Wachtershof

Niet eerder kreeg ik een rondleiding door een accommodatie via beeldbellen, maar zeker ook door het enthousiasme van gastvrouw Vicky, kreeg ik zin om alsnog direct naar Zuidlaren te rijden. Zo’n mooi plekje! Vicky is ruim 20 jaar logopediste en droomde van een vakantieplek waar mensen met afasie (taalstoornis na hersenletsel) vakantie kunnen vieren. Haar droom is gerealiseerd en hoe. Gelukkig mag je ook naar de Wachtershof komen zonder afasie, maar het wordt alleen verhuurd aan mensen met een beperking.

Het nieuwe 5-persoons vakantiehuisje staat vlakbij de indrukwekkende korenmolen de Wachter, aan de rand van het gezellig toeristische dorp Zuidlaren. Met prachtig weids uitzicht door de kamerhoge ramen en sfeervolle inrichting, met recht een droomplekje. In overleg kan er voor een lekker ontbijt en ook lunch en/of diner gezorgd worden.

Weids uitzicht door grote ramen van boven tot beneden met een ronde tafel en rondlopende bank waar ook gedeeltelijk vrije ruimte is voor een rolstoel
Wachtershof, prachtig uitzicht vanuit de woonkamer en eethoek

 

De Wachterhof, voorzijde. Met kamerhoge ramen in de woonkamer.

Op de begane grond is er plek voor 2 á 3 gasten, in de ruime slaapkamer staan twee hoog-laag boxspringbedden en in de woonkamer is een ’twijfelaar’ slaapbank (110×190 cm). Boven is, naast het kantoor van de familie zelf, nog een kleine kamer met een stapelbed en apart toilet (alleen per trap bereikbaar).

Omgeving

Vanuit het huisje loop je zo bij korenmolen de Wachter naar binnen, ook in het bijbehorende museum is in het seizoen (half april tot half okt) van alles te zien en te beleven. Je koopt er dan ook vers gebakken brood en het originele beeldje van Berend Botje staat er!

Paviljoen-de-Bloemert-Zuidlaardermeer

In het appartement ligt een informatieboek met leuke tips in de omgeving, je zit midden in een toeristische omgeving dus vooral in het seizoen is er op korte afstand veel leuks. Vicky werkt daarin graag samen met mensen die zelf afasie hebben. Zo zijn er door hen bijvoorbeeld mooie fietstochten uitgestippelt. Vanaf de Wachtershof is het maar 3 km naar het grootste vogelparadijs van Drenthe, het Zuidlaardermeer. Je kan er heerlijk aan het water zitten in de jachthaven bij Paviljoen Meerzicht. Even verderop, bij Landalpark de Bloemert, is ook een prachtig terras bij de Bloemert. Hiervandaan vertrekt ook een rolstoeltoegankelijke rondvaartboot. Ben je met kinderen dan is een middag Sprookjeshof ook een leuke nostalgische beleving (850 meter).

Zuidlaren ligt precies tussen Groningen en Assen, beide met de auto ook makkelijk te bereiken (23 km). Ik was vorig jaar nog in deze omgeving bij de Zeegse Duinen, lees daar ook mijn tips over bijvoorbeeld Groningen en Haren.

Rolstoeltoegankelijkheid

Het appartement heeft geen drempels en binnen super brede schuifdeuren (110 cm). In de woning zijn ook handigheidjes en (keuken)hulpmiddelen voor mensen met afasie en mensen die maar een hand kunnen gebruiken. Vraag daar zeker naar bij Vicky.

Wachtershof, slaapkamer begane grond, met aansluitend de rolstoeltoegankelijke badkamer

Verwarmde douchebank

Via een brede schuifdeur kom je in de ruime slaapkamer die voorzien is van twee comfortabele boxspring hoog/laagbedden (90×210) met ruimte rondom om vanuit de rolstoel de transfer te maken. Matrashoogte in de laagste stand is 54 cm, de ruimte onder het bed is 7,5 cm (voor een tillift). Aansluitend aan de slaapkamer is de aangepaste badkamer met onderrijdbare wastafel (hoogte wastafelrand 94 cm, breedte wastafelmeubel 82 cm) en opklapbare beugels bij het toilet (hoogte 50cm), er is ook een toiletverhoger. In de inloopdouche is een verwarmde (!) zitbank gemetseld (hoogte 45 cm). Een losse douchestoel op poten is ook beschikbaar. Bij de wastafel hangt nog een opklapbaar zitje (hoogte 51 cm)

De open keuken is deels onderrijdbaar bij de wasbak en het elektrisch fornuis maar heeft een ‘normale’ werkhoogte (94 cm, onderrijdhoogte 75 cm). Let op, de diepte van het onderrijbare gedeelte is beperkt, zie ook de fotogalerij. Voor mensen die slecht ter been zijn is er een ‘strijkkruk’ aanwezig. Op het terras staat een rolstoeltoegankelijke picknicktafel. Parkeren kan naast de woning.

