De Gavers

Stempel Eelke droomtOp het rustigste deel, achter op recreatiedomein de Gavers, staan vijf achtpersoons vakantiehuizen. Eén ervan is rolstoeltoegankelijk. Over een houten steiger loopt je naar het op blokken gebouwde huis met enorme veranda. Bij aankomst schuif ik direct de grote glazen schuifdeur open, wat een fijn uitzicht zo op het water van de Gavers. Van buiten is het een beetje een bunker-achtige bedoening. Het is vast minimalistisch bedoeld maar ik zou direct een enorme massa bloemenzaad uitstrooien over het nu kort gemaaide gras rondom de houten steigers en vakantiehuizen. Dan staat het huisje ineens in een bloemenzee. Lijkt mij fijn.

Recreatiedomein de Gavers ligt in de Vlaamsche Ardennen, ook wel het wandel- en fietswalhalla van België genoemd. Voor het magazine Stap-af+ mag ik samen met mijn vriendin Else en haar kindjes een mooie fietsroute testen op toegankelijkheid. Tegen alle advies in ‘beklim’ ik toch ook de kasseien Muur in Geraardsbergen, lees hierover meer in mijn blog.

Geraardsbergen mattentaartjes eten op domein de Gavers
Geraardsbergen mattentaartjes eten op domein de Gavers

Op het domein zelf is ook genoeg te doen voor een gezellig familieweekend. Fietsen, mountainbikes en zelfs een lig-handbike zijn te huur. Er is een skelterbaan, een mooie natuurlijke midgetgolfbaan (niet erg rolstoeltoegankelijk) en grote speeltuin bij het restaurant met terras. De enorme zwemvijver met strand grenst direct aan rivier de Dender. Je kan hier heerlijk wandelen. Tal van wateractiviteiten worden aangeboden: pedalo’s (waterfietsen), kajakken, watersteppen en surfbiken (heel apart, zo’n fiets op een surfplank) en een WOW-park met opblaasbare glij- en klimbanen. Op het strand is een verhard pad. Er is geen strandrolstoel. Maar er is wel een fijn binnenzwembad met glijbaan en peuterbad. In het zwembad is een ruime kleedruimte, aangepast toilet en lift om in het water (31,5°) te komen. De ‘redders’ (badmeesters) helpen graag! Ik werd helemaal blij van de sauna, er was namelijk niemand! En dat blijkt geen uitzondering. Heerlijk rustig en geen pottekijkers dus. De doucherolstoel past door de deuren van de sauna’s, dan zit je wel in de weg, maar als er toch niemand is… Lees ook mijn blog over mijn fietstocht langs de Dender.

Over de rolstoeltoegankelijkheid

In het huis zijn geen drempels, ook de toegangsdeur en schuifpui zijn drempelloos. Door de meubels is er weinig manoeuvreerruimte in de woonkamer, maar alles is verschuifbaar. Er zijn op de begane grond twee slaapkamers, één kamer met stapelbed en de andere met een tweepersoonsbed (1.60 cm). In deze kamer is zeker genoeg ruimte aan één kant van het bed voor een rolstoel. Het bed is laag (42cm), op mijn verzoek werd het bed creatief met betonblokken tien cm hoger gemaakt. De ruime badkamer heeft een inloopdouche met een losse, niet verrijdbare douchestoel met opklapbare armleuningen (hoogte 50 cm). De wc (hoogte 53 cm) heeft een opklapbare beugel en een beugel tegen de muur. De keuken is niet onderrijdbaar. Op de bovenverdieping, alleen met een rechte trap bereikbaar, zijn nog twee slaapkamers en een badkamer.

Buiten op de veranda van ons rolstoeltoegankelijke huis bij De Gavers

Jeugherberg en camping

Op het terrein van de Gavers staat ook een 17de eeuwse verbouwde hoeve die nu dienst doet als jeugdherberg. Ik ben hier ook even naar de aangepaste kamers gaan bekijken. In de ZO-vleugel zijn twee kamers met eigen badkamer op de begane grond. Er staan twee stapelbedden en een verhoogd eenpersoonsbed. In de badkamer hangt een douchestoeltje aan de wand, helaas een vaste douchekop hoog in de muur. Wel beugels bij het toilet. De kamer in de NW-vleugel heeft twee eenpersoonsbedden. De badkamer bevindt zich op de gang, hiervoor moet je door de eetkamer. Hier wel een losse douchekop in de verder ook goed aangepaste badkamer. Op het binnenplein is het even bikkelen op de Belgische kasseien. De camping van de Gavers heeft veel vaste jaarplekken maar ook vijftig ruime toeristenplaatsen en vijf trekkershutten. Er is een aangepast sanitairblok.

