B&B Beekerke

Op vier kilometer van Zoutelande, in de weilanden op het mooie eiland Walcheren, sloopten Lilian en Bart eerst het oorspronkelijke woonhuis en bouwden er een prachtig nieuw huis. Inmiddels is ook de oude schuur onderhanden genomen en zijn er drie mooie B&B kamers. Alle kamers zijn op de begane grond, zonder drempels en hebben een eigen badkamer. Kamer Mie heeft een ruime rolstoeltoegankelijke badkamer met aanpassingen. Lilian is verpleegkundige en biedt eventueel ook zorg aan gasten die dat willen. Heb je een eigen paard? Ook daar is een plekje voor in het paardenpension en de wei.

Zomer rondom de B&B

Oma Mie

De kamers zijn vernoemd naar de oma’s van Lilian en Bart, kamer Mie en kamer Betje. Kamer Mie is in rustige kleuren ingericht met een landelijke touch door de sfeervolle ‘barn’ schuifdeur naar de badkamer, houtkleurige vloer en kleine stalraampjes. De originele houten balken zijn nog zichtbaar in het plafond en een muur is opgemetseld uit oude bakstenen. In de kamer staan twee verrijdbare eenpersoonsbedden, een tafel met twee stoelen en er is een klein keukenblokje (niet onderrijdbaar) met een koelkast en koffie/thee. Er is geen kookgelegenheid maar als je wil kan er voor je gekookt worden. Voor het ontbijt wordt natuurlijk sowieso gezorgd, dat zit bij de prijs in. De kippetjes op het erf leggen er een eitje voor je bij.

Rondom en achter de schuur is een lekker terras met meubilair, en aan de voorkant van de boerderij is een grote tuin met landelijke uitzicht waar gasten ook gebruik van kunnen maken.

Rolstoeltoegankelijke kamer Mie

Omgeving

De gezellige badplaats Zoutelande ligt 4 kilometer van de B&B. Het langgerekte strand, achter de brede duinen bij Zoutelande is het enige echte Zuiderstrand van Nederland en wordt daarom ook wel de Zeeuwse Rivièra genoemd. Op het strand zijn goede voorzieningen, zoals een elektrische strandrolstoel, toegankelijk toilet en zelfs een toegankelijk strandhuisje. Minister van gehandicapten zaken Rick Brink en presentatrice Eva Eikhout testen deze alvast voor je uit! Bekijk hier het filmpje.

De mooiste stadjes van Walcheren, zoals Domburg, Middelburg en Vlissingen zijn vanuit de B&B binnen de 10 kilometer te bereiken.

 

Het strand bij Zoutelande

Rolstoeltoegankelijkheid

Alhoewel alle drie de kamers op de begane grond zijn, is kamer Mie de enige rolstoeltoegankelijke kamer. De kamer is niet heel groot maar ruim genoeg voor een niet al te grote rolstoel. De twee losse bedden (hoogte 54 cm) zijn makkelijk te verschuiven, daarmee kan eventueel ook extra ruimte worden gemaakt. De badkamer is lekker ruim, met inloopdouche en losse verrijdbare douchestoel (hoogte 55 cm). De wastafel is in hoogte verstelbaar en onderrijdbaar. Het toilet (hoogte 51) is aan één zijde bereikbaar met de rolstoel, aan die kant hangt een opklapbare beugel, op de muur een vaste beugel.

De keuken is niet onderrijdbaar. Als je er op uit wilt, is een auto wel noodzakelijk, deze kan op het terrein geparkeerd worden. De oprijlaan richting de B&B is wat hobbelig met wat grof gesteente, daarentegen is rondom de B&B een goed strak betegeld pad. Honden zijn welkom (tegen een kleine vergoeding).

Zorg

Gastvrouw Lilian werk al meer als 30 jaar in de zorg. Toen zij als verpleegkundige in de thuiszorg werkte kreeg ze ook wel eens aanvragen voor zorg voor cliënten die op vakantie waren. Zo is het idee om haar expertise als verpleegkundige te combineren met haar eigen B&B. Lilian biedt dus ook graag zorg aan gasten die dat nodig hebben.

B&B Beekerke, van buiten nog goed te zien dat het ooit een schuur was

 

B&B Beekerke, oprijlaan

Eelke is hier (nog) niet geweest. Ben jij hier wel geweest? Laat ons weten hoe het was!

ADRES
Meliskerkseweg 3
4373 SE Biggekerke
TELEFOON/MOBIEL
06 414 64 557
WEBSITE
INCLUSIEF

Inloopdouche
Losse douche- postoel met kleine wielen
Douchekrukje
Beugels bij het toilet, 1 opklapbare
Zorg door de gastvrouw mogelijk

Locatie beoordelingen

5 based on 2 beoordelingen
2 april 2023

We hebben een nachtje gebruik gemaakt van de mindervalide kamer. Alles was perfect in orde. Zeer vriendelijke gastvrouw. Heerlijk ontbijt. De kamer is goed rolstoeltoegankelijk. Hulpmiddelen aanwezig zoals omschreven. Zeker een aanrader.

14 september 2023

Dank je wel voor de heerlijke dagen in Zeeland. Prachtige B&B, alles wat voor ons nodig is was aanwezig. En een heerlijk ontbijt op de kamer geserveerd. Een prettige bijkomstigheid is dat de gastvrouw verpleegkundige is, geeft best een rustig gevoel.

Ben jij er ook geweest? Laat een beoordeling achter.

Sterren