Hotel Dolores
Aan de rand van het dorpje Hollum ligt het sfeervolle Hotel Dolores. Perfect gelegen met op rolafstand strand, bos en duinen, maar ook een supermarkt en leuke restaurantjes. Hotel Dolores is een relatief klein hotel met twintig kamers. Een aantal jaar geleden is het hele hotel gerenoveerd en is er een nieuw stuk bijgebouwd. In dit nieuwe gedeelte is op de begane grond een aangepaste tweepersoons kamer. Vanuit het hotel kun je binnendoor naar Cantina Dolores rollen, een kleurrijk Mexicaanse restaurant-tapasbar-steakhouse. Na het eten kun je heerlijk nagenieten op het overdekte en verwarmde buitenterras. Buiten op de patio van het hotel is trouwens ook nog een Finse buitensauna met hot tube. Helaas niet rolstoeltoegankelijk (geen trapjes maar een smalle deur), wel fijn voor reisgenoten zonder rolstoel.

Wil je een echt Amelands spektakel meemaken? Boek dan je weekendje weg als de Paardenreddingsboot uitrukt. Eén of twee keer per maand trekken tien paarden met veel geweld een reddingboot vanuit het dorp naar zee, precies zoals het vroeger gebeurde als de nood aan de man was, zie VVV Ameland voor de data.

hotel-dolores-kamer
Over de rolstoeltoegankelijkheid
De kamer is ruim (30m2) en met wat schuiven van meubels is er aan beide kanten van het bed voldoende ruimte om te manoeuvreren met je rolstoel. De aardekleuren van het interieur geven de kamer een warme sfeer. Leuk detail is dat de kamer een terrasje heeft en je met mooi weer dus lekker buiten je ontbijtje kunt eten, het ontbijt wordt namelijk in een mandje op de kamer geserveerd. Op de kamer staat een nespressoapparaat voor het bijbehorende kopje koffie. De badkamer is geheel gelijkvloers. Je moet wel een klein drempeltje over om binnen te komen, maar daar is een drempelhulp geplaatst. Het toilet is niet verhoogd, maar wel voorzien van beugels. Er kan een verhoger op de pot geplaatst worden. In de douche is een zogenaamde sunshower met ingebouwd solarium! Minder handig vind ik de ingebouwde regendouche, helaas is er geen losse douchekop/slang. Er staat een eenvoudige douchestoel, met armleuningen die er niet af kunnen (je kunt altijd een andere stoel laten bezorgen door de thuiszorg). De wastafel is verlaagd en onderrijdbaar.

Toegankelijkheid Ameland
De veerdienst naar Ameland is goed toegankelijk voor rolstoelers. De overtocht duurt drie kwartier en tijdens de overtocht kun je eventueel in de auto blijven zitten. De auto mag gewoon mee op het eiland. In de zomer is dat best prijzig, zo’n honderddertig euro. Je kunt natuurlijk ook met de taxi/Valys reizen op Ameland. Taxi Cosi heeft een rolstoelbus. Kijk verder op de site van de VVV voor informatie over o.a strandrolstoelen, de strandexpress en waar invalidentoiletten zijn. Eventueel kun je een scootmobiel huren bij garage Visser en heerlijke tochten maken over de kilometerslange fietspaden door de duinen. Of zeehondjes kijken tijdens een rolstoeltoegankelijke robbentocht.

Wij zijn hier (nog) niet geweest. Laat jij ons weten hoe het was?

ADRES
Yme Dunenweg 1
9161 BZ Hollum
TELEFOON/MOBIEL
E-MAIL
WEBSITE
INCLUSIEF
Inloopdouche
Beugels bij toilet
Douchestoel
Hulphonden welkom

 

BewarenBewaren

Additional information

Land

hotel-dolores-vooraanzicht
hotel-dolores-kamer
hotel-dolores-bed
hotel-dolores-badkamer
hotel-dolores-douchestoel

Locatie beoordelingen

5 based on 2 beoordelingen
23 november 2018

Mooie ruime kamer, met goed toegankelijke badkamer. Openslaande deuren naar een klein eigen terrasje. Iedere ochtend staat er een mand met een heerlijk ontbijt klaar, croissants, broodjes, amelander yogurt, ei, fruit, vruchtensap etc. Dit kun je dan rustig op de kamer of op het terrasje opeten. Het personeel en de eigenaars zijn erg vriendelijk en behulpzaam. Het restaurant is goed en ook geheel toegankelijk.

26 november 2018

Hoi Hadewijch, bedankt voor je berichtje. Ik ben zelf nog niet bij Dolorus geweest dus dan is het extra fijn om te horen dat het hier goed voor elkaar is. Dank!

14 januari 2019

We hebben hier een heerlijk weekend doorgebracht. Na het gebruikelijke verbouwen kon ik met de elektrische rolstoel prima uit de weg. De tillift kon niet onder het bed dus werden er blokjes onder het bed gezet en het probleem was helemaal opgelost. Top! Wij komen hier zeker terug. Overigens heeeeel lekker gegeten!

Ben jij er ook geweest? Laat een beoordeling achter.

Sterren