Volkshotel
stempel_transpAmsterdam – Mr Big, Sir Standard, Miss Petit en Madam Miva. Prachtige namen voor de kamers in het Volkshotel in Amsterdam. Als ik informatie vraag over de aanpassingen in ‘Madam Miva’ kan ik het niet laten de mail te ondertekenen met Madam Miva (Miva= mindervalide). Past wel bij mijn sterrenstatus als expert toegankelijheid toch? Direct krijg ik een uitnodiging om het zelf te ervaren!

Eelke en Else in Amsterdam
Eelke en Else in Amsterdam

Op een regenachtige dag vertrek ik dus samen met vriendin Else naar Amsterdam. Eigenlijk bevalt ons die regen wel, reden te meer om ons plan vooral musea te bezoeken uit te voeren! Nadat we de auto zo ongeveer voor de deur op een ruime invalidenparkeerplaats geparkeerd hebben, gooien we onze tasjes bij het hotel in de ‘luggage room’. We zijn te vroeg om onze kamer direct te checken dus wandelen we onder de paraplu door het Sarphatipark, via de Albert Cuypmarkt naar het Museumplein (iets minder dan drie kilometer). Doel: het Stedelijk Museum.

Voldaan komen we enkele uurtjes later in het zonnetje weer naar buiten. Er is ‘Museum Market’ op het Museumplein (bijna elke derde zondag) met ‘zelfmade kleding, snuisterijen en lekkere hapjes. Met de prima toegankelijke tram racen we vervolgens naar de food- en filmhallen voor een avondje film. Prima toegankelijk, met invalidetoilet en goedkoop, als rolstoeler betaal je maar vijf euro. Je zit wel midden in de voorste rij waar een stoel weggelaten is. Met de metro gaan we weer terug naar het hotel, het is ff zoeken naar de lift maar verder lukt het prima zonder drempels of grote openingen tussen perron en metro. In de bar van het hotel is het nog gezellig druk, dus we nemen nog een lekker wijntje. Het hotel ademt een heerlijk relaxte sfeer. Lekker stads. Door de fijne loungebar en gratis werkplekken, is er een gezellige aanloop met allerlei mensen, ook uit Amsterdam. Dus zeker niet alleen toeristen hier in het Volkshotel.

Na een goed ontbijt de volgende ochtend sluiten we af met een tentoonstelling over een andere pittige madam, de Russische Catharina de Grote in de Hermitage (www.Hermitage.nl. Fijn hoor, een nachtje Amsterdam.

Over de rolstoeltoegankelijkheid
Madam Miva is een fijne, ruime kamer, met de lift bereikbaar. Er is wel een zware deur op de gang. Eenvoudige aanpassingen zoals twee opklapbare beugels bij het toilet (hoogte 47 cm) en een inloopdouche met losse douchestoel (niet verrijdbaar, armleuningen niet opklapbaar) zijn geregeld. Die douchestoel (zie foto) staat niet standaard op de kamer, dus vraag hier bij boeken naar. De kamer is lekker ruim met een bureautje, stoel en drie goede bedden (hoogte matras 47 cm). Je kunt hier dus prima met drie personen verblijven. Rondom het bed is zeker 90 centimeter ruimte. De uitleg vooraf van de PR-manager over de bedden vond ik wel grappig… ‘Er is een gat in het bed gemaakt zodat er een soort machine onder kan die je kan helpen om je in bed te leggen. Hoe dit in medische termen heet weet ik helaas niet, maar hopelijk snap je wat ik bedoel’. Nee, dat snapte ik dus niet. Maar inmiddels wel. Op de mooie pr-foto’s is het bed namelijk gewoon een soort houten bekisting. Toen ik heerlijk droomde in dit bedje was het bed onderrijdbaar voor een tillift omdat er een flink stuk aan de onderkant is uitgezaagd… Snap jij het nu? Bekijk de foto maar.

Op de bovenste verdieping, met de lift bereikbaar, vind je trouwens nog restaurant Canvas met waanzinnig uitzicht en een welnessgebeuren op het dakterras. Helaas is dat terras niet erg rolstoelproef door de hoge drempels. Geen welness dus voor rolstoelers.

Volkshotel, kamer Madam diva, buro (fotograaf Mark Groeneveld)

Volkshotel, lounge (fotograaf Mark Groeneveld)

Gehandicaptenparkeervergunning Amsterdam
Met een gehandicaptenparkeerkaart parkeer je overigens gratis in de hele stad, je moet hiervoor wel een aparte Amsterdamse vergunning aanvragen.

Ben jij hier ook  geweest? Laat je weten wat jij ervan vond?

ADRES
Wibautstraat 150
1091 GR Amsterdam
TELEFOON/MOBIEL
E-MAIL
WEBSITE
INCLUSIEF
Inloopdouche
Beugels bij toilet
Douchestoel
Hulphonden welkom

 

Additional information

Land

Volkshotel, by-night
Volkshotel, by-night
Volkshotel, ingang
Volkshotel, lounge (fotograaf Mark Groeneveld)
Volkshotel, bar (fotograaf Mark Groeneveld)
Volkshotel, kamer Madam diva, buro (fotograaf Mark Groeneveld)
Volkshotel, ontbijt
Volkshotel, kamer Madam Miva (fotograaf Mark Groeneveld)
volkshotel-madam-miva-bed
Volkshotel, Madam Miva badkamer
Volkshotel, kamer Madam Miva, badkamer
Volkshotel, douchestoel Madam miva
volkshotel-madam-miva-uitzicht
Eelke en Else in Amsterdam

Locatie beoordelingen

4 based on 1 beoordeling
30 juni 2021

Het is een fantastisch hotel voor vriendinnenweekend! Heel vriendelijk personeel met leuke tips een praktische info over Amsterdam. De kamer is heel ruim en heeft drie losse bedden. De badkamer is aan de kleine kant, maar is zeker met een handbewogen rolstoel goed te doen.
Ik vond het heel leuk dat de MIVA kamer bij de normale kamers vermeld stond op de website.
Ik heb de auto voor de deur geparkeerd en heb de rest van het weekend alles met de Metro gedaan. Stopt bijna voor de deur. Degene links heeft een lift.
We hebben een rondvaart gemaakt met Bleu Boat, vanaf het Hardrock Cafe. Heeft een plateau lift. Wij hebben heerlijk op het dek gezeten. Hoefde niet zo nodig uitleg, maar heerlijk varen in de zon.
Bij het Holland Casino tegenover mocht ik even plassen.😁
De prijzen van het hotel zijn Amsterdam’s gemiddeld, ik kom zeker nog eens terug

Ben jij er ook geweest? Laat een beoordeling achter.

Sterren