Het Overveen

De boerderij van de familie Altena stond in een agrarisch gebied wat de gemeente terug wilde geven aan de natuur. Na wat twijfels ging de familie er helemaal voor. In de werktuigenloods van de melkveehouderij werden in 2006 vijf appartementen gemaakt, waarvan één tweepersoons appartement, de Tureluur, rolstoeltoegankelijk is. In 2016 opende zij bovendien de deuren van de prachtige, in het weiland verscholen, groepsaccommodatie de Burght. Hier heb je echt alle ruimte en kun je met groepen tot vijftien personen heerlijk samen zijn. Op het erf is ook een koffie- en theeschenkerij met gezellig terras voor de vele fietsers en wandelaars die er voorbij komen.

Het Overveen - Burght Binnenterras
Het Overveen – de Burght binnenterras

Over de rolstoeltoegankelijkheid

Appartement de Tureluur

De vijf appartementen liggen naast elkaar op de begane grond, alleen appartement de Tureluur heeft een rolstoeltoegankelijke badkamer en onderrijdbare keuken. Gooi de openslaande deuren open en je zit direct in de weilanden. Je kunt hier tot laat genieten van de stilte op je eigen overdekte terras. Het appartement heeft een gezellige zithoek, eettafel en compleet ingerichte, onderrijdbare keuken. De ruime badkamer heeft een inloopdouche met douchestoeltje aan de wand en beugels bij de toilet en de douche. In de slaapkamer staan twee bedden, waarvan één elektrisch hoog-laagbed. Rondom de bedden is voldoende ruimte voor een rolstoel. De auto parkeer je direct naast je appartement. Kortom, zo’n beetje alles wat je wenst, toch?

Het Overveen, Tureluur terras
Het Overveen, appartement Tureluur

Groepsaccommodatie de Burght

De in 2016 geopende groepsaccommodatie is echt een heel bijzonder plekje! De Burght ligt midden in ‘nieuwe’ natuur met prachtig mooie vergezichten. Door het begroeide, schuin aflopende dak ‘verdwijnt’ het pand in de omgeving en ontstaan ook heerlijk beschutte terrassen. De accommodatie beschikt over zeven slaapkamers, waarvan vijf (tweepersoons) op de begane grond, met elk een eigen douche en toilet aan de slaapkamer. Op de verdieping zijn nog twee slaapkamers met één gezamenlijke douche en toilet. Er is ook een gigantische speel/recreatieruimte met onder andere een tafeltennistafel en voetbaltafel. Ook buiten genoeg plek voor de kids, met uiteraard een springkussen! De mooie keuken is helaas niet onderrijdbaar. In de zithoek staat een heerlijk grote loungebank bij de gashaard en aan de lange eettafel is het gezellig tafelen.

De ruime mindervalide slaapkamer bevindt zich op de begane grond, zonder drempels, met schuifdeuren. Deze kamer heeft een hoog-laagbed met papegaai en twee boxspringbedden. Aangrenzende is een ruime badkamer met inloopdouche met douchestoel aan de wand, toilet met beugels en onderrijdbare wasbak. Er is ook een alarmeringsysteem. Nou, wat wensen wij ons nog meer?

Het Overveen- Burght slaapkamer
Het Overveen, groepsaccommodatie de Burght, slaapkamer
Het Overveen - woonkamer Burght
Het Overveen – groepsaccommodatie de Burght, woonkamer

In de omgeving

De vroegere weilanden in de directe omgeving van de boerderij maken plaats voor ‘nieuwe natuur’ en dit zorgt voor een verbinding tussen de Sallandse Heuvelrug, de Borkeld en het Elsenerveld. Het gebied is inmiddels een walhalla voor vogelspotters, inmiddels zijn er al 140 soorten weide en watervogels gespot! Op honderd meter afstand van je appartement staat een mooie rolstoeltoegankelijk vogeluitkijkpost. Langs de boerderij lopen verschillende wandel- en fietspaden, onder andere het wereldtijdpad. Bij het Overveen kun je sinds kort ook een speciale duofiets huren, gezellig naast elkaar! Zwolle en Enschede zijn beide in een half uur te bereiken met de auto.

Het Overveen vogeluitkijkpost
Het Overveen vogeluitkijkpost (foto: Wim Schippers)

Wij zijn hier (nog) niet geweest. Ben jij hier geweest? Laat ons weten hoe het was!

