Pension Perruque

In het voormalig politiebureau zijn negen gastenkamers gemaakt, waarvan drie rolstoeltoegankelijk. Er is veel aandacht besteed aan de inrichting en kleurgebruik. De woonwijk en het pand waarin Pension Perruque is gevestigd zijn misschien niet heel spannend maar de gastvrijheid maakt dat allemaal goed, als ik de reacties op de website Zoover mag geloven. Naast bed & breakfast is de hele accommodatie ook als groepsaccommodatie te huur, er is dan ruimte voor tweeëntwintig mensen. Er is ook een fijne gezamenlijke tuin. Vanuit de keuken serveren gastheer Nico en gastvrouw Janny trouwens de heerlijkste maaltijden. Zij kiezen bij voorkeur voor streekproducten en als ik de reviews lees dan kun je gerust een hapje mee eten!

In de omgeving

Het dorpje Koudum, ligt in de Friese Zuidwesthoek. Er zijn enkele winkels en je kunt er ook een hapje eten. Er zijn talloze mogelijkheden voor wandelaars en fietsers. Op het water is natuurlijk ook van alles te beleven. Binnen een straal van dertig km vind je de leuke stadjes Bolsward, Sneek, IJlst, Sloten, Stavoren, Hindeloopen en Workum. Elk stadje heeft zijn eigen charme en is de moeite van het bezoeken waard.

perruque-collage-kamer-10
Fotocollage kamer 10

Over de rolstoeltoegankelijkheid

Er zijn zeven kamers op de begane grond. Kamer vijf, zes en tien hebben speciale voorzieningen in de badkamer. Overigens is kamer tien de nieuwste en ruimste kamer en daarom het meest rolstoelproof. Het lijkt allemaal prima te voldoen aan de eisen (douche zonder drempels, douchezitje, geen drempels, brede doorgangen, parkeren voor de deur, etc). Kamers vijf en zes hebben een eigen terrasje op het zuiden. Op de website van Perruque vind je per kamer goede foto’s.

Uitleg per kamer:

– Kamer vijf is goed te doen met de rolstoel maar er is in de kamer wat minder ruimte. De badkamer is met de rolstoel ruim in te bewegen, er is een douchestoel aan de wand en er zijn opklapbare steunen aan beide zijde van het toilet. In deze kamer mogen ook honden, maar altijd in overleg. Ik zie op de foto wel een drempel naar het terrasje buiten.
– Kamer zes is niet geschikt voor rolstoel, wel mensen die moeilijk ter been zijn (rollator). De inloopdouche heeft een los douchekrukje en bij de wc is één beugel aan de wand. Er is wel ruimte naast het toilet. Een extra greep in de douche is in de maak.
– Kamer tien is de nieuwste kamer, deze is aan de voorzijde. Ook hier een douchestoel aan de wand. Beugels bij het toilet en onderijdbare wastafel. Er is een ruime kast voor stalling van een rolstoel of andere attributen. Het bed is aan één kant bereikbaar met de rolstoel. De doorgang lijkt op de foto wat smal maar is toch minstens tachtig centimeter.

perruque-collage-kamer-5
Fotocollage kamer 5

De heerlijk enthousiaste reactie per mail van eigenaresse Janny per mail zegt genoeg: ‘Kijk Eelke, als we zeggen dat het geschikt is voor rolstoelgebruik houdt dat in dat mensen met een rolstoel dus niet voor de deur blijven steken, normaal op het toilet kunnen, gebruik kunnen maken van douche en wastafel en ook in het centraal vertrek kunnen vertoeven. Als je het doet moet je het goed doen! Wij zijn altijd van het oplossen van problemen. Onze ervaring is dat elke situatie anders is. Het blijft vaak maatwerk.’

Wij hebben deze locatie (nog) niet bezocht. Laat jij ons weten hoe het was?

ADRES
Dominee L. Tinholtstraat 2
8723CX, Koudum
TELEFOON/MOBIEL
E-MAIL
WEBSITE
INCLUSIEF
Inloopdouche
Beugels bij toilet
Douchestoel
Ruimte voor douchebrancard
Hoog-laag bed
Meerdere aangepaste kamers
Hulphonden welkom

 

Pension Perruque kamer 10, bed
Pension Perruque kamer 10
Pension Perruque, kamer 10 wastafel
Pension Perruque kamer 10, badkamer
Pension Perruque kamer 5
Pension Perruque kamer 5, badkamer
Pension Perruque Kamer 5, terrasje
Perruque centrale ruimte

Locatie beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen

Ben jij er ook geweest? Laat een beoordeling achter.

Sterren