Het Gouwe Boetje

Twee ‘gouwe’ types lijken mij Gerben en Ingrid, beide werkzaam in de zorg en sinds kort ‘uitbaters’ van vakantiehuisje Het Gouwe Boetje in Noord-Holland. Na de sloop van een oude schuur achter hun stolpboerderij ontstond het idee om op deze plek een rolstoeltoegankelijk vakantiehuisje te bouwen. Rolstoelgebruikers kenden ze al via hun stichting Wheels4Freedom, waarmee  ze regelmatig op de motor met speciaal ‘rolstoel’zijspan de weg onveilig maken.

Het Gouwe Boetje, met Gerben

Voorlopig heb ik alleen nog telefonisch contact gehad met Gerben en moeten we het nog even met de foto’s en zijn enthousiaste verhaal doen. Ik wacht namelijk met een bezoek tot het motorseizoen weer los gaat. De kans om eens in een zijspan plaats te nemen laat ik niet aan mij voorbij gaan. Dat huisje ziet er trouwens perfect uit, het oogt lieflijk maar binnen is het toch lekker ruim. Sfeervol en huiselijk ingericht, met weids uitzicht vanuit de woonkamer door de grote ramen met openslaande deuren. Gerben vertelt dat het nooit zo mooi was geworden als vrienden, familie, collega’s én wildvreemden niet zo ontzettend hadden geholpen en gesponsord! Op de begane grond is een aangepaste badkamer en slaapkamer voor twee personen, ook boven zijn nog twee slaapplaatsen op de knusse vide (bereikbaar met een vaste trap) en een toilet. Helemaal fijn: de keuken is rolstoelproof, er is een plafondtillift die je in het ligbad kan helpen en er staan twee hoog-laag bedden (zonder ziekenhuisgevoel). Kortom, bewonder de foto’s en je hoeft alleen nog maar je koffertje te pakken.

Het Gouwe Boetje, woonkamer raampartij met zonnig uitzicht over de weilanden
Het Gouwe Boetje, woonkamer raampartij

Omgeving

Vakantiehuisje Het Gouwe Boetje ligt in het buitengebied van Hoogwoud, een klein dorp in Noord-Holland. Voor de dagelijkse boodschappen kun je hier prima terecht bij de SPAR en ALDI. Er is ook een bakker. Leuke steden op minder dan een half uur rijden zijn Hoorn, Enkhuizen en bijvoorbeeld Alkmaar. Ook het strand bij Petten of Groet is maar een half uurtje rijden.

 

Over de rolstoeltoegankelijkheid

Het vrijstaande vakantiehuisje heeft rondom een breed betegeld pad en terras aan de woonkamerkant, de auto kan naast de woning geparkeerd. Via de voordeur stap je direct de woonkamer binnen met eethoek en bank. Op de vloer houtlook tegels met vloerverwarming. De open keuken is onderrijdbaar en in hoogte verstelbaar (74 cm – 102 cm).

Grijze open keuken met onderrijbaan aanrecht
Het Gouwe Boetje, keuken onderrijdbaar en in hoogte verstelbaar

In de slaapkamer beneden staan twee luxe boxspring hoog/laagbedden, beiden 200 x 90 . Het linkerbed (achterste) heeft een zelfs heel speciale massagemogelijkheid… door subtiele geluidsgolven (Frequency Physio Support) wordt de bloedsomloop gestimuleerd en dat zou een ultieme nachtrust geven,  ik ben benieuwd! De bedden staan standaard naast elkaar, dan is er aan één kant ruimte voor een rolstoel, achter het bed is de ruimte beperkt (50 cm). De bedden zijn makkelijk deelbaar, voor meer ruimte aan beide zijde van het eerste bed. De hoogte varieert tussen 56 cm – 96 cm.

Boven het bed hangt een plafondtillift waarmee je vanuit de rolstoel beide bedden kan bereiken. De lift heeft een rails richting het bad dus je kunt ook een heerlijk bad nemen.

Het Gouwe Boetje, collage met drie foto's van de badkamer
Het Gouwe Boetje, rolstoeltoegankelijke badkamer vanuit de slaapkamer bereikbaar

De badkamer

De douchehoek heeft een beugel aan de wand en is voorzien van een Linido wanddouchestoeltje zonder armleuningen (hoogte 53 cm). Je kunt kiezen voor een heerlijke regendouche of de losse handdouche. Naast het toilet (hoogte 46 cm) is één opklapbare beugel en een vaste wandbeugel. De wastafel is onderrijdbaar. En zoals gezegd; in het Gouwe Boetje kan je ook een heerlijk bad nemen! Met de plafondtillift laat je je gemakkelijk in het ruime ligbad (hoogte 57 cm) zakken. Let op! De toilet en douche zijn niet bereikbaar met de tillift. Hiervoor overwegen Gerben en Ingrid nog en verrijdbare po/douchestoel aan te schaffen. Overleg dat dus even met hen.

Er zijn nog plannen voor een overkapping met buitenjacuzzi… alsof het nog niet mooi genoeg is!

Het Gouwe Boetje, buitenkant zijkant

 

Eelke is hier (nog) niet geweest. Ben jij hier wel geweest? Laat ons weten hoe het was!

ADRES
Gouwe 40 A
1718 LL Hoogwoud
TELEFOON/MOBIEL
06-127 03 717 of 06-131 03 736
WEBSITE
INCLUSIEF 

Inloopdouche
Douchestoel aan de wand en losstaande toilet-douchestoel
Bad met plafondtillift vanaf de slaapkamer
Opklapbare beugels bij het toilet
Hoog-laag bedden
Onderrijdbaar en in hoogte verstelbare keuken

 

Het Gouwe Boetje, buitenaanzicht, vrijstaand bakstenen huisje met puntdak gelegen in weiland met bomen op de achtergrond
Het Gouwe Boetje, woonkamer raampartij met zonnig uitzicht over de weilanden
Grijs tweepersoons bankstel met een tv-scherm erboven aan de wand
Grijze open keuken met onderrijbaan aanrecht
Het Gouwe Boetje, badkamer douchehoek met zwart Linido douchezitje en houtkleurige wandtegels en regendouche
Het Gouwe Boetje, badkamer met plafondlift boven het bad
tweepersoonbed in puntdak
Het Gouwe Boetje, collage met drie foto's van de badkamer
Het Gouwe Boetje, plafondlift (tiljuk met tilband aanwezig) rails vanaf het bed naar het bad
Het Gouwe Boetje, plafondlift (tiljuk met tilband aanwezig)

Locatie beoordelingen

5 based on 1 beoordeling
15 januari 2023

Net terug van een weekendje in Het Gouwe Boetje. Wat een prachtig huisje! Het huisje straalt luxe en gezelligheid uit. Zo mooi als het op de foto’s staat is het ook écht! Heerlijke bedden, ruime doorgangen en ruimte om rond te rijden in een rolstoel. Overal is aan gedacht, wat een ontspanning!
Gerben en Ingrid zijn super vriendelijk, gastvrij, flexibel en je voelt je enorm welkom in Het Gouwe Boetje.

Ben jij er ook geweest? Laat een beoordeling achter.

Sterren