Hof Christina

In een karakteristieke boerenschuur uit 1858 hebben Nerina en Johan, na een enorme verbouwing, een mooi plekje weten te creëren. De zwart houten schuur valt direct op met knalgele staldeuren. Hoevehotel Hof Christina heeft twaalf ruime hotelkamers, waarvan één rolstoeltoegankelijk. De stalraampjes, de houten binten en de mooi gekozen moderne inrichting geven Hof Christina een fijne huiselijke sfeer. Er is een gezamelijke huiskamer met groot terras waar ook het ontbijt wordt geserveerd. De reviews op verschillende sites zijn alleen maar positief, dus dit moet wel een goed adres zijn.

Het dorp Vrouwenpolder ligt op nog geen 500 meter van de hoeve. Daar kun je prima eten in één van de restaurantjes. Maar er zijn nog veel meer leuke dorpjes op dit Zeeuwse eiland; Domburg en Veere zijn in elk geval de moeite waard. Maar vergeet natuurlijk ook het strand niet, hier zijn ook de elektrische strandrolstoelen te huur. In mijn boekje ‘Bed & breakfast zonder drempels’ (ANWB 2012) staan verschillende leuke tips in deze omgeving.

Hof Christina, boomgaard
Hof Christina, boomgaard

Over de rolstoeltoegankelijkheid

Eén van de polderkamers op de begane grond is rolstoeltoegankelijk. De kamer is extra ruim en er zijn geen drempels. Er staan twee éénpersons boxspringbedden (hoogte 52 cm) met voldoende ruimte aan beide zijden. De badkamer heeft opklapbare beugels naast de toilet (hoogte 50 cm) en een inloopdouche met beugel, er zijn twee wastafels waarvan één onderrijdbaar. De ruimte tussen de wastafel en de glazen wand bij de douche (zie foto) is 90 cm. Er is een eenvoudige douchekruk beschikbaar, met het huren van extra hulpmiddelen zoals een hoog-laagbed, douchestoel, of tillift denkt Nerina graag mee. De kosten hiervan worden meestal vergoed door je zorgverzekeraar.

Bij de kamer is een eigen terrasje, helaas is hier een drempel om buiten te komen. Je kunt wel genieten van het weidse uitzicht op het grote gezamelijke terras waar je dan ook direct een lekker drankje bij de hand hebt. Overigens mag je hier ook gewoon je zelf meegebrachte drankje drinken. Hulphonden zijn welkom, ‘gewone’ honden niet.

Hof Christina, terras
Hof Christina, terras

Wij zijn hier (nog) niet geweest. Ben jij hier geweest? Laat ons weten hoe het was!

 

ADRES
Liebertsweg 5
4354 SH Vrouwenpolder
TELEFOON/MOBIEL
0118 591 743 / 06 303 45 366
E-MAIL
WEBSITE
INCLUSIEF
Inloopdouche
Beugels bij toilet
Douchekruk
Hulphonden welkom

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Hof Christina, voorkant
Hof Christina, voorkant
Hof Christina, terras
Hof Christina, boomgaard
Hof Christina, zitje op de rolstoeltoegankelijke polderkamer
Hof Christina, badkamer toilet met beugels
Hof Christina, badkamer met twee wastafel en inloopdouche

Locatie beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen

Ben jij er ook geweest? Laat een beoordeling achter.

Sterren