Hotel Molenbos

Omdat wij goede verhalen hoorden over hotel Molenbos zijn we, toen we een midweekje op Texel waren, even gaan kijken bij dit kleine hotel in het noorden van Texel. Alle zevenentwintig kamers zijn in 2014 opnieuw ingericht met lichte kleuren. Ook het restaurant heeft een mooie, frisse uitstraling gekregen met een vrolijk bloemenbehang. Het hotel maakt een vriendelijke indruk.

Molenbos ligt wel wat verder weg van de gezellige plaatsen, de Koog of Den Burg, een auto is dus handig maar ook de bus is rolstoeltoegankelijk. Het kleine dorpje de Cocksdorp, met enkele restaurantjes, ligt op minder dan een kilometer. Gasten van het hotel mogen ook gebruik maken van de faciliteiten, zoals het overdekte zwembad, van bungalowpark de Krim, tegenover het hotel.

Hotel Molenbos-miva hotelkamer

Over de rolstoeltoegankelijkheid
Op de website van hotel Molenbos staat duidelijke informatie over de toegankelijkheid van het hotel: ‘Wij beschikken over twee miva-kamers waarvan één is uitgerust met twee electrische hooglaagbedden. De kamers zijn voorzien van gladde vloeren (laminaat), beugels bij toilet, inloopdouche met douchestoel aan de wand en een bad. Ook de buitendeur naar het privéterras is rolstoelvriendelijk. We kunnen indeling en inrichting indien noodzakelijk binnen vijf minuten naar wens aanpassen. Een tillift behoort hierdoor tot de mogelijkheden. Verder is het hele hotel drempelvrij, hebben we twee mindervaliden parkeerplaatsen dicht bij de voordeur en hebben al onze restauranttafels één tafelpoot zodat er voldoende ruimte onder tafel is. Vragen? Neem gerust contact met ons op!’. En dan kan ik alleen maar toevoegen dat het precies klopt. De kamer oogt niet heel ruim maar wanneer er wat meubilair verwijderd wordt is het een fijne kamer waar je ook nog lekker buiten kunt zitten.

Meer over de toegankelijkheid van Texel vind je op www.toegankelijktexel.nl

Hotel Molenbos-restaurant

Ben jij hier ook  geweest? Laat je weten wat jij ervan vond?

ADRES
Postweg 224-226
1795 JT de Cocksdorp
TELEFOON/MOBIEL
E-MAIL
WEBSITE
INCLUSIEF
Inloopdouche
Beugels bij toilet
Douchestoel
Hulphonden welkom
hoog-laag bed aanwezig
Meerdere aangepaste kamers

 

Additional information

Land

Hotel Molenbos-vooraanzicht
Hotel Molenbos-vooraanzicht
Hotel Molenbos-luchtfoto
Hotel Molenbos-restaurant
Hotel Molenbos-miva hotelkamer
Hotel Molenbos-miva badkamer
Hotel Molenbos-miva hotelkamer 2

Locatie beoordelingen

4 oktober 2015

Via Eelke zijn we bij dit hotel terecht gekomen. Mijn vrouw heeft de Chorea van Huntington in de laatste fase van de ziekte. Het was een hele beslissing om een weekje erop uit te gaan. Een paar weken toen mijn vrouw voor een weekopname in Katwijk zat ben ik een dagje op en neer gegaan naar Texel en naar Hotel Molenbos. Zij hebben 2 mindervaliden kamers waarvan wij de kamer aan de tuinkant hebben gereserveerd. We hebben intens genoten van de week dat we er hebben gelogeerd. Wat een waanzinnig mooi eiland en natuur. Ik moet helaas wel een minpuntje van het hotel vermelden en dat is, als je echt rolstoelafhankelijke bent, zijn de kamers te krap, maar kan je vanuit de rolstoel korte stukjes met de rollator lopen is het een prima hotel met heel begripvolle en fijne bediening. Het eten is zeker niet verkeerd. kortom toch een aanrader.

Ben jij er ook geweest? Laat een beoordeling achter.

Sterren