Wij hebben hier heerlijk gedroomd. Ben jij hier ook geweest? Laat ons weten hoe het was!

ADRES
Onkerzelestraat 280
9500 Geraardsbergen (België)
TELEFOON/MOBIEL
+32 54 416 324
WEBSITE
INCLUSIEF
Inloopdouche
Beugels bij toilet
Douchestoel
Hulphonden welkom

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Eelke met vriendin en kinderen voor de rolstoeltoegankelijke bungalow op Provinciaal domein de Gavers
De Gavers, vakantiehuizen
De Gavers, buitenkant vakantiehuis
Eelke met vriendin en kinderen voor de rolstoeltoegankelijke bungalow op Provinciaal domein de Gavers
De Gavers, woonkamer en keuken
De Gavers, woonkamer rolstoeltoegankelijk vakantiehuis
De Gavers, rolstoeltoegankelijk vakantiehuis, slaapkamer
De Gavers, rolstoeltoegankelijke badkamer
De Gavers bungalow, rolstoeltoegankelijke badkamer, douchestoel
De-Gavers, binnenzwembad en waterplas
De Gavers, zwembad, peuterbad
De-Gavers, jeugdherberg 't Schipken
De Gavers, jeugdherberg 't Schipken, aangepaste badkamer

Locatie beoordelingen

2.5 based on 2 beoordelingen
14 juli 2019

De sterren zijn verdiend door de schitterende omgeving, waar heerlijk gewandeld en gefietst kan worden. Het zwembad is ook aan te raden al deed op de 1e dag de zwembadlift het niet. Een elektrische rolstoel of een scootmobiel en voor de anderen zijn fietsen meenemen/huren wel een aanrader. Het zijn behoorlijke afstanden op het terrein.
We waren met 2 in het huis voor 8 personen. De leefruimte zou echt te krap geweest zijn voor meer dan 4 personen. Je kunt wel schuiven met de meubels maar de eettafel staat of gedeeltelijk voor de keukendoorgang of voor de deur van de slaapkamer. Het is enorm licht door de grote glazen, maar daardoor wordt het erg snel warm binnen. Er is 1 parasol en verder geen zonwering. Verder waren er enorm veel vliegen binnen en vonden we het niet echt schoon m.n. de badkamer. We hebben meteen ook de kapotte dingen gemeld. Ze zouden nog komen, maar we hebben niemand gezien. Ze gaven wel aan dat ze een tekort hadden aan personeel.
Het afsluitbare hek rondom het terras was wel erg prettig met mijn hulphond. Wij komen hier beslist niet meer terug. We zouden voor een andere overnachtingsplek gaan in deze omgeving.

15 juli 2019

Hoi Anita, super bedankt voor je aanvulling. Wel heel jammer om te horen dat je niet super enthousiast bent. Ik ben het met je eens dat de ruimte in het huisje beperkt is. Er staan 8 bedden maar als je met 8 personen (inclusief rolstoel) in de woonkamer moet vertoeven zal het passen en meten zijn. Goed dat je dat nog even benadrukt. Ik heb toen juist genoten van de heerlijke open veranda en glazen pui maar ik snap dat het er ook behoorlijk warm kan zijn. Ik kan me niet herinneren dat het bij ons niet schoon was, maar viezigheid en kapotte dingen zijn zeker reden voor compensatie! Gelukkig heb je wel genoten van de mooie omgeving!

27 november 2023

In de nl herfstvakantie geboekt dus was super goedkoop, vanuit hier dagje naar dierentuin geweest en Brussel. Huisje was rolstoel toegankelijk maar niet echt sfeervol. Voor vier personen prima, maar voor acht personen te krap beneden.

Ben jij er ook geweest? Laat een beoordeling achter.

Sterren