De Zes Wielen

Stempel Eelke droomtVoordat het mooie houten huisje bij Ellen en Ko in de tuin gebouwd werd kreeg ik al een mailtje: of ik hen wilde adviseren over de rolstoeltoegankelijkheid. Samen hebben we er goed over nagedacht en het resultaat mag er zijn. Wat een fijne plek is het geworden. Heerlijk om een weekend met z’n twee of alleen van te genieten. In het kleine keukentje is geen kookgelegenheid daarentegen staat er wel een klein oventje, een koelkastje, waterkoker en nespresso- koffieapparaat.

Het huisje staat ver achterin de tuin van Ellen en Ko, met een heerlijk terras aan het water waar je heerlijk privé kunt zitten. Als ik er begin februari ben is het koud en nat maar ik zie mezelf al wakker worden op een mooie lentedag in het heerlijke bed met de deuren open… De bed & breakfast dankt haar naam overigens aan de ligging vlakbij het historisch landschappelijk gebied de  ‘Zes Wielen’ met de Oudorperpolder en molens.

In de omgeving

Bed & Breakfast De Zes Wielen ligt op tien minuutjes lopen van het gezellige centrum van Alkmaar en toch  in het groen en de rust.

Alkmaar heeft veel te bieden. Wij checken het kaasmuseum, prima toegankelijk, leuk maar niet veel nieuws geleerd. Daarna wandelen we heerlijk door de smalle straatjes met fijne, bijzondere winkeltjes, helaas wel veel drempels. We borrelen in één van de kroegjes op het Kerkplein en eten bij Fellini (toegankelijk toilet aanwezig) en eindigen de avond zelfs dansend bij Mojo’s. Vanuit Alkmaar ben je trouwens ook zo aan het strand van Egmond en Bergen aan Zee. Kortom, wanneer ga je?

 

De Zes wielen, buitenkant-terras
De Zes wielen, buitenkant-terras

 

De Zes wielen, in bed met uitzicht klein
De Zes wielen, in bed met uitzicht

Over de rolstoeltoegankelijkheid

Via een goed bestraat pad langs het huis van Ellen en Ko bereik je achter in de tuin het knusse huisje.  In het huisje staan twee elektrisch verstelbare hoog-laag boxspringbedden (minimale hoogte 65 cm). Aan één kant van het bed is ruimte genoeg voor een rolstoel. Er is een handige opklapbare tafel met twee stoeltjes. De badkamer heeft een onderrijdbare wastafel (hoogte bovenkant 88 cm). In de inloopdouche hangt een opklapbaar en in hoogte verstelbare douchestoel met een opklapbare beugel (zie foto). Bij de toilet (hoogte 46 cm) is een flinke beugel aan de muur bevestigd, dus let op, er zijn géén opklapbare beugels bij het toilet (zie foto).

Vanaf centraal station Alkmaar is het 1,7 kilometer lopen naar de B&B. Station-Noord is dichterbij maar is helaas slecht toegankelijk. De auto kan overigens gratis voor het huis geparkeerd worden.

Tijdens mijn verblijf bij B&B de Zes Wielen heeft het SBS-programma Hart van Nederland opnames gemaakt, daar krijg je een goed beeld van de B&B.

 

Ben jij hier ook geweest? Laat ons weten hoe jij het vond.

 

ADRES
Munnikenweg 45
1823 DB Alkmaar
TELEFOON
06 196 69 889
E-MAIL
WEBSITE
INCLUSIEF
Inloopdouche
Beugels bij toilet
Douchestoel
Hoog-laag bedden
Hulphonden welkom

 

BewarenBewaren

BewarenBewaren

B&B De Zes wielen, buitenkant
B&B De Zes wielen, buitenkant
De Zes wielen, buitenkant-terras
De Zes wielen, in bed met uitzicht klein
De Zes Wielen, hoog-laag bedden
De Zes wielen, keukenhoekje met koelkastje en oventje
De Zes wielen, zithoekje met opklapbare tafel
De Zes wielen, rolstoeltoegankelijke badkamer/toilet
De Zes wielen, rolstoeltoegankelijke badkamer/wastafel
De Zes wielen, hoog-laag bedden (2x)

Locatie beoordelingen

4.8 based on 5 beoordelingen
12 maart 2018

Wij, Ed en Ineke (in de rolstoel) hebben hier heerlijk gedroomd. En vooral genoten van het voortreffelijke ontbijt. Alles is op loopafstand, je kunt de auto lekker laten staan. Wij kwamen vooral voor het Beatles Museum. Maar de stad is ook zeker de moeite waard.

13 maart 2018

Hoi Ineke, heel leuk om te horen dat jullie het ook zijn fijn hadden in Alkmaar. Bedankt voor je reactie. Hoe vond je het Beatles museum, ook goed toegankelijk? Groetjes van Eelke

24 augustus 2018

Behulpzame en vriendelijke mensen. Heerlijk bed en alles aanwezig om er iets moois van te maken. Sinds kort ook een tv aanwezig.
Wij hebben het heel fijn gehad.

9 oktober 2018

Eelke, ik zie nu pas bij toeval je vraag. Het Beatles museum is prima te doe in de rolstoel. Zowel de entree als overal tusse door!

31 juli 2020

Een prachtige plek met stad, natuur, zee, restaurants dichtbij.
De gastvrijheid en verwennerij is enorm. Het huisje is klein, maar fijn met heerlijke bedden en een goede badkamer. Kortom een superplekje

17 augustus 2020

Goed om te weten dat station Alkmaar Noord verbouwd wordt (eind augustus 2020 start de verbouwing) en het wordt veel beter toegankelijk voor rolstoelgebruikers!

Ben jij er ook geweest? Laat een beoordeling achter.

Sterren