 

luchtfoto met een molen en een paar gebouwen waaronder de Wachtershof daaromheen bomen in herfstkleuren
Wachtershof, luchtfoto
Eelke is hier (nog) niet geweest. Ben jij hier wel geweest? Laat ons weten hoe het was!
ADRES
Havenstraat 38
9471 AM Zuidlaren
TELEFOON/MOBIEL
06 3879 49 09
WEBSITE
INCLUSIEF
Inloopdouche met ingebouwd douchebankje
Beugels bij toilet
Onderrijdbare keuken
Hoog-laag bedden
Losse douchestoel, zonder wielen

luchtfoto met een molen en een paar gebouwen waaronder de Wachtershof daaromheen bomen in herfstkleuren
Buitenkant woning met zwart houten planken
Weids uitzicht door grote ramen van boven tot beneden met een ronde tafel en rondlopende bank waar ook gedeeltelijk vrije ruimte is voor een rolstoel
Hoek in de woonkamer met een fluweel groene bank, houten vloer, en witte lage kast met tv erboven
Wachtershof, rolstoeltoegankelijke badkamer begane grond, onderrijdbare wastafel, opklapbare beugels bij het toilet en een vaste douchebank in de inloopdouche, witte tegels, grijze vloertegels

Locatie beoordelingen

5 based on 3 beoordelingen
14 juni 2022

Prachtige locatie,en een overcompleet ingerichte bungalow,daarbij een gastvrije en vriendelijke beheerdster een ontbijt wat goed verzorgd en uitgebreid is.Dat is Wachtershof ten voete uit!Hier geweest met mijn vrouw die links geheel verlamd is, maar wij konden ons prima vermaken.De bedden zijn goed en optimaal in te stellen .Zuidlaren is een gezellig en mooi dorpje met genoeg voorzieningen en de rust en ruimte die je ervaart vanuit de bungalow is echt genieten.van mij hadden het 6 sterren mogen zijn.Top!

5 augustus 2022

Dag,
Van de week 2 nachten in de Wachtershof gezeten met vriendinnen.
Mooie aangepaste accommodatie! Heerlijk ontbijt, gastvrij ontvangst.
Voor iemand met een handbewogen rolstoel een fantastische plek.

Ik haal meerdere tips van jouw site. Fijn, dat je dit doet.

Groet Jenneke Haase

8 augustus 2023

De Wachtershof is prachtige en gezellige plek die bovendien voorzien is van alle voorzieningen die je je maar kunt bedenken. Wat een parel is dit huis. Ook aan de mantelzorger is gedacht. Een hoog/laag bed zorgt voor hulp bij de verzorging en de badkamer is zo ingericht dat mijn man, die in een handbewogen rolstoel zit, zich helemaal zelf kan verzorgen.

Omdat het weer heel onbestendig is, brengen we veel tijd door in De Wachtershof. We lezen, koken, verkennen de omgeving en gaan op zoek naar Berend Botje die we vinden op het terrein van de buren: bij de molen. Wij genieten van dit gezellig ingerichte huis. Vaak zijn accommodaties voor rolstoelers klinisch en ongezellig. Voor iemand die vroeger altijd zocht naar gezellige logeerplekken, is Wachtershof een verademing. Omdat je toch vaker beperkt bent als je op vakantie gaat met een rolstoeler, is een gezellige en warm aangeklede omgeving extra fijn.

Vicky en haar gezin zijn gastvrij en behulpzaam. Wij hebben genoten en komen zeker nog eens logeren hier. Wachtershof is een aanrader.
Top Eelke dat je deze plek gevonden hebt.

Pascalle en Jos

Ben jij er ook geweest? Laat een beoordeling achter.

Sterren