De Appelhoek

Stempel Eelke droomtDe Appelhoek ligt direct aan de dijk tussen Hoorn en Enkhuizen. Wat een bijzondere plek zo aan het water! Naast de camping zijn er in de prachtige oude Stolpboerderij met vissershuisje vier knusse appartementen gemaakt. Deze kunnen apart gehuurd worden maar staan ook met elkaar in verbinding. Zo kan de stolp in zijn geheel gehuurd worden en dan zijn er achttien slaapplaatsen met veel privacy voor iedereen.

Eén tweepersoons appartement heeft een rolstoeltoegankelijke badkamer. Wij hebben de hele stolp voor een gezellig vriendenweekend afgehuurd en dat is heel goed bevallen! Wat een fijne plek, iedereen heeft z’n eigen stek maar samen zit je heerlijk aan de grote eettafel in de woonkeuken. Het aangepaste appartement, de Dars, is helemaal oke. Het kleurgebruik, de hoge vide en de stalraampjes maken het direct sfeervol. Je kunt gebruik maken van de ontbijtservice. Bijzonder leuk is dat de boerderij nog volop in bedrijf is. De vijftig biologische melkkoeien moeten gemolken worden en alle hulp is welkom!

De Appelhoek, voorzijde stolp
De Appelhoek, voorzijde stolp

De boerderij ligt behoorlijk afgelegen en in het donker is het best spannend rijden over de dijk. Staat tegenover dat het volop genieten is van de mooie vergezichten, prachtige luchten en niet te vergeten van de schitterende zonsondergangen. Bovendien zijn er in het nabijgelegen dorp Wijdenes enkele restaurantjes en in de zomer heb je zelfs een strand direct voor de deur. Helaas is dat strandje alleen niet te bereiken met een rolstoel. De mooie plaatsen Hoorn (9km) en Enkhuizen (18km) zijn zeker een bezoek waard. Oh ja, wij gingen naar Volendam 🙂 (32km).

De Appelhoek, Eelke en Jon in VolendamDe Appelhoek, Eelke en Jon in Volendam
De Appelhoek, Eelke en Jon in Volendam

Over de rolstoeltoegankelijkheid
Op de site van de Appelhoel staat maar beperkte informatie over de rolstoeltoegankelijkheid. Maar uit eigen ervaring kan ik melden dat het er prima dromen is. Tweepersoons appartement ‘de Dars’ is rolstoeltoegankelijk. Via je eigen terras, met dubbele openslaande deuren kom je de woonkamer binnen. Hier staat een slaapbank, een kleine eettafel en hier is ook de keuken, deze is niet onderrijdbaar. De slaapkamer heeft twee goede boxspringbedden en als de bedden tegen elkaar staan is ook aan beide zijde voldoende ruimte. De badkamer heeft een kleine drempel (2cm). Bij het toilet (49cm) is één opklapbare beugel en op de muur aan de andere kant zit nog een beugel. De ruime inloopdouche heeft een klein zitje aan de wand en een beugel. De beugel is eigenlijk net iets te ver weg geplaatst als je op het zitje zit. Daarom is er een losse beugel met zuignappen aanwezig om deze er eventueel bij te plaatsen. De spiegel hangt te hoog maar daar wordt een oplossing voor gezocht is mij beloofd. De auto kan voor de deur geparkeerd worden. Gezien de redelijk afgelegen plek is een auto wel aan te raden.

De kleine camping heeft geen aangepast sanitair maar beschikt wel over een gezinsdouche; één ruimte met een inloopdouche, toilet, wastafel en een babybadje. Hier dus geen beugels bij het toilet!

De Appelhoek, de Dars, eigen terras
De Appelhoek, de Dars, met eigen terras
De Appelhoek, de Dars-zitkamer
De Appelhoek, de Dars, zitkamer

Wij hebben hier heerlijk gedroomd. Laat jij ons hieronder weten hoe jij het vond?

 

ADRES
Zuiderdijk 46
1608 MV Wijdenes
TELEFOON/MOBIEL
0229 501150/06 37170378
E-MAIL
WEBSITE
INCLUSIEF
Inloopdouche
Beugels bij toilet
Douchestoel
Hulphonden welkom

De Appelhoek, voorzijde stolp
De Appelhoek, voorzijde stolp
De Appelhoek luchtfoto
De Appelhoek, de Dars, eigen terras
De Appelhoek, de Dars-zitkamer
De Appelhoek, de Dars zithoek
De Appelhoek, de Dars, slaapkamer
De Appelhoek, de Dars, eethoekje
De Appelhoek, de Dars, badkamer
De Appelhoek, de Dars, douche
De Appelhoek, grote (koestal) woonkamer en keuken
De Appelhoek, Eelke en Jon in VolendamDe Appelhoek, Eelke en Jon in Volendam

Locatie beoordelingen

5 based on 1 beoordeling
6 mei 2015

Wij hebben overnacht bij de Appelhoek samen met onze zoon die rolstoelgebonde n is. We vonden het appartement goed aangepast en de gastheer en vrouw heel vriendelijk. We hebben een erg lekker ontbijt gehad en er was de mogelijkheid om onze fiets op te laden. De omgeving is erg mooi. Voor ons was het de eerste stop op een langere fietstocht, het is erg mooi om over de dijk aan te komen fietsen. Een aanrader.

Ben jij er ook geweest? Laat een beoordeling achter.

Sterren