Chalet Zuid Limburg

Op de terugreis van een vakantie in Limburg ben ik even gaan kijken bij ‘het witte huisje’ op de Brunsummerheide. Dit is nu een plekje wat ik moet zien voordat ik het op mijn website zet. Ik wil de sfeer proeven en kijken hoe het erbij staat. Het huisje is eigendom van de familie Veldhuizen maar het ligt op Euro Parcs Resort Brunsummerheide. Bij de receptie haal ik de sleutel van het chalet en wandel tot het einde van het behoorlijke volle park. Eenmaal bij het witte huisje word ik blij, wat ligt het hier mooi aan de bosrand! Heerlijk vrij, met aan alle kanten ruimte om te zitten.

Het chalet is groter dan het van buiten lijkt, er is plaats voor tien personen! Beneden is een slaapkamer met aangepaste badkamer, ruime woonkamer met grote tafel, zithoek en open (niet onderrijdbare) keuken. In de hal is nog een toilet. Boven zijn vier slaapkamers en twee badkamers. Het huisje is netjes en eenvoudig ingericht, een beetje saai en niet echt mijn stijl maar niks mis mee. Openslaande deuren naar het terras. Op het park  is een zwemvijver met ligweide, een leuke speeltuin en een dierenweide. Op het park is een gezellig restaurant met groot terras.

Direct naast het huisje is een wandeluitgang, je loopt hier zo de Brunssummerheide op. Voor elektrische rolstoelen is dat meestal goed te doen. Op het park zijn fietsen te huur. Ik blijf nog even zitten op het terras, het is alsof ik alleen midden in het bos zit. Ik heb zin om mijn tas uit de auto te pakken en gewoon stiekem een nachtje te blijven.

Rolstoeltoegankelijk Chalet Zuid Limburg, terras
Rolstoeltoegankelijk Chalet Zuid Limburg, terras
Brunssummerheide
Brunssummerheide (Foto: Cor Niemantsverdriet)

In de omgeving

Op een kwartiertje rijden is de dierentuin GaiaPark Zoo in Kerkrade. Ook Kasteel Hoensbroek, de steenkolenmijn en de fluweelengrot in Valkenburg, of een boottocht in Maastricht zijn leuke opties. Deze attracties zijn rolstoeltoegankelijk. Maastricht, Aken, Luik liggen allemaal binnen een straal van dertig kilometer.

Over de rolstoeltoegankelijkheid

Dit huisje is uniek omdat er een paar speciale aanpassingen zijn. Beneden is een ruime slaapkamer met twee elektrische hoog/laag bedden, de bedden kunnen naast elkaar staan of in een hoekopstelling gezet worden, minimale hoogte van de bedden is 52 cm. Er is een plafond tilllift waarmee je vanuit de slaapkamer naar de aangepaste badkamer kan. Daarin zijn een toilet (47 cm hoog) met één opklapbare beugel en een vaste beugel op de muur, een opklapbaar douchezitje (47 cm hoog) en een opklapbare douchebrancard. De douchekraan hangt hoog en achter je rug als je zit, dat is helaas niet zo handig bedacht. De keuken is helaas niet onderrijdbaar. Naast het huisje is een eigen parkeerplaats, rondom het huisje is een tegelpad en er is een terras. Bij het goed toegankelijke restaurant op het park is ook een invalidentoilet.

 

Ben jij hier geweest? Laat ons dan weten hoe jij het vond.

 

ADRES
Akkerstraat 153
6445 CP Brunssum
TELEFOON
0183 630 415 / 06 519 516 42
E-MAIL
WEBSITE
INCLUSIEF
Inloopdouche
Beugels bij toilet
Douchestoel
Douchebrancard
Hoog-laag bedden
Hulphonden welkom

 

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Chalet Zuid Limburg, voorkant
Chalet Zuid Limburg, voorkant
Rolstoeltoegankelijk Chalet Zuid Limburg, terras
Rolstoeltoegankelijk Chalet Zuid Limburg, zijkant
Chalet Zuid Limburg, woonkamer
Chalet Zuid Limburg, slaapkamer beneden
Rolstoeltoegankelijk Chalet Zuid Limburg, badkamer met toilet en wastafel
Rolstoeltoegankelijk Chalet Zuid Limburg, badkamer met douchestoeltje en douchebrancard aan de wand
Rolstoeltoegankelijk Chalet Zuid Limburg, badkamer met douchestoeltje en douchebrancard aan de wand
Chalet Zuid Limburg, park met ligweide en speeltuin

Locatie beoordelingen

4 based on 2 beoordelingen
20 februari 2018

Ik was hier met oud en nieuw met de familie. Met 10 personen en heel goed te doen. Misschien inderdaad niet zo sfeervol ingericht maar de locatie is prachtig. Je loopt/rolt zo de hei op. Zeker een aanrader. Er is ook een specifiek rolstoelpad. Ook nog bezoek gebracht aan het (rolstoeltoegankelijke) earth center in Kerkrade. Mooi kijkje op de aarde vanuit de ruimte. Naast het earth center is ook nog een design museum, maar daar ben ik niet in geweest. Leuke dagen gehad.

14 oktober 2022

We hadden een hele fijne week in dit prima huisje. Het lag heerlijk rustig, was ruim, lekker warm in het frisse herfstweer, met goede bedden. Omdat ik niet permanent in een rolstoel zit zou een stevige douchekruk handig zijn geweest bij de wastafel en het aanrecht, maar een stoel voldeed ook. Al met al was, mede dankzij dit huisje, onze vakantie een succes en voor herhaling vatbaar.

17 oktober 2022

Hoi Marijke, dank voor je positieve review. Goed te horen dat jullie het fijn gehad hebben. Heb je de tip van de kruk ook doorgegeven aan de eigenaar? Hartelijke groet, Eelke

Ben jij er ook geweest? Laat een beoordeling achter.

Sterren