Qurios, Bloemendaal aan Zee

Stempel Eelke droomtOp de website van Qurios zag het er al veelbelovend uit, in het echt is het zeker zo mooi. Wat een heerlijk licht plekje, ik heb echt overwogen om de deur op slot te doen en gewoon niet meer weg te gaan. Mijn fantasie gaat wel vaker op hol maar ik zie mijzelf hier zo wonen met vrienden in de omliggende huisjes….

Qurios, uitzicht vanuit Sea House Special, duinen en huisjes buren
Qurios, uitzicht vanuit ‘ons’ huisje: Sea House Special, prima rolstoeltoegankelijk

Ons huisje, ‘Sea House Special’ ligt op 100 meter van de zee, in een grote duinpan. Op het parkje staan ruim honderd mooie, moderne huisjes. Ik zeg huisjes, maar met ruim 75 vierkante meter is het helemaal niet zo klein. De verschillende type huisjes staan in groepjes bij elkaar, als een soort kampplaats. Ieder een groot, eigen houten gedeeltelijk overdekt, terras met loungebank. Dat oogt knus en ruimtelijk, zeker in combinatie met de enorme ramen in het huisje. Het is heerlijk mijmeren hier, prachtige wolkenluchten schuiven boven de duinenrij voorbij. Nadeel, je hebt weinig privacy. Alhoewel wij in maart helemaal geen buren hebben.

Het rolstoeltoegankelijke huisje heeft twee slaapkamers en twee badkamers, heel fijn als je hier bijvoorbeeld met een ander stel verblijft, maar ook fijn met kids natuurlijk. In de woonkamer staat een grote hoekbank en een gezellige ronde tafel. Alles in lichte kleuren met veel wit en blauw in de kleur zoals ik de lucht het liefst zie. Op de vloer een PVC-vloer in houtstructuur (op de foto staat nog de oude vloer).  Op het park is ook een brasserie en mini-markt voor wat boodschappen en in de ochtend heerlijke verse broodjes!

Qurios bloemendaal, woonkamer met open keuken
Qurius Bloemendaal aan zee, woonkamer met open aangepaste keuken

In de omgeving

Je kunt natuurlijk gewoon heerlijk cocoonen in je eigen duinhuisje. Maar als je jezelf uit de luierstand kan halen dan is er genoeg te doen in de omgeving. Het strand van Bloemendaal met enkele toegankelijke strandtenten ligt aan de andere kant van de weg dus daar wandel je zo even naar toe, in het seizoen is ook een strandrolstoel (Jutter). Haarlem is heel goed bereikbaar met de bus. Wij zwoegen in de wind over de lange boulevard naar Zandvoort, voor een heel knusse bioscoopzaal en gaan op zondag kijken bij de grootste zeesluis ter wereld in IJmuiden…  lees hier verder.

Over de rolstoeltoegankelijkheid

Op het park in Bloemendaal staat twee rolstoeltoegankelijke huisjes. Er is echt goed nagedacht over het gebruik vanuit de rolstoel en de inrichting is heel compleet. De voordeur gaat zelfs elektrisch open! Ook heerlijk is het in hoogte verstelbare, onderrijdbare aanrechtblad. Fijn om gewoon zelf te kunnen koken en een potje thee te zetten. De vaatwasser, koelkast en oven zitten ook op een fijne werkhoogte. In de grootste slaapkamer staat een hoog-laag bed. Voor mij helaas een behoorlijke uitdaging om in te komen, omdat de laagste stand behoorlijk hoog is, namelijk 64 cm. Ernaast staat een gewoon bed op dezelfde hoogte, wel een elektrisch hoofd- en voeteneind. De bedden sluiten goed op elkaar aan. De ruimte achter het bed is 40 centimeter dus je kan maar aan één kant van het bed komen met de rolstoel.

 

Qurios Bloemendaal, Eelke op terras van Sea House Special
Qurios Bloemendaal, Eelke op het terras

De badkamer is lang, maar vrij smal, slechts 1.40 meter maar door de grote schuifwand is het toch heel goed bruikbaar als je meer ruimte nodig hebt. Kijk even naar de foto’s en de handige 3d-tour. In de douche hangt een fijne douchestoel met opklapbare armleuningen aan de wand (hoogte 46 cm). Hier geen beugels, wel gladde tegels op de wand dus neem eventueel zelf een plakbeugel mee! De vloer is prima anti-slip. Bij de toilet (hoogte 46 cm) wel opklapbare beugels. De andere slaapkamer met tweede badkamer is te klein voor een rolstoel. De auto parkeer je voor de deur. De bus stopt voor het park.

Update 2022

De kleinschalige, duurzame parken van Qurios zijn overgenomen door Roompot. De parken blijven wat betreft opzet hetzelfde is de belofte. Er zijn inmiddels 6 duurzame parken (Callantsoog, Gulpen, Zandvoort, Ameland, Bloemendaal, Hechtel-Ekstel in België) met min of meer vergelijkbare rolstoeltoegankelijke huisjes. Je vindt ze makkelijk bij elkaar op de site van Roompot.

 


Ik heb hier heerlijk gedroomd. Ben jij hier ook geweest? Laat ons hieronder weten hoe jij het vond.

Lees ook: Weekendje in de duinen.

ADRES
Zeeweg 97
2051 EB Overveen
TELEFOON/MOBIEL
088 0444 999 (Roompot vakantieparken)

06 221 67 156 (Roompot WhatsApp)

WEBSITE
INCLUSIEF
Inloopdouche
Opklapbare beugels bij het toilet
Douchestoel aan de wand
Hoog-laag onderrijdbare keuken
Hoog-laag bed
Twee rolstoeltoegankelijke huisjes
(Hulp)honden welkom

Qurios, buitenkant huisje
Qurios, pad naar het huis 'Sea House Special', rolstoeltoegankelijk
Qurios, buitenkant huisje
Bloemendaal, luchtfoto Qurios
Qurios Bloemendaal, woonkamer, bank
Qurios bloemendaal, woonkamer met open keuken
Qurios bloemendaal, woonkamer eettafel
Qurios bloemendaal, hoog-laag onderrijdbare keuken
Qurios, slaapkamer 'Sea House Special', rolstoeltoegankelijk
Qurios, slaapkamer 'Sea House Special', rolstoeltoegankelijk
Qurios bloemendaal, badkamer, toilet
Qurios, elektrische deur 'Sea House Special', rolstoeltoegankelijk
Qurios, plattegrond huisje; Sea House Special, rolstoeltoegankelijk
Qurios Bloemendaal, Eelke op terras van Sea House Special
Qurios, uitzicht vanuit Sea House Special, duinen en huisjes buren
Bloemendaal aan zee, ollage strand

Locatie beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen

Ben jij er ook geweest? Laat een beoordeling achter.

Sterren