De Gavers

Stempel Eelke droomtOp het rustigste deel, achter op recreatiedomein de Gavers, staan vijf achtpersoons vakantiehuizen. Eén ervan is rolstoeltoegankelijk. Over een houten steiger loopt je naar het op blokken gebouwde huis met enorme veranda. Bij aankomst schuif ik direct de grote glazen schuifdeur open, wat een fijn uitzicht zo op het water van de Gavers. Van buiten is het een beetje een bunker-achtige bedoening. Het is vast minimalistisch bedoeld maar ik zou direct een enorme massa bloemenzaad uitstrooien over het nu kort gemaaide gras rondom de houten steigers en vakantiehuizen. Dan staat het huisje ineens in een bloemenzee. Lijkt mij fijn.

Recreatiedomein de Gavers ligt in de Vlaamsche Ardennen, ook wel het wandel- en fietswalhalla van België genoemd. Voor het magazine Stap-af mag ik samen met mijn vriendin Else en haar kindjes een mooie fietsroute testen op toegankelijkheid. Tegen alle advies in ‘beklim’ ik toch ook de kasseien Muur in Geraardsbergen, lees hierover later meer in mijn blog.

Geraardsbergen mattentaartjes eten op domein de Gavers
Geraardsbergen mattentaartjes eten op domein de Gavers

Op het domein zelf is ook genoeg te doen voor een gezellig familieweekend. Fietsen, mountainbikes en zelfs een lig-handbike zijn te huur. Er is een skelterbaan, een mooie natuurlijke midgetgolfbaan (niet erg rolstoeltoegankelijk) en grote speeltuin bij het restaurant met terras. De enorme zwemvijver met strand grenst direct aan rivier de Dender. Je kan hier heerlijk wandelen. Tal van wateractiviteiten worden aangeboden: pedalo’s (waterfietsen), kajakken, watersteppen en surfbiken (heel apart, zo’n fiets op een surfplank) en een WOW-park met opblaasbare glij- en klimbanen. Op het strand is een verhard pad. Er is geen strandrolstoel. Maar er is wel een fijn binnenzwembad met glijbaan en peuterbad. In het zwembad is een ruime kleedruimte, aangepast toilet en lift om in het water (31,5°) te komen. De ‘redders’ (badmeesters) helpen graag! Ik werd helemaal blij van de sauna, er was namelijk niemand! En dat blijkt geen uitzondering. Heerlijk rustig en geen pottekijkers dus. De doucherolstoel past door de deuren van de sauna’s, dan zit je wel in de weg, maar als er toch niemand is…

 

Over de rolstoeltoegankelijkheid

In het huis zijn geen drempels, ook de toegangsdeur en schuifpui zijn drempelloos. Door de meubels is er weinig manoeuvreerruimte in de woonkamer, maar alles is verschuifbaar. Er zijn op de begane grond twee slaapkamers, één kamer met stapelbed en de andere met een tweepersoonsbed (1.60 cm). In deze kamer is zeker genoeg ruimte aan één kant van het bed voor een rolstoel. Het bed is laag (42cm), op mijn verzoek werd het bed creatief met betonblokken tien cm hoger gemaakt. De ruime badkamer heeft een inloopdouche met een losse, niet verrijdbare douchestoel met opklapbare armleuningen (hoogte 50 cm). De wc (hoogte 53 cm) heeft een opklapbare beugel en een beugel tegen de muur. De keuken is niet onderrijdbaar. Op de bovenverdieping, alleen met een rechte trap bereikbaar, zijn nog twee slaapkamers en een badkamer.

De Gavers, woonkamer rolstoeltoegankelijk vakantiehuis
De Gavers, woonkamer rolstoeltoegankelijk vakantiehuis

 

Jeugherberg en camping

Op het terrein van de Gavers staat ook een 17de eeuwse verbouwde hoeve die nu dienst doet als jeugdherberg. Ik ben hier ook even naar de aangepaste kamers gaan bekijken. In de ZO-vleugel zijn twee kamers met eigen badkamer op de begane grond. Er staan twee stapelbedden en een verhoogd eenpersoonsbed. In de badkamer hangt een douchestoeltje aan de wand, helaas een vaste douchekop hoog in de muur. Wel beugels bij het toilet. De kamer in de NW-vleugel heeft twee eenpersoonsbedden. De badkamer bevindt zich op de gang, hiervoor moet je door de eetkamer. Hier wel een losse douchekop in de verder ook goed aangepaste badkamer. Op het binnenplein is het even bikkelen op de Belgische kasseien. De camping van de Gavers heeft veel vaste jaarplekken maar ook vijftig ruime toeristenplaatsen en vijf trekkershutten. Er is een aangepast sanitairblok.

Eelke heeft hier heerlijk gedroomd. Ben jij hier ook geweest? Laat ons weten hoe het was!

ADRES
Onkerzelestraat 280
9500 Geraardsbergen (België)
TELEFOON/MOBIEL
+32 54 416 324
WEBSITE
INCLUSIEF
Inloopdouche
Beugels bij toilet
Douchestoel
Hulphonden welkom

BewarenBewaren

BewarenBewaren

De Gavers, vakantiehuizen
De Gavers, vakantiehuizen
De Gavers, buitenkant vakantiehuis
De Gavers, woonkamer en keuken
De Gavers, woonkamer rolstoeltoegankelijk vakantiehuis
De Gavers, rolstoeltoegankelijk vakantiehuis, slaapkamer
De Gavers, rolstoeltoegankelijke badkamer
De Gavers bungalow, rolstoeltoegankelijke badkamer, douchestoel
De-Gavers, binnenzwembad en waterplas
De Gavers, zwembad, peuterbad
De-Gavers, jeugdherberg 't Schipken
De Gavers, jeugdherberg 't Schipken, aangepaste badkamer

Locatie beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen

Ben jij er ook geweest? Laat een beoordeling achter.

Sterren