Herberg de Brabantse kluis
Stempel Eelke droomtEven boven Helmond, in de Brabantse Peel vind je restaurant en 3-sterrenhotel de Brabantse Kluis. De vroegere langgevelboerderij behoorde tot het grote klooster er direct naast. En dan is de naam Kluis ook verklaard, kluis is namelijk een ander woord voor klooster in het Brabants!

Boer Geert is in 1994 als bedrijfsleider gaan werken op de kloosterboerderij van de zusters. In de stallen staan nog steeds zo’n 110 melkkoeien en 90 jonge kalfjes. In 2008 is de leegstaande boerderij omgebouwd tot herberg, waarover de vrouw van Geert, Christa, nu het scepter zwaait. De missiezusters zijn ook nog steeds betrokken bij het bedrijf. In de herberg zijn naast het restaurant, acht unieke hotelkamers gemaakt. Kamer ’t Laantje op de begane grond is rolstoeltoegankelijk. Het ziet er bovendien erg mooi uit. De grote eikenbomen op de mooie muurschildering boven het bed heten je van harte welkom in deze kamer. De natuur komt naar je toe, zomaar vanuit je heerlijke bed!

brabantsekluis-slaapkamer-1920

Op de boerderij worden allerlei activiteiten georganiseerd, denk aan klompen schilderen, een huifkartocht of een rondleiding door het klooster. Bovendien is er een streekwinkel; handbeschilderde vogelhuisjes met een dakje van oude leien van het klooster, kinderkleding van de Koe en Boe collectie van Marlies van Zeeland, bekend van Boer zoekt Vrouw, streekproducten en religieuze cadeautjes. Maar het ziet er uit alsof je hier ook gewoon heerlijk niks kan doen. Een wijntje drinken bijvoorbeeld op het fijne terras. Bekijk de leuke website maar eens!

Over de rolstoeltoegankelijkheid

Op de website van de Brabantse Kluis staat eigenlijk precies wat we willen weten, bovendien het klopt precies want we hebben hier al eens heerlijk gedroomd! De kamer op de begane grond is lekker ruim en goed toegankelijk. ‘Kamer ‘t Laantje heeft speciale faciliteiten om ook mindervaliden of gasten die moeilijk ter been zijn van een heerlijk verblijf te laten genieten. Voor rolstoelgebruikers is er een ruime draaicirkel aangehouden in de slaapkamer en badkamer. Ook beschikt de badkamer over een aangepast toilet met beugels, de wastafel is rolstoelvriendelijk, de spiegel is kantelbaar naar de juiste positie voor u en de douche is ruim en makkelijk toegankelijk, daarbij stellen we u graag een douchestoel ter beschikking’. Deze douchestoel/kruk is misschien niet voor iedereen bruikbaar, zie foto. Weet dat je een andere douchestoel kunt lenen bij de plaatselijke thuiszorg. Honden zijn welkom, je betaalt hiervoor tien euro.

brabantsekluis-bij-de-koeien

Ben jij hier ook geweest? Laat ons weten hoe jij het vond!

ADRES
Kloosterdreef 8
5735 SJ Aarle-Rixtel
TELEFOON/MOBIEL
0492 468 8110
E-MAIL
WEBSITE
INCLUSIEF
Inloopdouche
Beugels bij toilet
Douchestoel
Hulphonden welkom

 

Additional information

Land

Locatie beoordelingen

4 based on 1 beoordeling
12 december 2015

Voor ons 12,5-jarig huwelijk kregen wij een nachtje weg van mijn zus. We houden van verrassingen, we hebben daarom de website eelkedroomt doorgegeven (omdat ik in een elektrische rolstoel zit en geen loop-of stafunctie meer heb), zij heeft daarop een B&B gezocht. Zo kwamen we bij de Brabantse Kluis terecht. Wat een fantastisch hotel! De slaapkamer is zeer goed toegankelijk en daarnaast ook nog gezellig ingericht. De badkamer is erg ruim, met goede beugels bij het toilet. Het restaurant is goed toegankelijk. Naar buiten gaan was ook geen probleem, omdat er nergens drempels waren. Het was zelfs mogelijk om binnendoor naar de kloostertuin te gaan, waar ook alles goed toegankelijk is. Kortom: deze locatie is echt een aanrader.

Ben jij er ook geweest? Laat een beoordeling achter.

Sterren