Park Inn by Radisson

Hotel Park Inn by Radisson is geen idyllisch Eelke droomt hotelletje. Maar ja, soms is er gewoon geen andere optie in een stad en kan je ook prima tevreden zijn over een wat groter en modern hotel. Met 133 kamers is het nu ook weer geen fabriek en de aangepaste kamer is prima toegankelijk, bovendien het bed lag heerlijk. Super handig is dat je vanuit het station zo de receptie van het hotel binnenrolt. Overigens hoor je niets van de treinen in je kamer. Vanuit het station kom je ook direct op het Martelarenplein met gezellige terrassen. Via de Bondgenotenstraat of de Diestsestraat – vooral de laatste is bekend om de leuke winkels – wandel je in een kwartier (1,2 km) naar een van ‘s werelds meest beroemde Gotische stadhuizen in het eeuwen oude centrum.

Lees je ook mijn blog over onze activiteiten in deze gezellige studentenstad?

Park Inn, Eelke op de brug vanuit het hotel/station richting het centrum van Leuven

De rolstoeltoegankelijke kamer heeft een fijne sfeer, goede verlichting, donkergroene wanden en een houtkleurige PVC vloer. Het tweepersoonsbed is opklapbaar, bij navraag waarom dat is, bleek dat de kamer daardoor als extra vergaderruimte gebruikt kan worden. Slim bedacht, ik dacht direct dat het ook handig kan zijn als je een aangepast bed wilt huren en laten plaatsen in de kamer. Verder staat er een fauteuiltje en een grotere tafel. Je kan ook een kopje koffie of thee zetten. Het uitzicht is weinig inspirerend, namelijk op eenzelfde soort gebouw als het hotel welke ingericht is als kantoor.

Park Inn, entree hotel
Park Inn Leuven, collage rolstoeltoegankelijke kamer 217

Het ontbijt is lekker uitgebreid, dus trek daar ook wat tijd voor uit!  De tweede ochtend was de ronde tafel voor mij gereserveerd omdat ik daar beter onder kon met mijn rolstoel, heel attent. Wij hebben ook een avond in het hotel gegeten, was prima en betaalbaar maar, ik kies dan toch liever een gezellig, knus restaurantje.

Over de rolstoeltoegankelijkheid

Het hotel is op straatniveau bereikbaar met automatische deuren. De receptie en het restaurant zijn zonder treden toegankelijk. Op de tweede verdieping is één ruime rolstoeltoegankelijke kamer, nr 217. De kamer is bereikbaar met een lift. Hulphonden zijn welkom in deze kamer, ‘gewone’ honden niet.
Rondom het bed is genoeg ruimte voor een rolstoel. Zoals gezegd is het tweepersoonsbed opklapbaar, daar merk je uiteraard niks van als je er in ligt. Het is vrij hoog (65 cm), onder het bed is een open ruimte. Ook de badkamer is lekker ruim, met goede voorzieningen, er is wel een klein drempeltje naar de badkamer (1,5 cm). Zowel bij het toilet (hoogte 49 cm) als in de douche hangen twee opklapbare beugels. In de douchehoek hangt een eenvoudig Linido opklapbare douchezitje (hoogte 48 cm). Naast de regendouche is er ook een grote handdouche, heerlijk! De nis waar de wastafel hangt is 88 cm breed, wastafel is onderrijdbaar en hangt laag.

Vanuit Utrecht ben je met de trein in ongeveer 3 uur in Leuven. Met auto ben je waarschijnlijk iets sneller, er is een parkeergarage onder het hotel (betaald parkeren), de hoogte is maximaal 2.15 cm.

Lees je ook mijn blog over onze activiteiten in deze gezellige studentenstad?

Eelke in Leuven, Groot Begijnhof

 

Eelke heeft hier heerlijk gedroomd. Ben jij hier ook geweest? Laat ons weten hoe het was!

ADRES
Martelarenlaan 36
3010 Leuven
TELEFOON/MOBIEL
0032 1661 6600
E-MAIL
WEBSITE
INCLUSIEF
Inloopdouche
Beugels bij toilet
Douchestoel
Hulphonden welkom

 

 

Locatie beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen

Ben jij er ook geweest? Laat een beoordeling achter.

Sterren