Hotel Aan Zee

Stempel Eelke droomt

Op onze reis langs de Belgische kust is ons laatste ‘hotelekke’, Hotel aan zee, wat mij betreft het meest Eelke droomt proof. Knus in een bijzonder pandje midden op het marktplein van De Panne en uiteraard goed rolstoeltoegankelijk . De eigenaresse Nathalie wordt ook wel de ‘bolletjesmadam’ genoemd. In haar restaurantje annex winkeltje vind je alles met rood-witte stippen. Je eet er bovendien de lekkerste reuzewafels! De avondmaaltijd was geen aanrader, maar zijn genoeg restaurantjes in de buurt. Ook het strand is om de hoek (600 meter).

Hotel aan Zee, bordje met spreuk in de brasserie (skins people are easier to kidnap, stay safe eat wafels
Hotel aan Zee, grapje in de brasserie

Gelukkig geen rode stippen op de kamer, hier rustige strandsferen met steigerhout en blauwtinten. Van de elf kamers zijn er drie rolstoeltoegankelijk, waarvan onze kamer (nr 11) de meeste ruimte heeft. Hier staat nog een derde bed en er is een groot privé dakterras aan de kamer (helaas wel een dikke drempel). Achter het hotel is ook een kleine binnentuin (smalle route om daar te komen).

De Panne is een mooi stadje met mooie elegante huizen, vooral in de villawijk Dumont maak je een reis door de tijd (wandelroute beschikbaar). De Panne staat vooral bekend om de natuur en het brede strand. Er zijn geen uitgestippelde toegankelijke rolstoelwandelroutes door de natuur. Dat is dus vooral proberen. Bij Arizona fietsverhuur is een rolstoelfiets beschikbaar, of misschien is een go-cart, een fiets/skelter voor meerdere personen, een leuk alternatief. Op het strand zijn in de maanden juli en augustus strandrolstoelen beschikbaar. Bij het hotel kan een scootmobiel gehuurd worden.

Hotel aan Zee, rolstoeltoegankelijke kamer nr 11 derde bed
Hotel aan Zee, rolstoeltoegankelijke kamer nr 11 derde bed

Over de rolstoeltoegankelijkheid

Hotel Aan Zee heeft van Toegankelijk Toerisme Vlaanderen het Label A+ gekregen. Nou daar ben ik het mee eens, prima toeven hier. Er zijn drie aangepaste kamers, ik heb alleen nr 11 gezien en dat is de grootste. Deze kamer is met een lift bereikbaar. Op de kamer staan drie lekkere boxspringbedden (hoogte 48cm) en een bureau. Bij de deur naar het grote dakterras zit helaas een hoge, lastige drempel. De badkamer heeft een inloopdouche met losse, niet verrijdbare douchestoel (zie foto). In de douche geen beugels, de vloer is vrij glad. Bij het toilet zit een beugel op de muur en aan de open kant een opklapbare beugel. Het restaurant/winkeltje waar ook het ontbijt is staat lekker vol en de ruimte bij het buffet is wat smal maar er is een hoge onderrijdbare tafel gereserveerd voor rolstoelers.

Hotel aan Zee, strand
De Panne, strand

 

Wij hebben hier heerlijk gedroomd. Ben jij hier ook geweest? Laat ons weten hoe het was!

ADRES
Markt 6
8660 de Panne (België)
TELEFOON/MOBIEL
+32  58 41 46 40
WEBSITE
INCLUSIEF
Inloopdouche
Beugels bij toilet
Douchestoel
Hulphonden welkom

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Hotel aan Zee, vooraanzicht
Hotel aan Zee, vooraanzicht
Hotel aan Zee, rolstoeltoegankelijke kamer nr 11 bureau
Hotel aan Zee, rolstoeltoegankelijke kamer nr 11 derde bed
Hotel aan Zee, rolstoeltoegankelijke kamer nr 11 doorkijk naar de badkamer
Hotel aan Zee, rolstoeltoegankelijke kamer nr 11 badkamer
Hotel aan Zee, bordje met spreuk in de brasserie (skins people are easier to kidnap, stay safe eat wafels
Hotel aan Zee, ontbijt in de brasserie
Hotel aan Zee, tafel in de brasserie
Hotel aan Zee, strand

Locatie beoordelingen

3.5 based on 2 beoordelingen
16 juli 2019

Het is denk ik goed om te melden dat de andere kamers erg klein zijn ( anders dan je via de website van het hotel zou vermoeden). Wij hadden een aantal nachten geboekt en kregen kamer 14. Ter plekke bleek het voor ons echt ontoereikend te zijn. Met de rolstoel kun je niet achter het bed langs (en dus ook niet buiten komen) en bij de douche zijn geen steunen. Als je volledig bent aangewezen op je rolstoel en afhankelijk bent van transfers aan 1 kant zul je specifiek om de grote kamer moeten vragen. De eigenaresse erkende ons probleem en we konden ter plekke kosteloos annuleren.

16 juli 2019

Hoi Monique, bedankt voor je bericht. Toen ik er was (kamer 11) heb ik helaas niet op de andere kamers kunnen kijken, Nathalie (de eigenaresse) vertelde wel dat wij de grootste kamer hadden. Heel vervelend dat jullie niet konden blijven! Dat is wel heel zuur. Had je van te voren goed geïnformeerd naar de kamer? Ik heb altijd een standaard mail met vragen die voor mij belangrijk zijn. Goed doorvragen (en foto’s vragen) en ook uitleggen waarom iets belangrijk is voorkomt verrassingen, alhoewel je onverwachte situaties nooit helemaal kunt uitsluiten. Heb je nog iets anders kunnen vinden of ben je huiswaarts gekeerd?

19 juli 2019

Na de tegenvaller op de Gavers gingen we door naar de Panne. Bij het boeken had ik al speciaal om kamer 11 gevraagd, omdat dit de grootste was volgens jouw beoordeling. Ik heb mijn elektrische buiten- en binnenrolstoel bij mij, dus ruimte is belangrijk.
Ze kwamen meteen helpen om de spullen naar boven te brengen. We werden erg gastvrij ontvangen. Voor mijn hulphond stonden voerbakjes klaar en een hondenkussen. De badkamer voldoet voor mij, toilet is aan de lage kant, alles is schoon en fris. Ik vind het een sfeervolle kamer.
Voor de lift stond een tafeltje, waardoor ik lastiger moest indraaien. Toen ik terug kwam, was het tafeltje weggehaald.
Dit adres is zeker een aanrader. Wij komen zeker terug.

Ben jij er ook geweest? Laat een beoordeling achter.

Sterren