 

ADRES
Veendijk 4a
7462 PJ Rijssen
TELEFOON/MOBIEL
0548 542 364
E-MAIL
WEBSITE
INCLUSIEF
Inloopdouche
Beugels bij toilet
Douchestoel
Meerdere aangepaste kamers
Hulphonden welkom
Aangepaste keuken
Duo fiets aanwezig
Hoog-laag bed

 

Het Overveen - Burght met Henk en Ans
Het Overveen, luchtfoto
Het Overveen, Tureluur buiten
Het Overveen, Tureluur terras
Het Overveen, Tureluur badkamer
Het Overveen, Tureluur woonkamer
Het Overveen, Tureluur slaapkamer
Het Overveen, Tureluur keuken
Het Overveen, Tureluur keuken
Het Overveen burght buiten vooraanzicht
Het Overveen Burght buiten vooraanzicht
Het Overveen - Burght terras
Het Overveen - Burght Binnenterras
Het Overveen- Burght slaapkamer
Het Overveen - woonkamer Burght
Het Overveen - Burght, keuken
Het Overveen-slaapkamer
Het Overveen - Burght slaapkamer rolstoelgeschikt
Het Overveen - Burght slaapkamer
Het Overveen - Burght, badkamer rolstoelgeschikt
Het Overveen - Burght recreatieruimteHet Overveen - Burght recreatieruimte
Het Overveen - Burght, stalling met oplaadpunten
Het Overveen vogeluitkijkpost
Het Overveen, plattegrond Burght bg

Locatie beoordelingen

4.64 based on 11 beoordelingen
18 april 2016

Een prachtige plek. Mooi fietspad/rolstoelpad voor de deur en op 100 meter afstand een vogelkijkhut, goed toegankelijk voor rolstoelers. Als je nog niet rolstoel gebonden bent, zijn de andere 3 huisjes ook prima met beugels in douche en toilet. Los douchekrukje bij Ans te verkrijgen. Het was een proef weekendje, maar het is voor mij goedgekeurd!

9 juni 2016

Dit jaar waren wij voor de 2e keer in Rijssen; in 2014, 2 weken en omdat het zo goed was bevallen in 2015, 3 weken! Wij voelen ons thuis in dit mooie appartement en ervaren de vriendelijkheid van Henk en Ans als een bijzondere toegift. Het fiets-wandelpad in het weiland voor de appartementen is een leuke uitbreiding en de schapen worden ook erg gewaardeerd. Appartement De Tureluur is heel compleet, heerlijk schoon en met opgemaakte bedden, sta-opstoel en aangepast sanitair, centrale verwarming en complete keukeninventaris heel geschikt voor rolstoelgebruikers. We hebben met de scootmobiel heel veel fijne tochtjes gemaakt in de prachtige omgeving. We hopen zeker nog terug te komen!

28 juli 2016

Wij hebben dit jaar voor het eerst bij de fam. Altena gelogeerd. Een week in appartement de Tureluur, welke is aangepast voor rolstoelgebruikers. Dit alles is drempelvrij. Er is een hooglaagbed met indien gewenst een papegaai. Ook de badkamer is zeer ruim. De buurtzorg uit Markelo die Lenie kwamen verzorgen waren zeer tevreden. De fam. Altena is zeer gastvrij. Bij aankomst en vertrek een kop koffie. Het geheel is zeer netjes, echt een aanrader voor rolstoelgebruikers. Als wij een cijfer mogen geven, een 9 plus. In de omgeving is genoeg te bekijken, we komen zelf uit Delfzijl, dus een beetje ruimte zijn we wel gewend.

30 januari 2017

Dag Eelke, in 2013 hebben mijn vrouw en ik een midweek vertoefd in ’de Tureluur’. Prima bevallen, we hadden ook mooi najaarsweer. Hebben toen alles zelf nog verzorgd. Volgens mij is het mogelijk op verzoek het ontbijt te laten verzorgen. Mijn vrouw was toen nog een actieve ’rollatorganger ’ in huis, nu helaas geheel binnen en buiten ‘rolstoeler’. Het is ons toen erg goed bevallen in alles. Mooi en praktisch ingericht, onderrijdbare aanrecht ed. Aanrader om zelf eens te gaan beproeven. Buiten het seizoen is een verblijf van een paar nachten mogelijk. Met vriendelijke groet, echtpaar J.L.van Voorthuizen-Rijsterborgh te Houten. Succes met je ‘onderzoek’.

