Twa Blomkes
Aan de badweg, net buiten het kleine centrum van Schiermonnikoog vind je het sfeervolle vakantiehuis Twa Blomkes. Het huis, vroeger een groente- en fruitwinkel, biedt plaats aan acht volwassenen en twee kinderen. In de woonkamer staat een grote hoekbank bij de haard en aan de grote steigerhouten tafel kun je makkelijk met een grote groep lekker tafelen.  Op de verdieping zijn drie slaapkamers en een bedstee. De badkamer met nostalgisch ligbad en aparte douche en toilet bevindt zich op de begane grond. Op de begane grond is ook een ruime rolstoeltoegankelijke slaapkamer met eigen (tweede) badkamer.

twa-blomkes-eettafel2

Op Schiermonnikoog vind je nog echte rust en stilte. Het is het kleinste waddeneiland maar de stranden zijn de breedste van Europa! Er zijn geen auto’s toegestaan, je kunt wel een vergunning aanvragen (30 euro) als je een aangepaste auto hebt. Veel zal je de auto niet gebruiken dus waarschijnlijk is het handiger om eventueel een taxi te regelen. Meer info over de rolstoeltoegankelijkheid en strandrolstoelen vind je op de site van Nationaal Park Schiermonnikoog.

twa-blomkes-slaapkamer-rolstoeltoegankelijk

Over de toegankelijkheid

De slaapkamer op de begane grond is erg ruim en dus goed toegankelijk met de rolstoel aan beide zijden van het bed. In de kamer zit een directe deur naar buiten met een eigen terras. Op de foto van het huis aan de buitenkant is dat de rechter deur. De badkamer is niet erg ruim maar door de praktische indeling voor veel mensen toch bruikbaar. Wanneer je de badkamer in komt vind je links de douchehoek met douchestoel aan de wand en rechts de toilet (met opklapbare beugels). De wastafel is in de slaapkamer. Kijk even goed naar de foto’s. Bedhoogte is 57 cm hoog is, toilet is 52 cm hoog en de douchestoel 49 cm hoog. Onhandig is dat er geen handdouche is, alleen een stortdouche uit de muur. Mocht er een hoog laag bed nodig zijn kan dit op Schiermonnikoog geregeld worden. Dit gebeurt wel vaker bij Twa Blomkes. Ook andere hulpmiddelen zijn te regelen en volgens gastvrouw Bea is er ook prima thuiszorg op het eiland. Een hulphond is ook van harte welkom in de Twa Blomkes. De keuken is niet onderrijdbaar.

Je mag als gast van het vaste land geen auto meenemen naar het eiland. Voor mensen met een handicap is de mogelijkheid om bij de gemeente Schiermonnikoog een tijdelijke vergunning gehandicapten vervoer aan te vragen, zodat de auto mee mag.

Wij zijn hier (nog) niet geweest. Laat jij ons weten hoe het was?

ADRES
Badweg 35
9166 ND Schiermonnikoog
TELEFOON/MOBIEL
E-MAIL
WEBSITE
INCLUSIEF
Inloopdouche
Beugels bij toilet
Douchestoel
Hulphonden welkom

 

Additional information

Land

twa-blomkes-vooraanzicht
Twa Blomkes badkamer (rolstoeltoegankelijk)
twa-blomkes-slaapkamer-rolstoeltoegankelijk
Twa Blomkes tweede badkamer (niet aangepast)

Locatie beoordelingen

4 based on 1 beoordeling
2 februari 2018

Een aanrader. Een ruim en licht huis op een ideale plek aan de badweg. We hebben het altijd heerlijk gehad. Ik ben hier een aantal maal geweest en gebruik een handbewogen rolstoel. De woonkamer, keuken en slaapkamer zijn ruim, met voldoende manoeuvreerruimte.

Tips voor de eigenaar:
– het tweepersoonsbed heeft een hoge houten rand (hoger dan het matras). Daarom is het lastig om een transfer te maken. Ik kleed me altijd aan terwijl ik op de rand van het bed dit, dat is lastig: de rand van het bed ‘snijdt’ in mijn bovenbenen.
– Er is geen goed leeslampje bij het bed.
– De douche is een stortdouche en geen koppelbare handdouche: ik moest mijn man altijd vragen de douche even van te voren aan te zetten om warm te laten worden. Wanneer je de douche zelf aanzet, zit je eerst in de koude waterstroom.

Ben jij er ook geweest? Laat een beoordeling achter.

Sterren