Conscious Hotel Vondelpark

Conscious Hotels heeft twee ‘luxery eco design’ hotels in Amsterdam. Eén ervan is naast het Vondelpark. Naast hip en trendy is het gewoon een goed hotel als ik de verschillende reviews moet geloven. Bijzonder is dat ze bij Conscious echt om de aarde denken en dat uit zich in alles. Van levende plantenmuur in de lobby tot tafels van gerecyclede koffiecups en uitgebreid biologisch ontbijt. Gelukkig denken ze ook aan rolstoelers want Hotel Vondelpark heeft ook een rolstoeltoegankelijke kamer. 

Conscious Hotel Vondelpark, buitenkant

Over de rolstoeltoegankelijkheid
Op de website van Conscious staat niets over de toegankelijkheid van het hotel. Onze ‘gastreporter’ Esther overnachtte enkele nachten in het Conscious hotel Vondelpark en laat ons weten hoe het was. Zij maakt gebruik van een electrische rolstoel. Esther: ‘Het toilet was hangend op mijn rolstoelhoogte (50 cm.) Het douchekrukje was erg laag maar er hangt inmiddels een douchestoeltje aan de muur (hoogte 55 cm). De wastafel is gemakkelijk onderrijdbaar en er is een alarmsysteem in de badkamer. Het bed was iets hoger dan mijn rolstoel (55 cm) en vooral aan de rechterkant was veel ruimte om ernaast te parkeren. Om de kamer in te komen moet je wel een wat krappe bocht maken, met mijn rolstoel (123 cm. lang en 67 mc breed) kon dit precies! De lift was ook ruim genoeg, er paste naast mijn rolstoel nog twee personen bij, de liftdeur gaat handmatig open. Er is een parkeergarage (hoogte 2.60 m) voor je auto bij het hotel, deze moet je van te voren reserveren.’

Met een gehandicaptenparkeerkaart parkeer je gratis in de hele stad, je moet hiervoor wel een aparte Amsterdamse vergunning aanvragen.

Lees ook de belevenissen van Esther in Conscious Hotel Vondelpark op het tabje ‘reislog’.

Conscious Hotel-Vondelpark, rolstoeltoegankelijke kamer
Conscious Hotel-Vondelpark, rolstoeltoegankelijke kamer

 

Ben jij hier ook geweest? Laat ons jouw ervaringen weten!

ADRES
Overtoom 19 1054 LH Amsterdam
TELEFOON/MOBIEL
E-MAIL
WEBSITE
INCLUSIEF
Inloopdouche
Beugels bij toilet
Douchestoel

 

Additional information

Land

Esther Aalbers heeft aan onze oproep gehoor gegeven en haar ervaringen in Amsterdam toegestuurd, word jij ook één van onze reporters? Mail ons via het contactformulier.

Conscious Hotel Vondelpark, Amsterdam
Even een weekendje ertussenuit! Wij wonen zelf in een klein dorp in de Achterhoek dus een paar nachten Amsterdam leek ons supergezellig. Maar bij een ontspannen weekend horen voor mij ook goede toegankelijkheid, een aangepast toilet en heerlijk slenteren door de stad, dus mijn elektrische rolstoel mee.

Eco enzo
Na lang zoeken vonden we het Conscious Hotel. Zij houden zich bezig met het verbeteren van de planeet in alle opzichten. Zo zie je overal milieu vriendelijke oplossingen voor afval, was, elektriciteit en andere zaken. Eten en drinken is allemaal biologisch. Ook vinden ze hierbij horen dat iedereen in het hotel moet kunnen overnachten. Er zijn dus aanpassingen gedaan voor rolstoelgebruikers. Ik heb bij de telefonische reservering gevraagd hoe de aanpassingen er precies uitzagen en of er ruimte is voor mijn elektrische rolstoel. Dit was geen probleem. Ook vroeg ik of er een parkeerplaats in de buurt was voor mijn bus, waarop ze vertelde dat hun parkeergarage 2.60 meter hoog was. Kost wel € 20,- per dag, en even goed bij de reservering doorgeven zodat ze plaats maken. Met een gehandicaptenparkeerkaart parkeer je overigens gratis in de hele stad, je moet hiervoor wel een aparte Amsterdamse vergunning aanvragen.

Amsterdam, grachten

Prima indeling die badkamer!
Ondanks de mooie foto’s op de website van Conscious was ik toch een beetje bang voor een geitenwollensokkenhotel. In geen geval! Aan de achterkant van het hotel rijd je zó de parkeergarage in. De sfeer is jong en modern. Wij werden goed ontvangen en naar de kamer geleid. Het hotel is een beetje een doolhof doordat er twee oude gebouwen aan elkaar zijn gekoppeld. De draaicirkel naar de aangepaste kamer is krap met de elektrische rolstoel. Ik heb voor het gemak even mijn voetenplanken eraf gehaald. De (standaard)kamer zelf is erg ruim en gezellig. Achter het bed zit een mooi bloembehang, boven de kleine nachtkastjes hangen rieten hanglampen. De badkamer is goed bedacht qua indeling, daardoor kun je met je rolstoel voor en naast het toilet rijden die twee opklapbare beugels heeft. In het midden is de douche, waar je kunt overstappen op het douchekrukje zoals jij dit prettig vindt. Er is een beugel neergelegd die je zelf tegen de muur kunt plakken. Deze was nog bovenverwachting stevig!

