Den Dikken Boom

Ik ken nog niet zoveel adresjes in Zuid-Holland en ben dus altijd blij als ik weer een pareltje tegenkom. Deze perfect toegankelijke vakantiehuisjes staan midden tussen de koeien maar met de (rolstoeltoegankelijke) waterbus ben je ook zo in Rotterdam, Dordrecht of de molens van Kinderdijk! De zwart houten ‘schuur’ met witte kozijnen steekt mooi af tegen het groene gras van het omliggende weiland. De vakantieaccommodatie bestaat uit twee huizen voor elk twee tot acht personen en een grote extra woonkeuken. De ruimtes kunnen aan elkaar geschakeld worden tot zestienpersoons groepsaccommodatie maar kunnen ook los van elkaar gehuurd worden. Je betaalt voor het aantal mensen, dus ook met z’n tweetjes is dit een heel prima te betalen plek.

Den Dikken Boom, zithoek

Fijn is dat er in elk huis twee slaapkamers beneden zijn, dat zie je niet zo vaak. Op de verdieping staan nog eens vier bedden en is een tweede badkamer. Extra fijn: Er is een aangepaste keuken. Vanuit de woonkamer en het eigen terras heb je heerlijk weids uitzicht op de polder en de lakenvelder koeien. Het is overigens geen b&b, je zal dus voor je eigen ontbijtje moeten zorgen. Handdoeken en lakens zijn er wel. De boerderij en de vakantiehuizen worden gerund door Brenda Vonk Noordegraaf samen met haar ouders Pieta en Gerrit.

In de omgeving

Rondom de, aan de IJssel gelegen, prachtige monumentale boerderij uit 1820 is van alles te doen. Er is een grote barbecuepan op gasbrander beschikbaar voor de gasten en je kunt je handen uit de mouwen steken in de (verhoogde) moestuin. Of trek je terug in het geriefbosje vlakbij de boerderij. Vroeger werd hier het hout voor de boerderij gehaald, nu is het een heerlijk rustig plekje middenin de natuur. Je kunt hier picknicken of gewoon even uitblazen en genieten van de koeien, schapen en vogels in de polder. Verder de natuur in? De boerderij ligt tussen recreatiegebied Hitland (via veerpontje), Krimpenerhout en het Loetbos. Rotterdam, Dordrecht en Gouda zijn ook makkelijk te bereizen.
Den Dikken Boom, wandelpad

Over de rolstoeltoegankelijkheid

De benedenverdieping van beide vakantiehuisjes is volledig rolstoeltoegankelijk met brede deuren en drempelvrij. Er is een hoog-laag keuken en er zijn twee slaapkamers op de begane grond met elk twee bedden. Elk huisje heeft een hoog-laagbed met dezelfde ombouw als de ‘normale’ bedden (laagste stand 65 cm). De badkamer heeft een verhoogd toilet (52 cm) met opklapbare beugels aan beide zijden, een inloopdouche en onderrijdbare wastafel. Er is een verrijdbare- en in hoogte verstelbare douchestoel en (indien nodig) douchebrancard aanwezig (zie foto’s). Extra hulpmiddelen en verpleegkundig zorg kan geregeld worden via een thuiszorgorganisatie waar vaker mee wordt samengewerkt. Huisdieren zijn niet toegestaan, hulphonden zijn in overleg welkom.
Wij zijn hier (nog) niet geweest. Ben jij hier geweest? Laat ons weten hoe het was!
ADRES
IJseldijk Noord 123
2935 BK Ouderkerk a/d IJssel
TELEFOON/MOBIEL
0180 682 558
WEBSITE
INCLUSIEF
Inloopdouche
Beugels bij toilet
Duw-douchestoel
Douchebrancard
Onderrijdbare hoog-laagkeuken

Hulphonden welkom
Hoog-laag bed

 

Locatie beoordelingen

5 based on 3 beoordelingen
28 januari 2020

Wij zijn hier in 2019 geweest in onze zomervakantie. Het was in één woord geweldig en ook de omgeving is heel mooi en landelijk. Het was in de week dat wij er waren heel warm (de warmste week van die zomer). Maar in huis was het niet echt warm. We konden s’morgens ontbijten buiten en s’avonds daar weer heerlijk zitten te koffiedrinken.
Het huis is zeer geriefelijk en we hebben voor 2020 alweer geboekt omdat het toen zo warm was en we niet alles konden doen wat we wilden. In elk geval gaan we weer met de waterbus naar Rotterdam, dat is heel leuk en goed bevallen.

28 januari 2020

Hoi Dineke, wat leuk om te lezen! Super bedankt voor je verhaal en veel plezier dit jaar, hopelijk weer zo’n mooie zomer! Veel groeten, Eelke

15 juni 2021

Prachtige omgeving om te fietsen en een heerlijk aangepast huis….super fijne plek!!
Maarten

25 februari 2023

We hebben met z’n elven een super weekend gehad! We hadden 2 huizen gereserveerd die heerlijk ruim, en heel luxe en comfortabel ingericht zijn. Ook de badkamer met toilet is heel royaal met alles wat nodig is. En de bedden slapen heerlijk!

28 februari 2023

Dat klinkt goed, bedankt voor het delen van je ervaring. Hebben jullie nog wat leuks gedaan in de omgeving? Groetjes, Eelke

Ben jij er ook geweest? Laat een beoordeling achter.

Sterren