27 februari 2017

Vorig jaar voor de tweede keer in de Tureluur gelogeerd bij de fam. Altena. Alles keurig verzorgd en goed toegankelijk voor rolstoeler.
Geen enkele negatieve opmerking. Fantastisch!
Vr. Groet Fam. Middendorp

27 februari 2017

Wij komen al 5 jaar ieder voorjaar een weekje naar de Tureluur
Het is een prima appartement ..Heel geschikt voor rolstoelen..
De Fam Altena zijn ontzettend vriendelijk en staan altijd klaar om te helpen ….
De omgeving is prachtig en heerlijk rustig…. We gaan heel veel met de scootmobiel en de fiets prachtige routes rijden….
Zelfs de vogeluitkijkpost is goed begaanbaar voor een scootmobiel…
Wij verheugen ons nu alweer om er naar toe te gaan..
Groeten John en Henny Lut

28 februari 2017

In 2016 twee keer in tureluur geweest zeer goed aangepast. Prachtig uitzicht. Mooie wandelingen gemaakt. Henk en ans zijn zeer gastvrij. Van mij krijgen ze een dikke 10.

2 maart 2017

Wat valt er nog aan toe te voegen? Van horen zeggen hebben we in 2016 een weekje geboekt in de Tureluur. Met twee scootmobiels en met Valys vanuit Heerhugowaard. Wel een aantal uren rijden en hoge nood bij aankomst. En meteen raak, nog op het grote terras bij de ingang van het terrein zowaar een aangepast gehandicaptentoilet. Dat beloofde al veel goeds. Twee grote scootmobielen op het terras bij het huisje, Wel wat vol en ongezellig. Geen nood, Henk heeft in een van de grote, overdekte schuren ruim plaats gemaakt. Met oplaadpunten. Zo ging het de hele week door. We hoefden maar te kikken of Henk en Ans waren bereid iets te regelen. Een prachtig huisje met voor mijn ernstig gehandicapte echtgenote een extra pluspunt, het op en neer bed was voorzien van opklapbare zijkanten. Geen angst te hoeven hebben om ’s nachts uit bed te vallen. SUPER!!!! Het zal de lezer niet verbazen: we hebben meteen voor dit jaar weer geboekt. Moet u ook doen wanneer u er de noodzaak van een aangepaste vakantiewoning bestaat. Henk en Ans, we verheugen ons er op elkaar in juli weer te begroeten. Het zal aanvoelen als thuiskomen.
Ada en Marius Torenvlied-Buis, Heerhugowaard

8 maart 2017

Nu in een appartement, maar net de groepsaccommodatie bekeken, wat is dat mooi. Een echte aanrader. Er is hier van alles te doen en bij slecht weer is er zoveel binnenruimte, kinderen zullen zich niet vervelen en dan is het voor de ouders ook leuk.

5 augustus 2017

Met mijn vrouw ben ik in juli 2017 een week in De Tureluur geweest. Heerlijk appartement! Je kunt overdekt buiten zitten met mooi uitzicht. Toen bleek dat ik met mijn handbewogen rolstoel niet onder het tafeltje buiten kon zitten, kocht Ans meteen een beter tafeltje voor mij.
Met mijn vrouw (vouwfiets) heb ik 6 dagen lang handbiketochten gemaakt (30-50 km); alle vanuit het appartement. Met de knooppuntenbordjes kun je hier alle kanten op.
Normaal noem ik bij door mij samengestelde handbikeroutes nooit een verblijfsadres, maar voor dit appartement heb ik een uitzondering gemaakt bij mijn handbikeroute ‘Rondje Sallandse Heuvelrug’:
https://www.gpsies.com/map.do?fileId=zmliujiowyqbiqve
Voor overige routes (NL,B, LU en D): http://www.handbiken.nl/Routes

19 februari 2019

Omdat we familie in de buurt hebben wonen van Almelo hadden we dit jaar met oud en nieuw De Tureluur gehuurd. Met een plak krentenwegge en koffie/thee kregen een warm welkom van Ans.
Het is een heerlijk appartement! Wijds uitzicht en in alle rust kun je hier heerlijk genieten. Wel constateerden we dat als je in elektrische rolstoel zit en hier niet uit kunt, de badkamer aan de kleine kant is. Ik kon de draai naar de wastafel nauwelijks maken. Maar een ding staat buiten kijf; het is een heerlijk verblijf!

19 februari 2019

Hoi Nynke, bedankt voor je enthousiaste review. Ook goed dat je aangeeft dat de badkamer wat aan de kleine kant is. Welke rolstoel heb je (met maten)? dan kunnen anderen misschien nog beter inschatten of het haalbaar is.

Ben jij er ook geweest? Laat een beoordeling achter.

Sterren