Hotel van der Werff
Hotel van der Werff werd mij getipt door Jan: ‘Ik heb niet heerlijk, maar zalig gedroomd in het mooie en karaktervolle Hotel van der Werff. Je stapt er zo de jaren dertig in’. Ik heb getwijfeld of ik Hotel van der Werff wel moest opnemen in mijn collectie. De website geeft niet heel veel duidelijkheid en ook het telefonisch contact met de eigenaar leverde niet veel op. Inmiddels ben ik erachter dat Hotel van der Werff een ware belevenis moet zijn.

Al vanaf 1916 kun je hier logeren, ook Prins Bernard sliep hier regelmatig en in de tussentijd is er niet zoveel veranderd. Als ik alle reviews lees, ontstaat een gevoel van Engelse vergane glorie, Fawlty Towers zeg maar. Maar daar is het hotel beroemd om! Een prachtig oud pand met donkerbruine gelagkamer en ruime eetzaal met kroonluchters. De eigenaar is een man van weinig woorden en wordt ook wel Jan Blauwpak genoemd, gewoon omdat hij altijd een blauw kostuum aan heeft. Hou je van modern en strak dan is dit geen goede keuze. Hou je wel van eens een keer wat anders, dan lijkt me dit echt een heerlijk avontuur. En ach, wat kan er mis gaan als je op Schiermonnikoog zit! Heerlijk uitwaaien en genieten van de natuur. Ik ben inmiddels wel heel benieuwd…

Hotel van der Werff, terras
Over de rolstoeltoegankelijkheid
Tja, veel kan ik er dus nog niet over zeggen. Behalve dat ik per mail wel bevestigd kreeg wat ook de eigenaar al vertelde: ‘Er zijn twee beugels aanwezig bij het verhoogde toilet en er is een douche zonder drempels, een douchestoel hebben wij niet, maar we zouden er een krukje neer kunnen zetten. Verder kunnen de bedden verschoven worden, zodat er voldoende ruimte naast het bed is. Let dus op: Er is geen douchestoel, neem deze dus mee of leen ‘m bij de thuiszorg! Op de foto staan wel echt beugels, dus daar kan je zeker van zijn.

Schiermonnikoog is autoluw, dat betekent dat je je auto achterlaat op Lauwersoog. Met een invalidenparkeerkaart kan een vergunning aangevraagd worden bij de gemeente. Vraag je wel af of het echt nodig is, je zal de auto nauwelijks gebruiken, zo groot is het eiland niet. Hotel van der Werff ligt drie kilometer van de veerboot, midden in het enige dorp van het eiland. Er rijden bussen en taxi’s. Er is een strandrolstoel beschikbaar bij strandpaviljoen de Marlijn.

Wij hebben dit hotel (nog) niet bezocht. Laat jij ons weten hoe het is?

ADRES
Reeweg 2
9166 PX Schiermonnikoog
TELEFOON/MOBIEL
E-MAIL
WEBSITE
INCLUSIEF
Inloopdouche
Beugels bij toilet
Hulphonden welkom

 

Additional information

Land

Hotel van der Werff
Hotel van der Werff
Hotel van der Werff, kamer

Locatie beoordelingen

5 based on 3 beoordelingen
9 augustus 2018

Heerlijke dagen gehad op Schiermonnikoog. Hotel heeft een lift en twee aangepaste kamers met beugels bij de wc en douche. Er is een smal douchekrukje met in hoogte verstelbare poten. Personeel is erg vriendelijk en uitermate behulpzaam. Diners en ontbijt zijn heerlijk voor een schappelijke prijs. Bedden zijn wat laag (ongeveer 45 cm), maar dit werd prima opgelost door kratten onder het bed. VVV en thuiszorgwinkel willen ook graag meedenken in oplossingen. Volgende keer huren wij een verrijdbare douchestoel. Er is ook een duofiets te huur.
Eerste nacht hadden we geen aangepaste kamer, maar ook daar was het ruim genoeg voor rolstoel.
Kortom houd je van beetje pionieren en fawlty towers-sfeer en wil je er echt even lekker tussenuit dan is Hotel van der Werff echt een heerlijke plek. De geschiedenis van het hotel is interessant en de reserveringen gaan op papier en met alleen je naam 🙂 Je moet het eigenlijk gewoon ervaren hoe het daar is. Nb. We vinden jouw site praktisch en inspirerend, krijgen dan helemaal zin om weg te gaan…. We hebben echt veel aan jouw site 🙂

2 april 2023

Heerlijk hotel waar je eigenlijk alleen al voor het ontbijt in de eetzaal zou boeken. Het hotel bewijst dat stilstand niet altijd achteruitgang is. Een klein maar voldoende groot liftje brengt je boven, de kamer is groot genoeg voor 1 rolstoelgebruiker en partner.
Er is een voldoende aangepaste badkamer, 2 beugels bij het toilet en douchekrukje met een losse slang en een thermostaatkraan.

3 april 2023

Wat leuk om eens iets over dit hotel te horen, ik ben er zelf nog niet geweest maar ben wel zeer benieuwd. Fijn dat jullie het er goed hadden, dank voor het bericht.

14 mei 2024

Ik kom hier iedere zomer één of meer keren.
Er zijn twee goed aangepaste kamers, beide ruim genoeg om te manoeuvreren. Er is wel verschil tussen de kamers onderling, de één is groter dan de andere, dat geldt ook voor de badkamer. Ik raad mensen in een elektrische rolstoel aan om de grote kamer te reserveren. Daar heb je ook voldoende ruimte om een transfer naar de toilet te maken. De bedden zijn voldoende hoog, ik schuif er zo op vanaf mijn 50 cm hoge rolstoel. Het hele hotel is goed toegankelijk verder.
En wat helemaal geweldig is: het hotel ziet er nog net zo uit als toen ik er als student ( ik was nog valide), kwam in de jaren 70. Ook het personeel is erg aardig en behulpzaam. Het ontbijt is eenvoudig maar heerlijk, ook het diner is de moeite waard. Niet uitzinnig uitgebreid, maar redelijk gezellig in de grote zaal, waar iedereen, van oud tot jong, families met opa’s, oma’s, ouders en kinderen, alleenreizenden, stellen etc etc, gezellig zit te eten.

15 mei 2024

Hoi Hadewijch, dank voor je reactie. Ik ben nog altijd zeer benieuwd naar dit bijzondere hotel. Vorige zomer heb ik wel op het terras gezeten en gebruik gemaakt van het aangepaste toilet maar helaas waren de kamers bezet dus kon ik niet even een kijkje nemen. Wel zeer vriendelijke mensen daar en inderdaad een bijzondere ‘ouderwetse’ sfeer die je terugbrengt naar vroegere tijden. Ik ga er nu zeker eens boeken!

Ben jij er ook geweest? Laat een beoordeling achter.

Sterren