Boertel Lentemaheerd

Stempel Eelke droomtDe luxe van een hotel op de boerderij dat is waar boertel voor staat. Op de plek waar vroeger de paarden en koeien stonden, zijn nu zeven hotelkamers. Iedere kamer heeft een eigen badkamer en andere sfeer. Twee kamers zijn rolstoeltoegankelijk met aangepast badkamer.

In de boertel is een gezamenlijke ruimte waar het ontbijt wordt geserveerd en je kunt gebruik maken van de (niet aangepaste) professionele keuken. Hierdoor is de Lentemaheerd ook een fijne groepsaccommodatie. In sommige kamers is een bedbank bij geplaatst zodat er drie slaapplaatsen zijn.

Camping

Op het terrein van Lentemaheerd is ook knusse een camping met een rolstoeltoegankelijk toiletgebouw. Aan kinderen is ook gedacht bij Lentemaheerd, er is een tafeltennistafel, een klimhuis, trampoline, skelters en een grote schuur met heerlijk stro.

lentemaheerd_kamer3

Lentemaheerd ligt in het noordelijkste puntje van Groningen. Tussen weidse vergezichten en afwisselende landschappen en tegen de Waddenzee. Een mooi gebied voor fietsers en wandelaars. Maar ook de gezellige studentenstad Groningen is met openbaar vervoer en de eigen auto goed te bereiken (23km). Het Duitse Waddeneiland Borkum is een leuke dagtrip, de boot vertrekt vanuit Eemshaven, acht kilometer van Uithuizermeeden. Meer over Borkum drempelvrij lees je hier. Meer leuke uitstapjes vind je op de website van Lentemaheerd.

Over de rolstoeltoegankelijkheid

Bij de Lentemaheerd zijn twee kamers geschikt voor rolstoelgebruikers. Alles is prima voor elkaar. Op beide kamers staan twee eenpersoonsbedden naast elkaar. Naast de bedden is aan beide zijden ongeveer 65 cm (niet al te ruim dus!). De nachtkastjes staan los dus er kan wat geschoven worden met de meubels. In de badkamer zijn opklapbare beugels bij het toilet (hoogte 46 cm) en een losse (niet verrijdbare) douchestoel. In de slaapkamer ligt vloerbedekking. Op het terrein van Lentemaheerd is ook knusse een camping met een rolstoeltoegankelijk toiletgebouw (zie foto’s).

ADRES
Schapeweg 21
9982 BA,  Uithuizermeeden
TELEFOON/MOBIEL
E-MAIL
WEBSITE
INCLUSIEF
Inloopdouche
Beugels bij toilet
Douchestoel
Meerdere aangepaste kamers
Hulphonden welkom

 

‘B&B zonder drempels’
Uitgebreide informatie, foto’s, zelfgetekende plattegrond en onze belevenissen (inclusief extra uittips) in Groningen en bij Hotel Corps de Garde lees je in de ANWB uitgave ‘B&B Zonder drempels‘ (maart 2012).

Ben jij hier ook geweest? Laat ons jouw ervaringen weten!

lentemaheerd_kamer3

Locatie beoordelingen

4 based on 1 beoordeling
9 december 2018

Begin november 2018 hebben we gelogeerd in Lentemaheerd en het is ons goed bevallen. De badkamer is zeer ruim en voorzien van een, op hoogte verstelbare, douchestoel en verhoogd toilet met beugels. Er is voldoende ruimte rondom het toilet. Zelf hebben we via de Vegro een hoog/laag bed geregeld, deze was al geïnstalleerd en opgemaakt. De ontbijtkamer geeft voldoende ruimte voor een rolstoeler. En bovenal er wordt met je meegedacht.

10 december 2018

Hoi Elly, dank voor je bericht! Goed te lezen dat het allemaal goed geregeld is bij Lentemaheerd, fijn dat het ook met het hoog-laag bed goed gegaan is!

Ben jij er ook geweest? Laat een beoordeling achter.

Sterren