Top 5 Terschelling rolstoeltoegankelijk

Terschelling Eelke op het wad

Fijne directe mensen, gezellige dorpjes met leuke restaurantjes, prachtige natuur. Je even alleen op de wereld wanen. Genieten is al helemaal niet moeilijk. Ik ben een beetje verliefd geworden op Terschelling. Hoewel ik ook dagenlang door de duinen kan rollen heb ik afgelopen april weer een paar leuke nieuwe ontdekkingen gedaan. Dus bij deze mijn ’top 5 Terschelling rolstoeltoegankelijk’ en dus zeker allemaal doen als je op dit fijne eiland bent! O ja, kijk ook even naar ons onderkomen ‘om Aest’ in de boerderij van Annemiek.

Eelke’s top 5 Terschelling

  1. Sleepnetvissen op het wad met de TS3-Viking

Wij mogen als eerste de uit een vorkheftruck gebouwde lift op de TS3-Viking van Ronald en Cindy gebruiken. Daar halen we dan ook gelijk de Terschellinger krant mee. De sleepnetten gaan uit en een half uur later mogen we de buit bekijken, alleen de garnaaltjes gaan de pan in. De rest gaat netjes terug in zee. Ondertussen liggen de zeehondjes lekker te zonnebaden op het wad en laten we samen met de zeehondenopvang een jong zeehondje vrij.. Wat fijn zo, hierzo.

Collage foto's Boottocht op de TS3-Viking
Boottocht op de TS3-Viking
  1. Het strand op bij Heartbreak Hotel

Vorig jaar ging ik al het strand op bij strandpaviljoen West met de electrische rupsbandenrolstoel. Dit jaar heb ik zo ongeveer alleen over het strand gereden bij Oosterend, het meest oostelijke en rustigste stukje Terschelling. Eigenaar van strandpaviljoen Heartbreak Hotel, Cedric kocht de Catweazle (elctrische strandrolstoel) gewoon omdat hij het leuk vond! Nou, ik vind het ook leuk. Niet gewoon leuk. Super leuk eigenlijk. De schelpen kraken onder mijn wielen, de wind in mijn haren, de vogels aan mijn zijde. Niks meer te wensen. Nou ja, een cranberry-pecan taartje dan, laten ze die nou net ook hebben!

Terschelling, strandrolstoel bij strandpaviljoen Heartbreak hotel
Terschelling, strandrolstoel bij strandpaviljoen Heartbreak hotel

 

 

  1. Van schaapjeswol tot elegante handschoentjes

Het klinkt misschien wat overdreven maar mijn bloed gaat sneller stromen zodra ik aan tafel zit in het atelier van Alie Oosterloo. Dozen en lades vol kleuren wol, stofjes en draadjes staan klaar om je eigen creatie te maken. Ik was bang dat het vilten te zwaar zou zijn maar dat viel mee, bovendien het gaat vooral om het creatieve proces van het kiezen van de kleuren en frutsels. Het echte vilten is pas op het laatst en is inderdaad even een goede work-out! Bloemen, handschoenen, sjaals je mag alles maken wat je wil!

Terschelling, collage Eelke aan het vilten
Terschelling, collage vilten
  1. Garnalenkroketjes bij de Walvis en wandelen in de Kaapse duinen

Je begint je wandeling bij de Walvis op het terras… aan het eind van de haven in West. Bestel daar een portie van die heerlijke garnalenkroketjes. Binnen bij de Walvis kijk ook je ogen uit, dus ook geen straf om bij minder mooi weer lekker binnen op te warmen. Vanuit de Walvis loop je over een mooi rolstoeltoegankelijk pad door het dennenbos en kom je uiteindelijk op het hoogste punt van Terschelling, de Kaapse duinen. Hier heb je prachtig uitzicht over het eiland en het Wad. Bij helder weer kun je zelfs Harlingen zien liggen.

