Ballumerhoeve

Stempel Eelke droomtNet buiten het dorpje Ballum vind je in de stallen van een oude boerderij de Ballumerhoeve. Er zijn twee boerderijlodges die elk ruimte bieden aan vier tot zes personen. De lodges zijn met elkaar verbonden door een dubbele deur en daarmee is de Ballumerhoeve dus ook geschikt voor een wat groter gezelschap. Buiten staat een grote steigerhouten tafel op je eigen terras. Voor kinderen is het een paradijs hier; speelgoed, een speelweide en speelschuur.

Wij zijn hier in 2013 geweest en hebben een heerlijke midweek gehad. De foto’s op de site geven een goede indruk. In het echt is het misschien nog wel mooier. Met op Ameland afgestemde meubels en kleuren is het echt een plaatje wat betreft inrichting. Wij hebben in juni ook nog heerlijk gebruik gemaakt van de gezellige gashaard. Ameland is een heerlijk rustig eiland met idylische dorpjes, aardige de mensen, overal de zee, de vuurtoren. Voor mij het echte eilandgevoel. Heel fijn.

Ballumerhoeve kachel Finn Lodge

Over de rolstoeltoegankelijkheid

Boerderijlodge Finn is rolstoeltoegankelijk. Er is voldoende ruimte en er zijn geen drempels. Op de begane grond is een ruime open keuken (niet onderrijdbaar en erg hoog), een gezellige zithoek en lange eettafel, een slaapkamer  en aangepaste badkamer. Bij de toilet twee opklapbare beugels en een toiletverhoger. Bij de inloopdouche zijn geen beugels, wel een opklapbaar douchezitje aan de wand. De wastafel hangt er direct naast, hier kan je je dus wel een beetje aan vasthouden. De slaapkamer is ruim genoeg, je kunt met een rolstoel aan beide kanten van het bed komen als de bedden tenminste een kwartslag gedraaid worden. Geef dit even aan als dat nodig is. Helaas bevindt de sauna zich op de eerste verdieping, hier zijn ook nog twee slaapkamers en een badkamer met ligbad.

Toegankelijkheid Ameland

De veerdienst naar Ameland is goed toegankelijk voor rolstoelers. De overtocht duurt drie kwartier en tijdens de overtocht kun je eventueel in de auto blijven zitten. De auto mag gewoon mee op het eiland. In de zomer is dat best prijzig, zo’n honderddertig euro. Je kunt natuurlijk ook met de taxi/Valys reizen op Ameland. Taxi Cosi heeft een rolstoelbus. De Ballumerhoeve ligt wel wat afgelegen, een auto is dus wel handig. Kijk verder op de site van de VVV voor informatie over o.a strandrolstoelen, de strandexpress en waar invalidentoiletten zijn. Eventueel kun je een scootmobiel huren bij garage Visser en heerlijke tochten maken over de kilometerslange fietspaden door de duinen. Of zeehondjes kijken tijdens een (rolstoeltoegankelijke) robbentocht.

Bekijk ook het filmpje over de Ballumerhoeve!

Ballumerhoeve woonkamer/eettafel Finn Lodge

Eelke heeft heerlijk gedroomd in de Ballumerhoeve. Ben jij er geweest? Deel jouw ervaringen ook! 

ADRES
Zuidergrieweg 1
9162 EE Ballum
TELEFOON/MOBIEL
06 212 96 437
E-MAIL
WEBSITE
INCLUSIEF
Inloopdouche
Beugels bij toilet
Douchestoel
Hulphonden welkom

 

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Ballumerhoeve-vooraangezicht
Ballumerhoeve-vooraangezicht
Ballumerhoeve
Ballumerhoeve woonkamer/eettafel Finn Lodge
Ballumerhoeve woonkamer Finn Lodge
Ballumerhoeve kachel Finn Lodge
Ballumerhoeve slaapkamer Finn Lodge
Ballumerhoeve keuken Finn Lodge
Ballumerhoeve, badkamer Finn Lodge

Locatie beoordelingen

4 based on 3 beoordelingen
24 september 2012

We hebben een week ons verblijf gehad in de ballumer hoeve in de Finn Lodge. We waren hier enorm tevreden over. Er is een aparte badkamer die toegankelijk is voor een rolstoel en de wastafel is op aangepaste hoogte. Zo is er ook een douchestoel aanwezig. Dit is alles in zeer goede staat. De gehele onderverdieping is rolstoeltoegankelijk met dus ook brede deuren en een slaapkamer op de benedenverdieping. Er is meer als ruimte genoeg om te kunnen bewegen in de lodge in een rolstoel. Een ruime accomodatie dus. Wat betreft het gebruik met een scootmobiel kan deze via de achterzijde de ingang hebben en is er in de lodge voldoende ruimte om deze te plaatsen. De keuken is niet aangepast aan een rolstoel maar was voor ons geen probleem. Wel waren er veel lades in de keuken die weer handig zijn bij het gebruik van een rolstoel. Wij hebben een heerlijke vakantie gehad en enorm genoten van een heerlijke luxe in een aangepaste lodge waar ook nog honden welkom zijn. Dit laatste vonden wij ook een echte plus daar de keuze voor en een rolstoeltoegankelijke accomodatie en een accomodatie die ook nog honden toelaat met een aangename luxe niet zoveel voorkomt. Verder kwamen de verhuurders in onze beleving correct en vriendelijk over waarbij wij het gevoel hadden dat ze klaar stonden indien dat nodig zou zijn geweest. gr. John en Ilona Hameleers

30 mei 2013

Om een leuk en handig vakantie adres te vinden voor een jong gezin met een rolstoel afhankelijke volwassenen is lastig. De ballumer hoeve Finnen lodge voldeed aan al onze wensen.Een slaapkamer beneden, ruimte, aangepaste badkamer met lage wasbak, douche met douchestoel (vast opklapbaar) en toilet met een opklapbare beugel (een tweede beugel wordt nog aan gewerkt).
Het is een sfeervol ingerichte lodge voorzien van alle luxe. De lodges zijn zowel gezamelijk als afzonderlijk van elkaar te gebruiken, middels een tussendeur. We zijn zeer gastvrij ontvangen zowel door de gastheer en dame als door hun leuke kinderen. Er zijn diverse speeltoestellen buiten en binnen. Wij hebben het leuk gehad en is zeker voor herhaling vatbaar.

15 juni 2021

Hebben een heerlijke tijd gehad in Finn Lodge, waren er met onze vakantie vriend die er vrij goed uit de voeten kon met zijn rollator. Miste een makkelijk zittende stoel voor hem. En boven wat licht bij het bed, is erg donker daar ’s nachts, maar verder was het een fijn verblijf. Waarschijnlijk onze laatste vakantie geweest waar hij nog mee naar toe kon, daarom extra blij dat dit in Ameland zo goed gegaan is. Nu w.s. alleen nog daguitstapjes, zolang dat nog gaat. Maar hier heeft hij nog echt van genoten. Dank je wel.

Ben jij er ook geweest? Laat een beoordeling achter.

Sterren