Na een paar weken in het Engels heen en weer mailen, beslis ik gewoon om het te doen. Ik mail naar Marilyn: ‘I’m looking forward to swap our house and visit Toronto for a month!’ Een nieuw avontuur tegemoet.

Al een tijdje staat mijn huisje in Utrecht op de huizenruilsite matchinghouses.com. Een geniaal maar ook doodeenvoudig idee. Over de hele wereld leven rolstoelers in een aangepast huis. Al deze mensen zoeken zich rot naar rolstoeltoegankelijke vakantieplekken. Hoe simpel om gewoon onderling van huis te ruilen? Goedkoop en toch bijna verzekerd van een goed aangepaste vakantiebestemming.

Theo uit Engeland liet het niet bij een idee maar maakte de website: Matchinghouses.com. Toevallig of niet, ik heb inmiddels al drie Canadezen die wel naar Utrecht willen komen. Eentje uit Engeland wil ook wel. Maar ik zie ook een leuk optrekje in Australië en een fijn appartement met uitzicht op zee in Kaapstad, Zuid-Afrika. Hopen dat zij ook wel naar een flatje in Utrecht willen komen. Voorlopig zit ik in juni in het flatje van Marilyn en word voor even inwoner van Toronto. Ik heb al gehoord dat de Niagara Falls bereikbaar zijn met de goed toegankelijke bus. Wordt vervolgd.

Heb je tips voor Toronto en omgeving? Ik hoor ze heel graag!

 

Skyline Toronto
Skyline Toronto

Deze blog verscheen in december 2018  in Contact, het ledenblad van Spierziekten Nederland. Inmiddels ben ik in Toronto geweest en het was in één woord geweldig! Lees het hier.

About Author

client-photo-1
Eelke Kelderman

Reacties

31 januari 2020
Blij dit artikel tegen te komen. Lijkt me spannend om op zo een manier andere plekken in de wereld te bezoeken. Ik ga er vanuit dat er dus geen extra (verblijf)kosten mee gepaard gaan. Is het overwegen waard, kijken of mijn partner dit iets vindt :)
1 februari 2020
Hoi Timon, Inderdaad het is super spannend maar ook super leuk om zo op pad te gaan. Bovendien haalbaar als je geen kosten maakt voor overnachten. Ik kreeg gisteren wel een mail van Theo, van Matchinghouses. De site wordt overgenomen door een al bestaande huizenruilsite, Holidayswap. Dat heeft voordelen want ik begrijp dat je dan ook verzekerd bent. Maar vooralsnog zal het de zoektocht naar een goed aangepaste woning niet makkelijker maken omdat het meer zoeken wordt naar een speld in een hooiberg. Ik begrijp wel van Theo dat de zoekopties op Holidayswap nog verbeterd worden. Bij Holidayswap betaal je 1€ per overnachting. Matchinhouses was helemaal gratis. Maar het is mij in elk geval prima bevallen in Toronto! Succes, laat je weten wanneer jij app pad gaat?

Geef een reactie