je niet uitgekeken en voor mij waren het twee prachtige dagen. Een aanrader om heen te gaan en tot rust te komen. In de omgeving mooi Landgoed Sinkgraven te Denekamp bezocht en goede restaurants in omgeving. Maar je kan ook prima in het appartement koken.

18 juni 2024

Hoi Roelien, wat leuk om te lezen dat je het zo goed had. Dat winkeltje, daar ben ik ook heel benieuwd naar! Heb je ook nog wat leuks voor thuis kunnen vinden? Dank voor het delen van je ervaring. Groet, Eelke

Ben jij er ook geweest? Laat een beoordeling achter.

Sterren