De Overleekerhoeve

De Overleekerhoeve is naast bed & breakfast ook een boerenbedrijf en dat merk je! Vanuit de gezamenlijke woonkeuken kijk je direct de koeienstal in. Door een groot raam, ‘de skybox’, kan je het reilen en zeilen van een melkveehouderij volgen. Maar de Overleekerhoeve heeft meer mooie plekjes, wat denk je van een vijfentwintig meter lange aanlegsteiger met terras en uitzicht op Amsterdam. Op de Overleekerhoeven verblijven naast koeien ook pony’s en kippen en de eenden eten hier uit je hand.
Ook de kamers lijken prima in orde. Er is één toegankelijk studio op de begane grond, Ot en Sien. Daarnaast zijn er nog drie appartementen en twee kamers boven. Alles is enkele jaren geleden helemaal opnieuw opgebouwd.

Overleekerhoeve Ot en Sien slaapkamer
Overleekerhoeve Ot en Sien slaapkamer

In de omgeving

Als je bij de overleekerhoeve de zon onder ziet gaan in de weilanden zou je niet zeggen dat je ook zo dicht bij Amsterdam bent, slechts vijftien kilometer! Maar er zijn meer stadjes in de directe omgeving een bezoekje waard. Wil je het echte ‘hollandse gevoel’ ervaren dan ga je natuurlijk naar Volendam, Marken en Edam, allemaal binnen tien kilometer bereikbaar. Het  oude handelsstadje Monnickendam is slechts vijf kilometer dus dat doe je ook zo met de fiets even aan. Hier vind je een pittoreske binnenhaven met volop gezellige restaurantjes.

Over de rolstoeltoegankelijkheid

Appartement Ot en Sien, gelegen op de begane grond is rolstoelvriendelijk. Er zijn vier slaapplaatsen, vier boxspringbedden in één ruimte. Er is ook een complete keuken, deze is niet onderrijdbaar, met eethoek. De ruime badkamer heeft een onderrijdbare wastafel, inloopdouche met douchestoeltje aan de wand, toilet met opklapbare beugels en alarm.’ Nabellen levert nog wat meer info op. Naast dat ik zeer vriendelijk te woord word gestaan door de gastvrouw zelf lijkt het ook prima in orde. Ook de gezamenlijke woonkamer/keuken, stallen en directe omgeving zijn rolstoeltoegankelijk.

 

Overleekerhoeve steiger
Overleekerhoeve steiger

ADRES
Overleek 25
1141 PE Monnickendam
TELEFOON/MOBIEL
020 4361387
E-MAIL
WEBSITE
INCLUSIEF
Inloopdouche
Beugels bij toilet
Douchestoel
Hulphonden welkom

Overleekerhoeve boerderij buiten
Overleekerhoeve boerderij buiten
Overleekerhoeve ontbijten in de koeienstal
Overleekerhoeve steiger
Overleekerhoeve Ot en Sien keuken
Overleekerhoeve Ot en Sien slaapkamer
Overleekerhoeve Ot en Sien badkamer

Locatie beoordelingen

4 based on 2 beoordelingen
6 augustus 2014

Hele leuke lokatie. Grote kamer. Ik kon niet zelfstandig binnen komen vanwege het net iets te steile opritje. Het douchezitje vond ik erg hoog hangen. Heerlijk terras aan het water! We kregen verse melk en die was heerlijk! Het is duidelijk dat die mensen moeite gedaan hebben om een prettige accommodatie neer te zetten door hun eigen, oude huis volledig te verbouwen.

4 september 2015

Een erg leuke locatie. Een werkend melkveehouder. De gastvrouw en -heer zijn zeer behulpzaam. Voor de deur van het appartement ligt een rolstoel ramp. Voor ons goed te doen. Wellicht voor mensen die wat minder armfunctie hebben wat moeizamer. Het appartement is voor het overige (voor ADL stoelen) goed aangepast en het sanitair ook. Tip neem een boeren ontbijt erbij, erg lekker vooral de verse melk.

Ben jij er ook geweest? Laat een beoordeling achter.

Sterren