De Koekoeksklok
Wakker worden met in de verte het geblaat van schaapjes. De deur opengooien en zo de frisse Drentse natuur instappen.’ Zo stap je de website van de Koekoeksklok binnen. In de boerderij uit 1856 is een gezellige groepsaccommodatie gemaakt met acht tweepersoonskamers met elk een eigen badkamer. Vier kamers zijn rolstoeltoegankelijk. Het zwart houten vakantiehuisje naast de grote boerderij is geschikt voor twee tot vijf personen. Beide accommodaties hebben een heerlijk eigen terras met heerlijk vrij uitzicht op de bossen en weilanden.

Het dorpje Beilen met enkele winkels en supermarkten ligt op twee kilometer van de Koekoeksklok. In de directe omgeving van de boerderij zijn verschillende toegankelijke wandel- en fietspaden. Gezellige plaatsen in de buurt zijn Diever, Dwingeloo en Westerbork. Dierentuin ‘Wildlands’ in Emmen is met de auto een half uur.

koekoeksklok_groepsacc_en_huisje

Over de rolstoeltoegankelijkheid

Groepsaccommodatie
De gehele begane grond van de groepsaccommodatie is rolstoeltoegankelijk. Er zijn op de begane grond vier twee-persoonskamers met elk een eigen aangepaste badkamer. De badkamers zijn ruim en hebben een verstelbare wastafel, douchezitje aan de muur en beugels bij het toilet. In twee badkamers is ook ruimte voor een douchebrancard. In elke kamer staan twee hoog/laagbedden. Boven zijn nog vier slaapkamers en drie badkamers, deze zijn alleen via een trap te bereiken. Achterin de boerderij is een gezellige woon- eetkamer met een grote onderrijdbare en elektrisch verstelbare keuken. Zorg en extra hulpmiddelen kunnen ook eenvoudig geregeld worden.

koekoeksklok-collage-groepsac

Vakantiehuisje
In het huisje zijn twee slaapkamers boven, hier is ook een toilet en wastafel. Kun je de trap niet op dan wordt er beneden een (hoog-laag)bed in de woonkamer gezet. Op de begane grond is een ruime badkamer met inloopdouche met douchestoel aan de wand (met opklapbare armleuningen), onderijdbare wastafel en twee opklapbare beugels bij het toilet. De open keuken met kookplaat is onderrijdbaar en in hoogte verstelbaar.

koekoeksklok-collage-vakantiehuisje

Wij hebben deze locatie (nog) niet bezocht. Laat jij ons weten hoe het was?

ADRES
Brunsting 18
9411 VL Beilen
TELEFOON/MOBIEL
E-MAIL
WEBSITE
INCLUSIEF
Inloopdouche
Beugels bij toilet
Douchestoel
Hulphonden welkom
Ruimte voor douchebrancard
Meerdere aangepaste kamers
Hoog-laag bed

 

Additional information

Land

Locatie beoordelingen

24 februari 2014

Wij zijn in mei 2012 en mei 2013 met de hele familie (18 personen) in de Koekoeksklok geweest. De zorg voor mijn zwager met een dwarslaesie was heel goed geregeld. Eigenaresse Mathilde kon zelf de zorg geven die nodig was. Beneden zijn 4 ruime slaapkamers met prima bedden en alle benodigdheden. Er zit geen lift in het huis, de 4 kamers boven zijn daarom niet bereikbaar voor minder-valide mensen. De woonkamer/keuken is ruim genoeg. Met meerdere rolstoelen wordt dat misschien alweer wat krapper, maar dan staan er ook minder stoelen in de ruimte misschien.

Er zit een groot grasveld en terras bij het huis waar de kinderen heerlijk hebben gevoetbald en op de trampoline hebben gesprongen. Dit jaar gaan we niet, maar hopelijk kunnen we er volgend jaar weer naartoe. Fijn dat we dankzij deze locatie toch nog familieweekenden kunnen houden.

Ben jij er ook geweest? Laat een beoordeling achter.

Sterren