ievers yn fryslân
Een rolstoeltoegankelijk vakantiehuis in een vrijstaand kerkje in het hart van Friesland, dat is wel heel uniek! En wat is het mooi. De kerk is nog helemaal in tact, de kansel staat er nog net zoals het orgel en de klokketoren. De kerk is mooi uitgebouwd waardoor er op de begane grond vier slaapkamers en twee badkamers zijn. De woonkamer ligt op de eerste verdieping, vanuit de riante hoekbank kijk je uit over de Friese velden. Via de openslaande deuren loop je ook zo het buitenterras op. En ja, maak je geen zorgen, er is een plateaulift voor rolstoelers. In de kerkzaal vind je nu een ruime woonkeuken en staat een super grote tafel waar je met tien personen heerlijk kunt tafelen. Met mooi weer zit je ook heerlijk in de kerktuin tussen de oude fruitbomen, barbecue en schommel staan klaar!

Het dorpje Oosterwierum ligt tussen Leeuwarden en Sneek. Vanuit ievers zijn prachtige terpdorpjes en stadjes zoals Grou, Bolsward en Sneek liggen op tien kilometer afstand van ievers. Een dagje naar één van de waddeneilanden is ook een optie, of zoek het water op van de mooie Friese meren.

ievers_tvkamer2

Over de rolstoeltoegankelijkheid
Op de website van Ievers in fryslân staat duidelijke informatie over de toegankelijkheid en een duidelijke plattegrond. Alles is bereikbaar voor iedereen, want de woning is drempelloos. Zo nodig brengt een traplift (plateau) je naar de verhoogde loungehoek en naar het dakterras  De traplift is ook bedoeld voor mensen met een elektrische rolstoel. De tuin is ook toegankelijk. Er zijn verharde paden met grint dat is vastgelegd in matten van bijenraten. Heb je hulp nodig? Het team van Thuiszorg Zuidwest Friesland staat voor je klaar, ievers regelt het graag. In totaal zijn er vier kamers op de begane grond. De grootste slaapkamer, een tweepersoons kamer heeft een gekoppeld tweepersoonsbed met aan één kant een hoog-laag-bed. Er is aan beide zijden van het bed zeker één meter ruimte. Deze kamer grenst rechtstreeks aan een badkamer met speciale voorzieningen. De wastafel is onderrijdbaar en in de inloopdouche hangt een beugel en douchestoeltje aan de wand (zonder armleuningen). Bij de toilet zijn twee opklapbare beugels. De andere badkamer heeft ook een inloopdouche maar daar zijn geen beugels of douchezit. De keuken is niet onderrijdbaar.

ievers_keuken-kamer5


Wij hebben deze locatie (nog) niet bezocht. Laat jij ons weten hoe het was?

ADRES
Fûgelsangleane 9
9021 CR Easterwierrum
TELEFOON/MOBIEL
E-MAIL
WEBSITE
INCLUSIEF
Inloopdouche
Beugels bij toilet
Douchestoel
Hulphonden welkom
Meerdere aangepaste kamers
Hoog-laag bed

 

Additional information

Land

ievers yn fryslân, plattegrond

Locatie beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen

Ben jij er ook geweest? Laat een beoordeling achter.

Sterren