De Appelgaard

Stempel Eelke droomtAls ik op het terrasje bij ‘de boerderijlodge’ van Pension de Appelgaard op een glaasje appelsap zit te wachten droom ik weg. Dit mooie plekje aan de Lekdijk voldoet precies aan mijn droom van vroeger. Een klein houten huisje tussen de bloesem, helemaal voor mijzelf alleen. Even later vertelt eigenaresse Evelien enthousiast over het ontstaan: ‘We hadden al vaker gasten in een rolstoel in ons pension. Maar dat was altijd behelpen, vooral de badkamers zijn te klein. Toen drie jaar geleden een oude schuur in de hoogstam appelgaard bij het Pension werd afgebroken en er iets nieuws gebouwd kon worden moest dat dus rolstoeltoegankelijk zijn.’

Er kwam een prachtige zwart houten huisje voor vier personen. Helemaal gelijkvloers, zonder drempels. In zowel de woonkamer als de slaapkamer zijn openslaande deuren geplaatst om optimaal van de omgeving te genieten. Er is een open keuken en een ruime badkamer. Rondom het huisje is plek om heerlijk buiten te zijn. Ondertussen doe ik stiekum heel lang over mijn glaasje Appelsap. Vandaag kom ik alleen maar even kijken bij de Appelgaard. Maar oh, wat zou ik graag blijven. Rondtouren over de smalle dijk, koekeloeren in het oude centrum van Culemborg, wakker worden met de deuren open maar vooral gewoon even zitten op die ligstoel op het terras voor ‘mijn’ droomhuisje. En nou vergeet ik nog de houtkachel te noemen…

Over de rolstoeltoegankelijkheid
Na mijn eerste bezoekje aan de Appelgaard heb ik later een heerlijk zussenweekend in de Appelgaard gehad. Het is er echt fijn. Ook het ontbijt is een aanrader! Het huisje is goed begaanbaar en heeft brede deuren. De slaapkamer heeft aan één kant van het bed voldoende ruimte voor een rolstoel. De boxspringbedden kunnen ook uit elkaar gezet worden voor meer ruimte. In de woonkamer staat een grote bank die omgetoverd kan worden tot slaapbank en een gewoon eenpersoonsbed. De badkamer heeft een inloopdouche met een eenvoudige douchekruk. Wanneer nodig huurt de eigenaresse een douchestoel bij de thuiszorg. Aan beide zijde van het toilet zijn twee opklapbare beugels. De keuken is niet onderrijdbaar. Naast de boerderij, het woonhuis van de eigenaresse, zijn in de vroegere koeienstal nog zes pensionkamers. Welliswaar allemaal op de begane grond maar wat klein voor een rolstoel.

De Appelgaard eelke in de boomgaard

Eelke heeft hier heerlijk gedroomd. Laat jij ons weten hoe jij het hier vond?

 

ADRES
Beusichemsedijk 12
4101 NV Culemborg
TELEFOON/MOBIEL
E-MAIL
WEBSITE
INCLUSIEF
Inloopdouche
Beugels bij toilet
Douchestoel
Hulphonden welkom

 

Additional information

Land

De Appelgaard eelke in de boomgaard

Locatie beoordelingen

5 based on 2 beoordelingen
2 januari 2017

Heerlijk genoten in huisje weltevree bij pension de Appelgaard!Comfortabel en goed toegankelijk met een rolstoel. Heel fijn rustig plekje, centraal in het land!

27 oktober 2018

Huisje “Weltevree” doet zijn naam ècht eer aan. Wat een heerlijke plek om te gast te zijn. Aardige en zeer gastvrije gastvrouw en gastheer. Het gezellige huisje, van alle gemakken voorzien, is goed toegankelijk met de rolstoel, is drempelvrij en heeft een compleet uitgeruste keuken. Goede badkamer. Losse douchestoel en krukje aanwezig en opklapbare beugels bij het toilet. Meerdere “prive” terrassen rondom het huisje. Hele dag wel ergens het zonnetje. Ligging in de boomgaard is erg mooi.
Het ontbijt is heel lekker en zeer compleet. Krijg je dag van te voren, zodat je ‘s ochtends de tijd aan jezelf hebt. Ook de appelsap (van appels uit eigen boomgaard) smaakt heerlijk.
Kortom, een B&B zonder drempels die een bezoek meer dan waard is. En last but not least, Joep, de lieve hond des huizes die af en toe even gedag kwam zeggen.
TOP 👍🏻👍🏻

Ben jij er ook geweest? Laat een beoordeling achter.

Sterren