De Johanneshoeve

Gelegen tussen de weilanden nabij Vriezenveen en Almelo staat de oude ruilverkavelingsboerderij De Johanneshoeve. Vanaf 2009 is de boerderij langzaam aan veranderd in een professioneel recreatiebedrijf. Overnachten, vergaderen, een bruiloft of feestje vieren? Het kan allemaal, de hele familie werkt mee om overal een succes van te maken. Er wordt zelfs bier gebrouwen en het recept van het beroemde krentewegge van Opa Schipper wordt inmiddels ook weer vol trots gebruikt. Het bier en het brood worden verkocht in de streekwinkel op het erf. Natuurlijk zit het brood ook in de ontbijtmand, die elke dag aan je deur bezorgd wordt!

De Johanneshoeve, erf
Johanneshoeve, Appartement de Huiskamer

 

Er zijn meerdere appartementen, B&B kamers en ook nog een aantal camperplaatsen. In totaal zijn er 30 bedden, dus het geheel is ook een fijne groepsaccommodatie met veel privacy voor iedereen. Boerderij-appartement ‘De Huiskamer’ is gelegen op de begane grond en heeft een aangepaste badkamer, drie slaapkamers, en een ruime woonkamer met leefkeuken. De Huiskamer is daarnaast nog voorzien van twee aparte toiletten en en twee doucheruimten en een grote wastafel op de gang (zie plattegrond). In de drie slaapkamers staan in totaal zeven eenpersoonsbedden. Kinderbedjes zijn beschikbaar.

Op en om het erf

Aan de achterzijde van het erf is een grote speelweide, met schommels, trampoline, glijbaan, speelhuisje, volleybalveld en een wagenpark van skelters en traptrekkers. Er zijn (elektrische) fietsen te huur, je eigen fiets kan ook gestald en opgeladen worden. Geen zin om te koken of de deur uit te gaan? Op alle dagen van de week, behalve zondag, kun je genieten van de dagschotel, deze wordt op de kamer of in je appartement bezorgd.

De Johanneshoeve, lange tafels buiten

De Johanneshoeve is al een heel aantal jaren niet meer in gebruik als boerderij, op afspraak kun je een bezoek brengen aan de buren, waar de melk waar de melkrobot de koeien melkt, de boer vertelt er graag over.

Voor boodschappen kun je terecht in Vriezenveensewijk-Westerhaar (3.5 km) of het iets grotere Vriezenveen (6,5 km). Almelo is ook maar 11 lm.

Over de rolstoeltoegankelijkheid

De rolstoeltoegankelijke badkamer is op de gang en dus vanuit alle kamers te bereiken. Bij het verhoogde toilet zit aan beide zijde een opklapbare beugel. Het toilet is alleen aan de voorzijde goed bereikbaar. Er is een onderrijdbare wastafel met kantelbare spiegel. De inloopdouche is vrij van drempels en aan de muur hangt een eenvoudig opklapbaar douchezitje. Er is ook een losse po-stoel beschikbaar. In een van de kamers staat een hoog-laagbed. De keuken is niet aangepast.

 

De Johanneshoeve, rolstoeltoegankelijke badkamer

Eelke is hier (nog) niet geweest. Ben jij hier wel geweest. Laat ons weten hoe het was!

ADRES
De Johanneshoeve Dalweg 39
7676 SB, Westerhaar
TELEFOON/MOBIEL
E-MAIL
WEBSITE
INCLUSIEF
Inloopdouche
Beugels bij toilet
Douchestoel
Hulphonden welkom

 

 

Locatie beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen

Ben jij er ook geweest? Laat een beoordeling achter.

Sterren