Hotel het Rechthuis
Stempel Eelke droomtWist je dat Muiderberg dé badplaats voor Amsterdam was? Deze geschiedenis vind je terug in hotel-restaurant ‘Het Rechtshuis’. In de 17de eeuw werd het gebouwd als station en rechtbank.Later werd het een hotel. Recentelijk werd het helemaal opgeknapt door de nieuwe eigenaren Hein en Hannelies, en staat het er weer prachtig bij.

En het strand is dus dichtbij! Je steekt de mooie, ouderwetse dorpsbrink, inclusief muziektent, over en je vind een mooi plekje aan het Gooimeer. Amsterdam is ook dichtbij (bushalte voor de deur). Maar vergeet ook zeker het mooie vestingstadsje Naarden niet (6 km). Of het beeld en geluid museum in Hilversum. Kortom een fijn adres voor een heerlijk weekend weg, of een avondje lekker eten en borrelen om vervolgens gewoon lekker je bed in te rollen.

Hotel het Rechthuis. rolstoeltoegankelijk appartement, slaapkamer

Over de rolstoeltoegankelijkheid
Eén appartement is rolstoeltoegankelijk. Het appartement bevindt zich buiten het hotel, voor je ontbijt moet je dus even buitenom. Het appartement heeft een eigen ingang, toegankelijk via een redelijk vast grindpad. Er is een aparte slaapkamer, woonkamer met open (niet aangepaste) kleine keuken en badkamer. De ruimte om de bedden (2x90cm) is niet al te groot, Wij konden er met wat duwen en trekken met onze rolstoelen (63 cm) net aan beide zijden komen. Maar aan één kant is genoeg ruimte, dus met één rolstoel is het prima te doen. De badkamer heeft een goede douchestoel aan de wand en beugels aan beide zijden van de toilet. Kleine drempel om de badkamer in te komen (ongeveer 2 cm). Je hebt een eigen terrasje voor de openslaande deuren vanuit de woonkamer. Hier is een drempel, maar via de voordeur kan je ook op het terras komen. In het restaurant is een trapje van 5 treden naar de tafeltjes. Voor ons werd een tafeltje naast de bar gedekt in het benedengedeelte, je zit hier prima maar wel wat ‘achteraf’. Honden zijn welkom bij het Rechthuis.

Hotel het Rechthuis, rolstoeltoegankelijk appartement buiten

‘B&B zonder drempels’
Wij sliepen in 2011 een nachtje bij Het Rechthuis. Wij konden ons goed redden, de slaapkamer is gezelliger dan de wat kil ingericht woonkamer. Wel een erg aardige gastheer en dame! Uitgebreide informatie, foto’s, zelfgetekende plattegrond en onze belevenissen (inclusief extra uittips) in Muiderberg en Naarden lees je in de ANWB uitgave ‘B&B Zonder drempels’ (maart 2012).

ADRES
Googweg 1
1399 EP Muiderberg
TELEFOON/MOBIEL
E-MAIL
WEBSITE
INCLUSIEF
Inloopdouche
Beugels bij toilet
Douchestoel
Hulphonden welkom

 


Ben jij hier ook geweest? Laat ons jouw ervaringen weten!

Additional information

Land

Locatie beoordelingen

5 based on 2 beoordelingen
6 mei 2014

Wij hebben een nacht gelogeerd bij het Rechthuis met drie personen (een op de slaapbank), waarvan 1 rolstoelgebonden. Het is een ruim appartement maar wij vonden het wat de inrichting betreft niet heel gezellig. Er was wel een goed rolstoeltoegankelijk terrasje. Wat niet zo handig was, was dat je eerst over een grindpad moet om het appartement te bereiken. Dit is met een handbewogen rolstoel niet goed te doen. Het ontbijt was erg lekker maar de ontbijtzaal is gelegen bovenaan een trap. We hebben onze zoon naar boven getild maar dit is dus niet rolstoeltoegankelijk. Wij vonden de prijs kwaliteit verhouding niet helemaal in orde. Muiderberg is wel een leuk dorp en de fietstocht er naar toe vanaf Amsterdam is ook door een mooi gebied.

11 november 2016

Ik en mijn vrouw hebben er genoten! Dank je wel Eelke!

Ben jij er ook geweest? Laat een beoordeling achter.

Sterren