Zo ik ben geïnstalleerd. Er wacht een heerlijk weekend in het typisch Hollandse Broek in Waterland in Noord-Holland. Ik ben vanmiddag aangekomen bij bed & breakfast ‘Uit de wind’. Bijzonder, ik ben de eerste gast die hier vanavond heerlijk gaat dromen! Precies een jaar geleden kreeg ik van Aleid en Rik, mijn gastheer en gastvrouw, een plattegrondje opgestuurd. Of ik mee wilde kijken bij de verbouwing van hun garage tot rolstoeltoegankelijk appartement. Ik lees net mijn tips van toen nog eens door, jee zo’n beetje alles en eigenlijk nog meer is uitgevoerd. Hoog-laag bedden, onderrijdbare en in hoogte verstelbare keuken, ruime badkamer met zelfs een douche-toilet! En alles zeer stijlvol.

Ik ben er stil van. Dat ik hier zo fijn en rustig kan verblijven. Het prachtig grote raam in de woonkamer lijkt wel een panoramafoto. Aan de achterkant van ‘mijn huisje’ openslaande deuren met een fijn terrasje aan het water. Aleid en Rik wonen ernaast, op de woonark. Ik zit stevig op het vaste land. De narcissen bloeien op de buitentafel. Ik ben benieuwd wat ik morgen ga beleven. Amsterdam is maar tien minuutjes maar ik wil nu eindelijk wel eens echt de toerist uithangen in Marken en de Zaanse Schans. Volgens mij was ik daar niet eerder. Hebben jullie nog tips? Morgen zal ik ook een foto buiten maken.

Nu nog even een artikel schrijven voor Support Magazine… waarover? Verlangen… passender kan niet, want wat kan ik hier op deze mooie plek nog meer verlangen? Ik ben vervuld.

29 maart 2017… even een update van deze blog…
Uiteindelijk ben ik nog drie heerlijke nichtjes gebleven bij ‘Uit de wind’. Wat heb ik het fijn gehad. Marken en Monnickendam gezien. Maar ook Broek in Waterland is een fijn plekje om doorheen te slenteren en neer te ploffen op het terras van het Broekerhuis. Ik heb ook heerlijk aan het tafeltje in ‘mijn huisje’ zitten schrijven. Voor de Zonnebloem mag ik de komende weken weer een paar mooie blogs schrijven, de eerste gaat natuurlijk over ‘Uit de wind’. Lees de blog hier.

 

 

 

About Author

client-photo-1
Eelke Kelderman

Reacties

Pia Hendriks
3 maart 2017
Zaanse Schans?? Ben benieuwd naar jouw ervaringen... Ze houden het "autenthiek" en dus met obstakels.. De Zaanse Schans is een unieke woon- en werkbuurt met prachtige meest houten Zaanse woonhuizen, musea, molens, winkels, oude ambachten en restaurants. Deze buurt geeft een uitstekend beeld van de Zaanstreek in de 17e en 18e eeuw. Dit betekent – helaas – dat de toegankelijkheid hierop is aangepast en uit een ander tijdperk stamt. Dit om het nostalgische en historische beeld vast te houden. Niet alle locaties zijn toegankelijk met een rolstoel of rollator. De Zaanse Schans beschikt echter wel over laagdrempelige bruggen en invalidentoiletten. Deze zijn te vinden bij de hoofdingang en het Zaans Museum. Voor mindervaliden zijn er speciale parkeerplaatsen beschikbaar. Bij het Zaans Museum kunt u desgewenst een rolstoel reserveren. Van alle molens is alleen het Jonge Schaap rolstoeltoegankelijk. In het hoogseizoen is de fietstaxi een leuke manier om van en naar het station, de molens, maar ook Zaandijk en Haaldersbroek te komen. De meeste soorten rolstoelen kunnen mee.
Esther Aalbers
11 september 2019
Pia heeft gelijk. doordat de omgeving authentiek is, zijn gebouwen in het dorp en omgeving als Volendam en Marken slecht toegankelijk. Je moet dus kunnen genieten van de omgeving, en dan wordt je ruimschoots beloond. Vooral Broek in Waterland is prachtig! In het huisje liggen folders met bv aangepaste toiletten in Volendam. Het is een plek om te verblijven als je van rust houdt, en een mooie natuur. En bij slecht weer ben je in 15 minuten in Amsterdam! Ik kon trouwens vanuit de luie stoel in de woonkamer de mooiste vogels spotten! Met een lekker kopje koffie erbij ;)

Geef een reactie