Hotel Bitter en Zoet
Stempel Eelke droomtDit is echt een bijzondere locatie, als je je bedenkt wat zich hier allemaal heeft afgespeeld. Hotel Bitter en Zoet is gevestigd in het gerenoveerde hospitaal complex in Veenhuizen, vroeger bekend als opvoedingskolonie voor landlopers en wezen. Het hotel is helemaal rolstoeltoegankelijk. Hotel Bitter en Zoet heeft vijftien verschillende hotelkamers en zes, vier-persoons appartementen.

bitterzoet-collage-kamer-2

De hotelkamers zijn ondergebracht in drie herenhuizen: Toewijding, Bitter en Zoet en Plichtgevoel. Geen enkele kamer is gelijk en veel van de oude details zijn bewaard gebleven. In het oude hospitaal direct achter de herenhuizen zijn enkele ruime appartementen. Ook is er een restaurant, eigen bakkerij en moestuin. Als kers op de taart zijn er ook drie rolstoeltoegankelijke sauna’s, twee infrarood waar je met maximaal twee personen in kunt en een ‘echte’ grotere sauna.

Hotel Bitter en zoet, rolstoeltoegankelijke sauna's

Tip: Ga zeker even kijken in het gevangenismuseum en lees tijdens je bezoek aan Bitter en Zoet en prachtige boek ‘het Pauperparadijs’ van Suzanna Jansen, dan gaat het helemaal leven!

Over de rolstoeltoegankelijkheid
Op de website staat het volgende over de rolstoeltoegankelijkheid en zorg: ‘De zes kamers op de begane grond zijn rolstoeltoegankelijk, beschikken over aangepast sanitair en hoog-laagbedden. Hotel Bitter en Zoet is uitstekend geschikt voor gasten die tijdens hun verblijf zorg nodig hebben. In overleg met u regelen wij persoonlijke of verpleegkundige verzorging. Hotel Bitter en Zoet werkt samen met Icare Thuiszorg.’ 

Ons bezoek aan Bitter en Zoet in oktober 2011 is ons zeer goed bevallen. Wij sliepen in kamer twee maar hebben ook even naar de andere kamers gekeken. Alle kamers zijn prima in orde maar verschillen wat betreft afmetingen. Onze kamer had een bad (zonder beugels) en een aparte douche in een zeer grote badkamer. Bij de toilet twee opklapbare beugels en een onderijdbare wastafel in een soort tussenhalletje van het slaapgedeelte naar de badkamer (zie fotocollage). Er staat een los, niet verrijdbaar, douchestoeltje welke ik zelf niet super vond. Een andere stoel kan eenvoudig gereserveerd worden bij de boeking. De bedden waren heerlijk en in elektrisch in hoogte te verstellen. Overleg bij de boeking welke kamer voor jouw het meest praktisch is. De toegankelijke sauna is natuurlijk een heerlijke extra luxe die je niet vaak tegen komt! De zes nieuwere appartementen in het vroegere hospitaal zijn ook allemaal rolstoeltoegankelijk, bereikbaar via een lift en met aangepast sanitair.

bitterzoet-appartement
Appartement of familiekamer in het voormalige hospitaal, twee bedden beneden en twee bedden boven. Aangepaste badkamer en kitchenette.

 

‘B&B zonder drempels’
Uitgebreide informatie, foto’s, zelfgetekende plattegrond en onze belevenissen (inclusief extra uittips) in Veenhuizen en omgeving lees je in de ANWB uitgave ‘B&B Zonder drempels’ (maart 2012).

Ben jij hier ook geweest? Laat ons jouw ervaringen weten!

ADRES
Hospitaallaan 16
9341 AH, Veenhuizen
TELEFOON/MOBIEL
E-MAIL
WEBSITE
INCLUSIEF
Inloopdouche
Beugels bij toilet
Douchestoel
Hoog-laag bed
Meerdere aangepaste kamers
Hulphonden welkom
rolstoeltoegankelijke sauna

 

Additional information

Land

Hotel Bitter en zoet, rolstoeltoegankelijke sauna's

Locatie beoordelingen

5 based on 3 beoordelingen
9 augustus 2015

Wij waren er 3 dagen, het verhaal op de site klopt, de kamers liggen dichtbij de eetzaal en de tuin. In het hotelgedeelte is er ook een ruime invalidentoilet. Badkamers heel handig met roll in shower (italiaanse douche). Bedden hoog/laag. Er is ook een rolstoel toegangkelijke sauna. Fietsen te huur en heel rustige omgeving.

29 juli 2017

Wij hebben hier ook heerlijk gedroomd.
Het was een super familieweekend en de familiekamer was ook perfect aangepast voor minder mobiele bezoekers. Heerlijk gegeten en de omgeving is prachtig

17 augustus 2018

Wat een fantastische locatie! Heerlijke bedden en een gigantische badkamer. We misten alleen wat beugels in de douchehoek. Zeker voor herhaling vatbaar.

Ben jij er ook geweest? Laat een beoordeling achter.

Sterren