Op uitnodiging van Support Magazine en Tirol Tourist Board zat ik vorig weekend via een persreis in het Kaunertal, een prachtige valei in Tirol, Oostenrijk. Twee dagen reizen en twee dagen daar, oké dat was best pittig, maar het was wel ongelofelijk Super. Zoals een echte persreis betaamt gaan we naar alle hotspots in de omgeving; Een pad op palen leidt ons over het Moor, een met uitsterven bedreigd veengebied. Een prima toegankelijke gondellift brengt ons op ruim 3100 meter naar een  zilver witte gletsjer waar we met één been in Italië en één been in Oostenrijk staan.

In Italië en Oostenrijk op ruim 3100 meter hoogte bij Karlesjoch/Kaunertal.
In Italië en Oostenrijk op ruim 3100 meter hoogte bij Karlesjoch/Kaunertal.

In het Naturparkhaus maken we kennis met Pitzi, de bergsteenbok. Een opgezette wel te verstaan, want in het echt is hij lastiger te spotten. En via een prachtig nieuw pad staan er voor de eerste keer (test!) vier rolstoelen op het nieuwe uitkijkplatform, waarvandaan je prachtig over de hele valei kunt kijken.

Rolstoeltoegankelijk pad naar uitzichtplatform in Kaunertal
Rolstoeltoegankelijk pad naar uitzichtplatform in Kaunertal

In het Kaunertal is echt geïnvesteerd in rolstoeltoegankelijkheid. En dat is ook precies waarom de internationale pers in ‘rolstoeljournalistiek’ is uitgenodigd. Te weinig mensen weten namelijk dat je prima van de bergen kan genieten in een rolstoel, zowel in de winter als in de zomer.

Bang voor de bergen in je (handbewogen) rolstoel? Bij het hotel waar wij verblijven is de Swiss-trac te huur, een elektrische aankoppelunit voor de handbewogen rolstoel, hiermee zoef je zo de berg op (en af). Na een dag buiten viel de rolstoeltoegankelijk wellness van het hotel bij mij trouwens ook erg in de smaak! Meer weten over dit hotel? Kijk dan op www.weisseespitze.com. Let op: Er is slechts één kamer met een inloopdouche in hotel Weisseespitze, de kaiser Maximilian Suite (4 tot 6 personen). In de overige aangepaste kamers is alleen een bad, hier kan een badlift geplaatst worden. In de wellness-ruimte is wel een grote douche met doucherolstoel beschikbaar.

Wil je meer weten over dit prachtige gebied in de Alpen met meer accommodaties en tips lees dan hier mijn uitgebreide verhaal: Alpenweiden, bergstroompjes en gletsjers. Zo dicht bij de natuur, uit de Support vakantiegids 2015.

Eelke in de bergen met de Swiss-trac
In de bergen met de Swiss-trac

 

Uitzicht vanuit mijn kamer in hotel Weisseespitze, 's morgens vroeg.
Uitzicht vanuit mijn kamer in hotel Weisseespitze, ’s morgens vroeg.

 

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

About Author

client-photo-1
Eelke Kelderman

Reacties

Inge
15 september 2014
Heel tof Eelke! Volgend jaar skiën!
Ans Numan
15 september 2014
Hallo Eelke, Wat een leuk verhaal en wat een mooie foto's! Ik had al het een en ander gezien op het fototoestel van je persoonlijke assistent
17 september 2014
Hallo Eelke, leuk geschreven hoor, ik ben al benieuwd naar de lange versie. Heel veel groetjes uit het Kaunertal van Reggi en Andreas
6 december 2014
Mooie reportage Eelke. De Swiss-Trac bewijst zijn toegevoegde waarde in een omgeving als de Oostenrijkse bergen. Wel is het zo dat je de Swiss-Trac daar kan huren i.c.m. een leenstoel. Wij verhuren ze ook, maar dan zijn ze gemonteerd op je eigen vertrouwde stoel. Met vriendelijke groet, Roger Daal RDmobility
marjolein
14 maart 2016
Dag Eelke, Mooi om te lezen! We gaan met mijn vader (rolstoel) naar de Franse Alpen (Vanoise, Bourg st Maurice). Heb je een idee hoe en waar een Swiss Trac te huur is? mvg Marjolein
14 maart 2016
Hoi Marjolein, heerlijk vooruitzicht hoor om naar de bergen te gaan! Je kunt voor de Swiss-Trac even contact opnemen met Roger Daal in Nederland. Hij weet er alles van en verhuurt ze ook om mee te nemen op vakantie. Kijk even op zijn site: https://www.rolstoel-op-maat.nl/swiss-trac.html Veel plezier in Frankrijk! PS. Heb je een rolstoeltoegankelijk vakantieadres gevonden? Ik hoor graag waar jullie zitten!

Geef een reactie