Windekind

Stempel Eelke droomt

Eerlijk is eerlijk, de huisjes van Stichting Windekind stonden al een aardig tijdje op het lijstje ‘misschien plaatsen op Eelke droomt’. Ik vind het er namelijk gewoon niet gezellig uitzien. Maar, als het huisje al geboekt is en je mag gewoon mee met je vrienden… ja, dan ben ik effe minder kritisch. Bovendien, nu ik het met eigen ogen heb gezien wil ik het jullie ook laten zien. De inrichting blijft niet geweldig natuurlijk, gezellig maak je het dus vooral zelf, maar goed aangepast is het huisje wel. Met drie rolstoelers is een onderrijdbare en verstelbare keuken super fijn! Trouwens de huisjes zijn ook redelijk betaalbaar, wat ook prettig is. Maar de klapper is de CATWEAZLE, de elektrische strandrolstoel die standaard bij je huisje staat! Gegarandeerd fijne strandwandelingen dus in Nieuwvliet-bad.

Windekind, Rob in de strandstoel

De drie aan elkaar gekoppelde vakantiewoningen liggen in een rustig en ruim opgezet wijkje/park met vooral particuliere vakantiewoningen. Om het huis is een tuin met gras en een terras. In elk huisje is plek voor zeven personen, zowel boven als beneden twee slaapkamers en een badkamer. De woningen kunnen ook als geheel  gehuurd worden. Door de tussenwand in de zonnige serre open te zetten ontstaat een ruime leefruimte en zijn twee woningen makkelijk binnendoor bereikbaar.

In de omgeving
Vanuit het midden van het land, of eigenlijk vanuit overal, is het wel een eindje rijden naar dit uiterste zuid-westelijke puntje van Nederland. Ik moet zelfs tol betalen! Dan waan je je toch echt in het buitenland. Nieuwvliet-bad is een klein plaatsje in Zeeuws Vlaanderen, bij Cadzand, Breskens en Sluis. Binnen veertig kilometer ben je ook in Terneuzen en de Belgische steden Knokke en Brugge. Maar je hoeft niet met de auto om te genieten van de zee en het strand, de huisjes liggen minder dan een kilometer van een goede strandopgang. Tenminste… als er regelmatig geveegd wordt. Wanneer wij hier zijn is er door de wind een dikke laag zand over het betonnen pad gewaaid en ‘strand’ ik dus vlak voor strandtent de Boekanier. Drie rolstoelers en één elektrische strandrolstoel lost dit probleem natuurlijk niet op. Gelukkig hebben we hulptroepen bij ons en lukt het ons toch een heerlijk warme chocomel te bemachtigen. Er is wel een prima rolstoeltoilet.

rolstoel vast in het zand
Oeps, is dat mijn rolstoel?

Over de rolstoeltoegankelijkheid
De drie huisjes zijn ongeveer gelijk aan elkaar wat betreft de toegankelijkheid. De huisjes zijn niet echt ruim, vooral de slaapkamers zijn klein. Beneden zijn twee slaapkamers, in de kleinste slaapkamer staat een hoog-laag bed en de ruimte die dan naast het bed overblijft is ongeveer 71 cm. Je kunt dus niet draaien met de rolstoel. De deuropening is ook niet breder dan deze 71 cm. In de andere kamer staan ook twee oude hoog-laag bedden, hier alleen tussen de bedden ruimte voor een rolstoel. Er is wel ruimte achter het bed. De badkamer is ruim met inloopdouche en douchestoeltje aan de wand. Er is ook een opklapbare douchebrancard aanwezig. Bij de toilet zijn aan beide zijden opklapbare beugels. De wastafel is onderrijdbaar.
Ook de keuken is onderrijdbaar en bovendien elektrisch in hoogte verstelbaar. Parkeren kan voor de deur. Meest opvallend is natuurlijk de elektrische strandrolstoel met enorme banden die altijd tot je beschikking staat. De bovenverdieping is alleen bereikbaar per trap. Hier vind je nog twee slaapkamers en een badkamer.

Windekind, gezelligheid maak je vooral zelf

Ben jij hier ook geweest? Laat hieronder weten hoe jij het vond!

 

ADRES
Lamsoor 10
4505 RP Nieuwvliet
TELEFOON/MOBIEL
06 1135 19 55
E-MAIL
WEBSITE
INCLUSIEF
Inloopdouche
Beugels bij toilet
Douchestoel
Douchebrancard
Hoog-laag bedden
Meerdere kamers beneden
Onderrijdbare keuken
Elektrische strandrolstoel
Hulphonden welkom

Additional information

Land

Windekind, zonnig terras
Windekind, zonnig terras
Windkind, voorkant buiten
Windekind, woonkamer
Windekind, onderrijdbare keukenWindekind, onderrijdbare keuken
Windkind, badkamer beneden
Windekind, slaapkamer 1 beneden
Windekind, gezelligheid maak je vooral zelf
Windekind, Rob in de strandstoel
rolstoel vast in het zand

Locatie beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen

Ben jij er ook geweest? Laat een beoordeling achter.

Sterren