Hotel Tesselhof
Stempel Eelke droomtAls we met vier rolstoelers op pad gaan vraagt dat toch weer even iets anders dan wanneer we met z’n tweetjes zijn. Twee aangepaste badkamers is eis nummer één. Aan zee is eis nummer twee. We vinden het bij hotel Tesselhof op Texel. Het hotel ligt tussen de gezellige terrasjes van de Koog. Je hoeft hier dus geen auto te hebben om lekker te genieten. Voor de zee en het strand loop je de straat uit en je bent er (wel even een flinke bult op).

Het hotel is precies zoals ik van te voren bedacht had. Niet heel hip maar wel prima in orde en huiselijk door de fijne medewerkers van het hotel. Er zijn veertig kamers waarvan drie met aangepast sanitair. Als wij onze kamer binnenkomen schijnt de zon heerlijk op het balkonnetje, waar je door de opritjes ook met de rolstoel prima komt. De kamer is recent opgeknapt met blauwe tinten, wat natuurlijk precies past bij de eilandsfeer.

Wij boekten een arrangement met aankomstdiner dus wij hoeven de eerste dag de deur niet meer uit. Je kiest van de kaart en het eten is lekker. De bediening is zeer vriendelijk. Onze slibtongetjes worden zelfs voor onze neus gefileerd! Genieten hoor. We missen wel een plek om na het eten even lekker te zitten. Er is een lounge maar deze is na tienen donker. Dus niet echt uitnodigend. Het ontbijt is ook heerlijk. Lekker uitgebreid en er wordt niet op de klok gekeken als je wat later bent.

Hotel Tesselhof kamer
Over de rolstoeltoegankelijkheid
Op de website van Hotel Tesselhof staat duidelijke informatie over de toegankelijkheid: ‘Het hotel beschikt over een lift en alle ruimten zijn drempelvrij. Kamer type B is een comfortabele kamer speciaal aangepast voor minder validen. De kamers hebben een aangepaste badkamer met beugels naast het toilet, een open douche met beugels en een douchestoel aan rail. De deurbreedte is 90cm, wastafelhoogte 85 cm en de spiegel is kantelbaar, de toiletpothoogte is 50cm. De kamers hebben een oppervlakte van 29m².’

Op onze kamer hangt een stevige haak boven het bed, deze is op verzoek van een eerdere gast geplaatst. Het hotel heeft ook een losse douchestoel beschikbaar (zonder wielen) en zijn ook gewend om andere hulpmiddelen door de thuiszorg te laten leveren. Meubels kunnen verschoven of weggehaald worden. Naast de bedden is aan beide kanten voldoende ruimte om met een rolstoel te staan. Er zijn andere pootjes voor onder de bedden beschikbaar waardoor ze wat hoger komen te staan (normale hoogte 47 cm). Parkeren kan (gratis) voor de deur. In het restaurant is ook een rolstoeltoegankelijke toilet. Kortom een fijn hotel voor iedereen!

Eelke bij Ecomare
Eelke bij Ecomare

Op Texel zijn inmiddels vier electrische strandrolstoelen beschikbaar. Meer informatie over de toegankelijkheid van Texel en deze stoelen vind je op de Toegankelijktexel.nl

Wij hebben heerlijk gedroomd in dit hotel. Laat jij ons weten hoe jij het vond?

ADRES
Kaapstraat 39
1796 AE De Koog
TELEFOON/MOBIEL
E-MAIL
WEBSITE
INCLUSIEF
Inloopdouche
Beugels bij toilet
Douchestoel
Hulphonden welkom
Meerdere aangepaste kamers (3)

 

Additional information

Land

Hotel Tesselhof voorkant
Hotel Tesselhof voorkant
Hotel Tesselhof kamer
Hotel Tesselhof balkon opritje
Hotel Tesselhof badkamer
Hotel Tesselhof rolstoeltoegankelijke badkamer/toilet
Hotel Tesselhof badkamer

Locatie beoordelingen

6 augustus 2014

Prima hotel met behulpzame medewerkers. We hadden naast de ADLstoelen ook een handbike en ligfiets mee. De ligfiets kon in de hal gestald worden. Zeker een aanrader.

13 december 2014

Zoon met duchenne is twee keer geweest in dit hotel. Is heel goed te doen met grote elektrische rolstoel/tillift e.d.!

Ben jij er ook geweest? Laat een beoordeling achter.

Sterren