Heerlijkheid Mariënwaerdt, B&B de Neust

Stempel Eelke droomtDertig kilometer onder Utrecht vind je Heerlijkheid Mariënwaerdt, een prachtig familielandgoed van ruim 900 hectare met akkers, weilanden, bossen, water en historische gebouwen. Langs de kronkelende Appeldijk staat B&B De Neust. Barones Lotje van Verschuer zwaait hier de scepter en dat doet ze goed. Met haar poezen woont ze zelf in de eeuwen oude ‘hofstede’, het huis van de boerderij. In de vroegere grote stal zijn zes gastenkamers en een grote gezellige woonkamer gemaakt.

De Neust, woonkamer
De Neust, woonkamer

In augustus 2011 hebben wij hier enkele heerlijke dagen doorgebracht. Verwacht je misschien een sjieke, wat afstandelijke sfeer op een landgoed bij een barones, niets is minder waar. Hier heerst een heel ongedwonge, gezellig sfeer. De omgeving ontdek je met de fiets (of rolstoel) het mooist. Vooral in het voorjaar moet het hier prachtig zijn midden in de betuwe met al haar appel- en perenbloesems. Nu staan de kisten voor de appels al klaar.

TIP: Wij waren bij De Neust tijdens de landelijk bekende landgoedfair. Tientallen kraampjes met biologische wijnen, franse kazen, tuinplanten, (landgoed)kleding, brocante woondecoraties en tuinbeelden. Er worden ook allerlei demonstraties gegeven. Soms is het wel wat ploeteren over het grasveld maar erg leuk om een dagje zoet mee te zijn. Met kerst wordt ook een kerstfair georganiseerd. Voor meer info ga je naar de website van Heerlijkheid Mariënwaerdt. Op het Landgoed kun je ook lekker eten bij Brasserie Marie of pannenkoekenhuis de Stapelbakker.

Over de rolstoeltoegankelijkheid

Op de website van de Neust staat niet zoveel over de rolstoeltoegankelijkheid vermeld behalve dat kamer zes is geschikt is voor mindervalide gasten, met een aangepaste badkamer. Inmiddels kunnen wij uit eigen ervaring vertellen dat het hier prima toegankelijk is. De badkamer is precies zoals het hoort, voldoende ruimte, douchestoeltje aan de wand, verhoogd toilet met beugels en een onderrijdbare wastafel. De spiegel hangt te hoog. Bij de badkamer zit een kleine drempel, 2 cm. De kamer is niet heel ruim, aan beide zijden van het bed is 65 cm ruimte, de bedden kunnen verschoven worden zodat aan één kant meer ruimte ontstaat. De auto parkeer je voor de deur, het pad naar binnen bestaat uit betonplaten die niet overal aansluiten. Dat is dus even iets lastiger.

De Neust, kamer 6 rolstoeltoegankelijk
Kamer 6, rolstoeltoegankelijk
De Neust, ingang Heerlijkheid Mariënwaerdt
Ingang Heerlijkheid Mariënwaerdt

‘B&B zonder drempels’
Uitgebreide informatie en onze belevenissen (inclusief extra uittips) op Heerlijkheid Mariënwaerdt en omgeving lees je in de ANWB uitgave ‘B&B Zonder drempels’ (maart 2012).

Ben jij hier ook geweest? Laat ons weten hoe jij het hier vond.

 

ADRES
Appeldijk 5
4153 RV Beesd
TELEFOON
0345 687 010
E-MAIL
WEBSITE
INCLUSIEF
Inloopdouche
Beugels bij toilet
Douchestoel
Hulphonden welkom

 

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

De Neust, buitenkant boerderij
De Neust, ingang Heerlijkheid Mariënwaerdt
De Neust, woonkamer
De Neust, gastvrouw Lotje van Verschuer
De Neust, ruime hal met links de deur naar kamer 6
De Neust, kamer 6 rolstoeltoegankelijk
De Neust, rolstoeltoegankelijke kamer (houten stoeltjes)
De Neust, rolstoeltoegankelijke badkamer kamer nr. 6
De Neust, kamer 6, wastafel
De Neust, kamer 6, rolstoeltoegankelijk toilet
De Neust, rolstoeltoegankelijke kamer nr. 6, douchestoeltje
De Neust, richtingsborden landgoed
De Neust, appels

Locatie beoordelingen

22 juni 2014

Wij zijn er intussen geweest, Eelke’s omschrijving klopt 100%. De accomodatie en de omgeving zijn fantastisch. Het enige vermeldde minpunt in het boek ‘B&B Zonder Drempels’ is er niet meer: te weten free Wifi, dat is er nu wel. Bijzonder was het ooievaarsnest dat te zien is vanaf het “hoofdkussen” in aangepaste kamer no 6. En op het nest een bezig ouderpaar en een opgroeiend jong.

Ben jij er ook geweest? Laat een beoordeling achter.

Sterren