Hotel Prins Hendrik

Midden in de coronacrisis ben ik begin november een paar dagen op Texel en ga ook even kijken bij hotel Prins Hendrik. Buiten begint het al te schemeren en er lijkt geen einde te komen aan de lange, rechte weg door de polder, richting het noord-oosten van het eiland. Eenmaal binnen in het restaurant voelt het als een gezellige chaos. Hotelgasten zitten gezellig te keuvelen, of doen een spelletje. Ik word direct warm welkom geheten door eigenaars Ernst en Ingeborg. Het jonge stel woont bij het hotel en beheert ook het naastgelegen bungalowparkje.

Hotel-Prins-Hendrik, hotel terras

Het hotel heeft twintig kamers en ligt pal achter de dijk aan de Waddenzee. Neem dus zeker je verrekijker mee, je hoeft alleen de dijk maar op en het vogelwalhalla strekt zich voor je uit. Het moet in de zomer ook heerlijk toeven zijn op terras rondom het hotel. Wil je ook de drukte van de gezellige dorpjes opzoeken dan is een auto wel handig.

Omgeving

Het hotel ligt tussen De Cocksdorp (7 km) en Oosterend (5 km) in. Verwacht aan deze kant van het eiland geen brede stranden en strandpaviljoens. Daarvoor moet je aan de Noordzeekant zijn. De dichtstbijzijnde elektrische strandrolstoel staat bij Paal 28 (10 km). Meer info over de toegankelijkheid van de stranden, musea en vervoer kijk je op Texel.net 

Hotel Prins Hendrik, rolstoeltoegankelijke kamer, bed

Over de rolstoeltoegankelijkheid

Bij de voordeur van het hotel zit een kleine drempel. Ik rijd er redelijk makkelijk overheen maar een plankje zou fijn zijn. De rolstoeltoegankelijke kamer van hotel Prins Hendrik ligt direct aan het begin van de gang en is onlangs opgeknapt. Let op! De kamer is niet groot, de ruimte naast het bed is beperkt (66 cm). De bedden zijn lastig op te schuiven omdat de nachtkastjes aan de muur hangen. Bij de badkamerdeur, achter het bed is de ruimte ook beperkt (75 cm). Bij het bureau en zithoekje is wat ruimte om te draaien. Het bed is wel lekker groot (2x 90 cm, hoogte 61 cm). Op de foto’s lijkt de kamer ruimer! Op de grond een redelijk dikke vloerbedekking. Vieze banden op het strand achterlaten dus! De auto parkeer je direct voor de deur.

Badkamer

De badkamer staat nog in de planning voor renovatie, maar Ernst verzekert mij dat deze rolstoeltoegankelijk blijft. De wastafel gaat dan wel wat omhoog, die hangt nu extreem laag. Voor niet-rollers echt niet handig maar ik kan er mijn knieën ook niet onder kwijt. Wie dat ooit bedacht heeft weet Ernst ook niet. De wastafel hangt naast de toilet waardoor er geen ruimte is naast het toilet. Bij de inloopdouche tegenover de toilet hangt een opklapbaar douchezitje (48 cm).
Hotel Prins Hendrik, rolstoeltoegankelijke kamer zitje
NB. Het naast gelegen bungalowpark heeft ook een ‘aangepast’ huisje. Ik ben daar ook even gaan kijken maar vond dat niet geschikt. Ik vond de sfeer niet fijn maar vooral te vol met grote meubels. Bovendien een drempel bij de douche en het bad direct naast de wc waardoor deze niet bereikbaar is met een rolstoel.
Wij zijn hier even gaan kijken maar hebben er niet geslapen. Ben jij hier geweest? Laat ons hieronder weten hoe het was!
ADRES
Stuifweg 13
1794 HA Texel
TELEFOON/MOBIEL
0222 3630 20
WEBSITE
INCLUSIEF
Inloopdouche
Beugels bij toilet
Douchestoel aan de wand

Locatie beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen

Ben jij er ook geweest? Laat een beoordeling achter.

Sterren