Woldse Weelde

Op de grens van Friesland en Drenthe hebben Minke en Cor hun droom gerealiseerd. In 2013 bouwden zij op hun erf twee ruime vakantiewoningen. Van buiten lijkt het net een mooie Drentse schuur, alleen de openslaande deuren aan de voorkant verklappen dat er onder de kap twee moderne huizen schuilgaan. Beide woningen zijn geschikt voor vijf á zes personen.

Minke werkte in de zorg en ontmoette veel gezinnen met een gehandicapt kind. En dan bouw je natuurlijk een huis wat juist voor hen helemaal geschikt is. De tuin moet uiteraard nog een beetje groeien maar er is al een groot terras met mooie houten tafel en heerlijke ligbedden. Bovendien is er een mooie vogelnestschommel en een (verzonken) springkussen. Ook zijn er plannen voor het aanschaffen van een rolstoelfiets en het aanleggen van een warm bad in de tuin.

De Woldse Weelde ligt midden in de natuur, dus je kunt hier heerlijk wandelen en fietsen. Of ga lekker varen in de rolstoeltoegankelijke punter in Giethoorn (22 km).

woldse-weelde-11

Over de rolstoeltoegankelijkheid

Beide huizen hebben dezelfde indeling. Er zijn twee slaapkamers op de begane grond, één met een eenpersoons hoog-laagbed met hoge opbouw. Deze laatste kamer staat in directe verbinding met de woonkamer en het bed kan eventueel ook buiten gebruikt worden. De andere kamer is niet heel ruim maar de bedden kunnen verplaatst worden en dan is er aan één kant van het bed voldoende ruimte voor een rolstoel. Boven op de vide is een speelkamer en nog een slaapkamer met twee slaapplekken, alleen bereikbaar met een trap. De ruime badkamer op de begane grond heeft een inloop-douche met opklapbaar douchebed. Via de thuiszorg kan een douchestoel geleend worden. Let op: Bij de toilet zijn geen vaste beugels. Er is wel een zogenaamde drie-puntsbeugel welke op verschillende manieren bevestigd kan worden (met zuignappen). Deze is echter niet opklapbaar. Is dit een probleem meld dit dan bij Minke en Cor, ze overwegen een vaste opklapbare beugel. De keuken is niet onderrijdbaar.

 

Wolde Weelde inrichting

ADRES
Grensweg 4
8385 GH Vledderveen
TELEFOON/MOBIEL
0521 345 490 of  06 224 488 78
E-MAIL
WEBSITE
INCLUSIEF
Inloopdouche
Douchebrancard
Hoog-laag bed
 twee aangepaste huisjes
Hulphonden welkom

 

Wolde Weelde buiten
Wolde Weelde buiten
Wolde Weelde inrichting

Locatie beoordelingen

5 based on 1 beoordeling
24 februari 2021

Minke en Cor doen er alles aan om het naar je zin te maken. Van pannenkoeken bakken tot de aangepaste bakfiets.

Ben jij er ook geweest? Laat een beoordeling achter.

Sterren