Koe in de kost, ’t Oale Huus

Bij ‘Koe in de kost’ slaap en leef je op het erf van boer Frans en boerin Truus. Om meer mensen te laten genieten van het boerenleven hebben zij in 2013 zes bijzondere Grondulows in het weiland tussen de koeien gebouwd. Naast de Grondulows verhuren Frans en Truus sinds kort ook ’t Oale Huus (oude huis). ’t Oale Huus is de boerderijwoning waar heel vroeger de kalfjes stonden en waar later Frans en Truus hun eerste kinderen zijn geboren. Sinds april 2016 is ’t Oale Huus volledig gerenoveerd tot comfortabel vakantieverblijf en deze keer is direct bij de verbouwing rekening gehouden met rolstoelers! En mooi dat het is geworden, wauw! Oja, Boer Frans en boerin Truus wonen al heel wat jaren in de grote boerderij naast het oude boerderijtje.

Koe in de kost, 't Oale Huus, woonkamer

Het knusse boerderijtje staat tegenover de stallen en is voorzien van alle gemakken zoals een hoog/laag keuken (met oven, afwasmachine en inductiekookplaat), vier slaapkamers (twee op de begane grond, waarvan één direct toegang tot de badkamer), een ruime rolstoeltoegankelijke badkamer met toilet, plus een extra apart toilet en natuurlijk heel veel buitenruimte met een eigen terras. Vergeet ook niet de fijne kachel!

Voor kinderen is dit een waar paradijs, als je wilt mag je meehelpen in de koeienstal en je ‘eigen’ koe verzorgen. Of mee op de tractor. Natuurlijk staan er ook skelters en kun je lekker knuffelen met de konijntjes en de poezen in de hooiberg. De moestuin is voor alle gasten beschikbaar. Dit is echt een bijzonder plekje.

Over de rolstoeltoegankelijkheid

Ik was hier een weekendje in de rolstoeltoegankelijke Grondulow. Toevallig vlak voor de start van de verbouwing van t’ Oale Huus en mocht ze nog wat tips meegeven. Ik ben echt verrast over het prachtige resultaat. Wat een heerlijk ruim huis met echt alles zoals het hoort te zijn. Er is zelfs een fijne mooie, onderrijdbare en in hoogte verstelbare keuken! Een woning zoals je het wenst voor thuis. De badkamer is heel ruim met inloopdouche en douchestoel aan de wand. Er is ook ruimte voor een douchebrancard, dis is overigens niet aanwezig maar kan je wel huren bij de thuiszorg in de buurt. Bij de toilet zitten twee opklapbare beugels. Er zijn twee slaapkamers beneden en twee boven.

Koe in de kost, 't Oale Huus, keuken elektrisch verstelbaar

Koe in de kost, 't Oale Huus badkamer

Ben jij hier ook geweest? Laat ons jouw ervaringen weten!

ADRES
Stokvisweg 10
8111 RS Heeten
TELEFOON/MOBIEL
E-MAIL
WEBSITE
INCLUSIEF
Inloopdouche
Beugels bij toilet
Douchestoel
Ruimte voor douchebrancard
Aangepaste keuken

Hulphonden welkom
Meerdere aangepaste woningen 

 

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Koe in de kost. 't Oale Huus Voorgevel
Koe in de kost. 't Oale Huus Voorgevel
Koe in de kost, 't Oale Huus, keuken elektrisch verstelbaar
Koe in de kost, 't Oale Huus, woonkamer
Koe in de kost, 't Oale Huus, woonkamer en keuken
Koe in de kost, 't Oale Huus badkamer

Locatie beoordelingen

5 based on 1 beoordeling
28 augustus 2019

Wat een fantastische plek!! Wij zijn hier nu bijna een week. Het huis is groot, ook in de slaapkamer en badkamer veel ruimte. De bedden zijn wel wat aan de lage kant (+/- 52cm) elke dag verse eitjes en melk. Onze dochter van 5 heeft hier ook een fantastische tijd. We komen hier zeker nog eens terug. Misschien wel in een grundalow, ze zijn er 3 aan het bijbouwen, die ook aangepast worden.

30 augustus 2019

Hoi Leanne, wat leuk om te horen dat er nog drie aangepaste grondulows bijkomen! Ik wist dat er plannen waren maar niet dat ze gestart zijn. Ja, die bedhoogte blijft lastig, 50 cm is voor mij juist ideaal namelijk dezelfde hoogte als mijn rolstoel. Ik hoor vaak dat mensen die nog zelf de transfer maken naar bed 50 cm fijn vinden en mensen die naar bed geholpen worden graag wat hoger instappen. Zo zie je maar weer, ieder zijn eigen wensen! Veel plezier nog.

Ben jij er ook geweest? Laat een beoordeling achter.

Sterren