Rijksmuseum, botanische tuinen en terrasjes
Het fijne is dat tramlijn 1 en 5 voor de deur van het hotel stoppen en rolstoeltoegankelijk zijn. Dus met een OV-kaart op zak stonden we bijvoorbeeld in tien minuten op het centraal station. Achter het hotel loop je zo het Vondelpark in. Mijn bus hebben we niet meer nodig gehad. Wij zijn naar het Rijksmuseum geweest. Erg mooi geworden, ook de tuin eromheen. Goed toegankelijke entree en toiletten. In de ruime zalen kun je makkelijk rondrijden. En je ‘begeleider’ krijgt een gratis kaartje. We zijn ook naar de Botanische tuinen gegaan maar hier vonden we niet veel aan. Waarschijnlijk niet ons ding. Paden waren hier goed berijdbaar. De kleine schuurtjes voor cactussen en dergelijke niet. Ook hier hoeft je ‘begeleider’ trouwens niet te betalen. Wij hadden mooi weer dus we hebben verder vooral op terrasjes gezeten en lekker rondgelopen. De ‘Kalvertoren’ is een vrij nieuw winkelentrum maar je moet via een rare zijingang met een lift naar binnen en er zijn geen (invalide)toiletten. Van een andere keer in Amsterdam weet ik nog dat dierenpark Artis en NEMO ook goed toegankelijk zijn. NEMO, over wetenschap en technologie is trouwens superleuk! Ook voor kinderen (in een rolstoel) is hier van alles te ontdekken. Het terras bij het restaurant hier heeft een prachtig uitzicht over de stad en op het scheepvaartmuseum.

Heerlijk zelfstandig weekend
Voor mij was dit een erg leuk hotel waar ik mij goed heb gered. De prijzen van een hotel in Amsterdam liggen hoog, deze viel nog enigszins mee. Zo’n € 120,- per kamer per nacht. Het ontbijt was goed en biologisch maar prijzig. Dankzij de locatie hebben we een heerlijk zelfstandig en vrij weekend gehad.

Augustus 2012.

Lees meer over de toegankelijkheid van het Conscious Hotel.

Conscious Hotel Vondelpark, buitenkant
Conscious Hotel Vondelpark, buitenkant
Conscious Plantenmuur
Conscious Hotel-Vondelpark, rolstoeltoegankelijke kamer
Conscious hotel, doorgang rolstoeltoegankelijke kamer
Conscious-hotel-vondelpark, ruimte achter het bed
Conscious Hotel Vondelpark, rolstoeltoegankelijke kamer ingang
Conscious hotel, rolstoeltoegankelijke badkamer-douche
Conscious Hotel Vondelpark, badkamer wastafel
Concious Hotel Vondelpark, badkamer toilet

Locatie beoordelingen

5 based on 2 beoordelingen
6 juni 2016

Afgelopen dagen in dit hotel doorgebracht. Op de foto’s hierboven is een losse douchekruk te zien. Deze is vervangen met een opklapbaar douchezitje aan de muur met leuning. Ik schat op een hoogte van ongeveer 55cm.De kamer zelf is niet al te groot en met een niet te brede rolstoel goed te doen. Voor ons was het bed aan de lage kant. Ik schat zo’n 50-55cm. Matras zakte behoorlijk in, maar het was wel een fijn bed waarop we heerlijk hebben geslapen. Het ontbijtbuffet was heerlijk. Personeel van het hotel is vriendelijk en behulpzaam. Er is een parkeergarage aanwezig waar je tegen betaling kunt parkeren. Je kunt natuurlijk ook een parkeervergunning aanvragen bij de gemeente Amsterdam. Dan kun je overal op elke plek gratis staan, zonder dat je je invalideparkeerkaart neer hoeft te leggen. Voor de deur stopt tram 1 richting het centrum en CS. Perron loopt nagenoeg gelijk met ingang van de tram, misschien dat iemand hier hulp bij nodig heeft. Mijn man lukte het zelf. Als we nog eens naar Amsterdam gaan, komen we hier zeker nog eens terug.

2 februari 2018

Uitstekend hotel met informele losse sfeer. Ik overnacht hier soms voor mijn werk. Reis dan dus alleen. Ik gebruik een handbewogen rolstoel en de kamer was voor mij geheel toegankelijk zonder hulp. En ja, het ontbijt is heerlijk, het personeel heel attent, behulpzaam en aardig.

Ben jij er ook geweest? Laat een beoordeling achter.

Sterren