Herberg de Staakenborgh
Vanaf de dag dat Alie en Wim vanuit Noordwijk in het noorden neerstreken, zijn zij dol op hun plek. Bovendien laten ze ook graag aan anderen zien hoe mooi het leven is op het Groninger land. In de twintig jaar dat zij hier nu zijn is de Staakbenborg gegroeid tot groepsaccommodatie, een fijn restaurant en er zijn elf hotelkamers.

Zes hotelkamers zijn gelegen in een mooie zwart houten ‘schuur’ met in een naastgelegen gezellige zwart houten huis, een woonkamer en keuken. Hierdoor zijn de kamers ook prima te gebruiken als groepsgroepsaccommodatie (dan noemen ze dat de Vlagtwedde). De kamers hebben allemaal een eigen terras en rolstoeltoegankelijke badkamer. De kamers zijn eenvoudig ingericht. Door de witte plavuizen en de witgeschilderde blokstenen muur oogt het wat kil. Het vrije uitzicht vanaf je eigen terras maakt dat ruimschoots goed.

Starkenborgh hotelkamers buitenkant

De andere vijf hotelkamers zijn zogenaamde ‘Restinn’ kamers, vrijstaande luxe minihuisjes. Hier is geen rolstoeltoegankelijk sanitair. Voor kinderen is er een grote speelweide met skelters, speeltuin, pony’s, kippen en een gans. Hier zijn geen aangepaste speeltoestellen, het gras is redelijk rolstoelproof. De Starkenborgh ligt Vlakbij de Duitse grens in Zuid-Oost Groningen, twee kilometer buiten het vestingplaatsje Bourtange. Als je wat wilt doen is een auto wel erg handig hier. De Staakenborgh is met het openbaar vervoer slecht bereikbaar.

Over de rolstoeltoegankelijkheid
De zes ruime gelijkvloerse kamers hebben allemaal twee losse boxsprings, een klein zitje en een koelkastje en koffie- en theehoekje. Eventueel kan een derde bed bij geplaatst worden. Elke kamer heeft een eigen rolstoeltoegankelijke badkamer voorzien van een verhoogd toilet met opklapbare beugels en douchestoel aan de wand (zonder armleuningen, met rugleuning). De wastafel is onderrijdbaar, de spiegel hangt erg hoog. Neem dus een eigen spiegel mee! In de badkamer kan een douchebrancard staan, deze kan de draai vanuit de slaapkamer niet maken wanneer er iemand op ligt. Op aanvraag is het mogelijk om een hoog/laag bed bij te plaatsen, er is er eentje aanwezig op de locatie. Zijn er meer nodig dan hebben ze goede ervaringen met de leenservice van Vegro. De kamers hebben een eigen toegang via het eigen terrasje. Hier zit een kleine drempel, eventueel is hier een plankje voor beschikbaar. (Hulp)honden zijn welkom. De keuken in de gezamenlijke woonkamer is niet onderrijbaar.

staakenborg_collage_interieur

Wij hebben deze locatie (nog) niet bezocht. Laat jij ons weten hoe het was?

ADRES
Vlagtwedderstraat 33
9545 TA Bourtange
TELEFOON/MOBIEL
E-MAIL
WEBSITE
INCLUSIEF
Inloopdouche
Beugels bij toilet
Douchestoel
Ruimte voor douchebrancard
Hulphonden welkom
Meerdere aangepaste kamers
Hoog-laag bed

 

Additional information

Land

Staakenborgh hotelkamers
Staakenborgh hotelkamers
Herberg de Starkenborgh restaurant

Locatie beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen

Ben jij er ook geweest? Laat een beoordeling achter.

Sterren