De Nieuwe Warande

Frans en Margriet zijn sinds 2017 de trotse bezitters van ‘De Nieuwe Warande’. Een bestaande schuur hebben zij grotendeels zelf verbouwd tot een comfortabele en CO2-neutrale B&B en vakantiewoning. De begane grond heeft een slaapkamer en een grote gezellige gemeenschappelijke ‘Tuinkamer’ met keuken. Boven zijn nog twee slaapkamers. De kamers worden als B&B verhuurt maar je kunt het ook in z’n geheel huren, dan is er ruimte voor maximaal 10 personen.

De Nieuwe Warande heeft een groot erf dat de laatste jaren is veranderd in een ‘eetbare’ tuin: struiken met bessen en noten, hoogstamfruitbomen en natuurlijk een biologische moestuin. Ook scharrelen er twee varkens en wat kippen rond. Natuurlijk is er nog genoeg plek om ook lekker in het zonnetje te zitten. De moestuin is niet rolstoeltoegankelijk, rondom de B&B zijn wel verharde paden.

De Tuinkamer met gezamenlijke keuken

Er worden in de Tuinkamer ook regelmatig workshops gegeven zoals, intuïtief schilderen, meditatief schrijven of tuinieren met eetbare planten.

De inrichting van de B&B oogt natuurlijk door de rustige kleuren. Door het gebruik van verantwoorde materialen en bouwstoffen moet het ook echt gezond en prettig voelen. De oude, houten meubels en de verse bloemen geven sfeer aan het geheel. Heel fijn.

In de omgeving

Tilburg (centrum 6 km) bruist door de vele evenementen, winkels en goede musea (De Pont, Natuurmuseum Brabant, Textielmuseum). Natuurgebieden als De Loonse en Drunense duinen (5 km), Oisterwijkse bossen en de Kampina hebben goed toegankelijke wandelpaden en prachtige uitkijkpunten. Verder in de omgeving natuurlijk de Efteling en veel mooie bezoekwaardige plaatsen: Den Bosch, Trappistenklooster Koningshoeve, Oisterwijk en Heusden.

Rolstoeltoegankelijk kamer ‘Brave Hendrik’

 

Over de rolstoeltoegankelijkheid

Kamer ‘Brave Hendrik’ op de begane grond is lekker ruim (30 m2) en heeft openslaande terrasdeuren naar je een eigen terras en de tuin. Er staat een heerlijk groot tweepersoonsbed (hoogte 54 cm, onderrijdbaar 24 cm). Op verzoek kan er een derde bed of ledikantje/campingbedje bij worden geplaatst.
Er is een eigen badkamer met douche, toilet (hoogte 50 cm) met opklapbare beugels en onderrijdbare wastafel. In de inloopdouche hangt een klein opklapbare douchezitje (hoogte 52 cm). Er is ook een losse, niet verrijdbare douchestoel (hoogte 43-47 cm, armleuningen niet opklapbaar). Honden zijn welkom, mits aangelijnd of immuun voor de loslopende kippetjes. Je kunt op de kamer een kopje koffie of thee maken. In de gezamenlijke Tuinkamer is ook een aangepast toilet (hoogte 50 cm) aanwezig, de keuken is niet onderrijdbaar.

 

Wij zijn hier nog niet geweest. Ben jij hier geweest? Laat ons weten hoe het was!

ADRES
Quirijnstokstraat 14
5012 TC Tilburg
TELEFOON/MOBIEL
06 527 94087
WEBSITE
INCLUSIEF
Inloopdouche
Beugels bij toilet
Douchestoeltje aan de wand + losse douchestoel
Hulphonden welkom

 

 

Locatie beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen

Ben jij er ook geweest? Laat een beoordeling achter.

Sterren