Keampke Buiten

Stempel Eelke droomtIn Twente zijn aardig wat mooie rolstoeltoegankelijke locaties maar deze spant de kroon! Na het bekijken van de website had ik al hoge verwachtingen maar in het echt is het nog mooier. We hebben een paar heerlijke dagen met vrienden bij ’t Keampke Buiten. Dit is dus wat je noemt een droomhuis. Vooral de enorme veranda met houtkachel, schommelstoel en wijds uitzicht is uniek.

keampke buiten veranda hangstoel

Buiten toch te koud? Binnen staat gewoon nog een houtkachel met een grote mand hout ernaast. ’t Keampke Buiten biedt ruimte aan zestien mensen, maar in overleg worden de kamers van ’t Keampke Buiten ook apart verhuurd, op basis van logies met ontbijt. Wij waren met vijf en gebruikten alleen de benedenverdieping, heerlijk ruim maar echt niet te groot. De ruimtes zijn sfeervol en volgens de laatste trends ingericht. Inspiratie voor thuis! De Lutte is een klein dorp met enkele restaurants en een kleine Spar. Hou je van natuur en wandelen? Dan is het Arboretum Poortbulten een aanrader. Ook heel sfeervol is het kunstenaarsdorp Ootmarsum.

Over de rolstoeltoegankelijkheid

’t Keampke had al vier rolstoeltoegankelijke (kleine) groepsaccommodaties bij elkaar op een Twents erf. In juli is ’t Keampke Buiten geopend. Het huis, nieuw gebouwd in de stijl van een Twentse boerderij, staat aan de overkant van de weg en biedt daardoor veel privacy. Op de begane grond zijn drie slaapkamers, boven ook. Alle kamers hebben een eigen badkamer. Twee badkamers op de begane grond zijn rolstoeltoegankelijk met inloopdouche en beugels bij het verhoogde toilet. In één van de badkamers zit een douchestoeltje aan de wand, maar er zijn ook andere (niet verrijdbare) stoelen beschikbaar evenals een hoog-laag bed en tillift. De grote keuken is niet onderrijdbaar. In het souterain vind je een sauna, helaas alleen bereikbaar met een trap, dat is dan ook gelijk het enige minpunt.

Lees ook mijn column over Keampke Buiten in Contact.

keampke buiten slaapkamer 3

 

Ben jij hier ook geweest? Laat ons jouw ervaringen weten!

ADRES
Hanhofweg 5
7587 LK De Lutte
TELEFOON/MOBIEL
E-MAIL
WEBSITE
INCLUSIEF
Inloopdouche
Beugels bij toilet
Douchestoel
Hoog-laag bed
Hulphonden welkom
Meerdere aangepaste kamers

 

keampke buiten veranda hangstoel
keampke buiten slaapkamer 3

Locatie beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen

Ben jij er ook geweest? Laat een beoordeling achter.

Sterren