Terschelling, collage kaapse duinen
Terschelling, Kaapse duinen
  1. Op de bok met Anne

De laatste in deze ’top 5 Terschelling rolstoeltoegankelijk’ maar zeker niet de minste! De huifkartocht van Puur Terschelling gaat over terein waar je normaal met de rolstoel niet makkelijk komt, het meest oostelijke deel van het eiland, de Boschplaat. Huifkar klinkt misschien niet super spannend maar als je net achter de bok zit dan voelt het met een beetje fantasie alsof je zelf op de bok zit! Vooral het moment dat de drie prachtige Friese zwarte paarden alles op alles zetten om de mulle strandopgang op te denderen is spectaculair. Wij hadden de mazzel dat eigenaar Anne zelf op de bok zat, uit de eerste hand hoor je de spannendste jutverhalen en mooie roddels over de bewoners van het eiland. Je rijdt met de (elektrische) rolstoel via twee oprijgoten de huifkar in, beetje stijl maar prima te doen.

 

Wij sliepen deze keer in Oosterend in een mooie boerderij, kijk voor meer info bij Aest – Schipsdune. 

Heb je mijn verhaal over dit heerlijke eiland al gelezen in de Support vakantie special 2018? Neem je nu een abonnement, dan krijg je de special er gratis bij.

Nog even, niet bij alle bovengenoemde activiteiten is een goed aangepast toilet. In West is o.a. een rolstoeltoegankelijk toilet bij museum het Behouden huys, Grandcafe het Raadhuis en het Natuurmuseum. Zit je bij strandpaviljoen West aan Zee bij het strand dan kun je naar het toilet bij hotel Paal 8. Hier is ook een rolstoeltoegankelijke kamer. Bij de huifkarrentocht van Puur Terschelling in Oosterend is wel een aangepast toilet. Bij strandpaviljoen Heartbreakhotel is sinds 2020 ook een rolstoeltoegankelijk toilet (heb ik nog niet bekeken). Het vilt-atelier van Alie en op de boot TS3Viking is dus geen rolstoeltoegankelijk toilet. Weet jij een aangepast toilet op Terschelling? Laat het mij weten! Overigens is de bus prima rolstoeltoegankelijk.

BewarenBewaren

BewarenBewarenBewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

About Author

client-photo-1
Eelke Kelderman

Reacties

14 mei 2018
Hoi Eelke, wat een geweldig leuke blog! Wil nog wel even wat kwijt en dat kan ook op de TS3-Viking ;-) want we hebben wel een rolstoel toegankelijk toilet, heel groot, heel breed aan de zijkant van het schip, we moeten dan wel een paar rijplaten plaatsen maar dat doen de mannen graag. Groetjes!
14 mei 2018
Hoi Cindy, wat goed om te horen! Hadden we dat maar geweten... wil je mij per mail/ of messenger misschien een foto van het toilet sturen? Veel succes met jullie mooie schip.
Eefje Smit
19 november 2018
Goedemorgen Eelke, Kom je de volgende keer als je op Terschelling bent ook bij Hotel Buren op west- Terschelling langs? Wij hebben daar sinds dit jaar twee mooie, rolstoeltoegankelijke hotelkamers met mooie badkamers. Daarnaast hebben we alle deuren op de beneden verdieping elektrisch gemaakt. Onze websites (www.hotel-buren.nl en www.wadzorg.nl ) worden op dit moment vernieuwd,maar daar komt binnenkort uiteraard ook informatie over onze hotelkamers te staan. Hopelijk mogen we je een keer verwelkomen! Groetjes Eefje
26 november 2018
Hoi Eefje, wat fijn zeg! Ik kom heel graag langs. Inmiddels heb ik ook de foto's van jullie hotel ontvangen per mail. Dat ziet er heel goed uit, ik ga jullie zo snel mogelijk toevoegen op mijn website. Jullie zijn zeker een aanwinst voor Terschelling. Hartelijke groet en tot later. Eelke

Geef een reactie