stempel-scheef2Anja Hoeve

Wat hadden wij een heerlijk weekje in het rietgedekte huisje Sonja bij de Anja Hoeve. Alles spik en span! Gezellig en mooi ingericht, voldoende ruimte en fijne mensen. Het huisje is in 2013 nieuw gebouwd in de stijl van de oude grote boerderij er naast. Hier wonen eigenaars Albert en Hennie en zijn nog drie appartementen voor de vakantieverhuur. In huisje Sonja zijn drie slaapkamers, waarvan één beneden.

Gezien de ruimte in de woonkamer en omdat er één badkamer is vind ik vier volwassenen wel max, zeker als er ook een rolstoeler bij is. Er zijn wel zes prima slaapplaatsen. Via de openslaande deuren kom je op je eigen terras terecht met (als de boer ze buiten heeft staan) schaapjes als uitzicht. Nadeel hiervan is dat jij zelf ook gezien wordt. Vanaf het huisje ben je in no-time over prachtige fietspaden in de duinen of de bossen. Het gezellig(ste) dorp van Texel, Den Burgh ligt op twee kilometer afstand.

anja-hoeve-8-homepage-sonja

Over de rolstoeltoegankelijkheid

De eerste verrassing komt direct bij binnenkomst, een elektrisch te openen voordeur! Het kleine, toch irritante, drempeltje wordt nog weggewerkt en als ze ons zien ‘klooien’ met het tuinhekje wordt daar direct een handig touw aan gemonteerd. In de woning zijn binnen alleen schuifdeuren. De badkamer heeft twee heerlijke regen/massage douches waardoor je je eigen ‘hammam’ kan creëren. Een goede in hoogte verstelbare douchestoel kan aan de muur opgehangen worden, net als de opklapbare beugels bij het toilet. De wastafel is ook in hoogte verstelbaar, hierdoor komt deze wat verder naar voren waardoor de doorgang wat krapper is. Heb je een brede stoel (>70 cm) vraag dat dan even goed na. In de slaapkamer staan twee standaard boxspringbedden (48 cm hoog). Als deze naast elkaar staan is er aan beide zijden 75 cm ruimte, aan de achterkant van het bed is de doorgang 90 cm. De luxe keuken is helaas niet onderrijdbaar. Thuiszorg Texel kan extra hulpmiddelen zoals een tillift of hoog-laagbed in het huisje zetten. Huisje Sonja is echt een aanrader!

anja-hoeve-6-dsc_7760_43535

Op Texel zijn electrische strandrolstoelen beschikbaar. Meer informatie over de toegankelijkheid van Texel en deze stoelen vind je op Toegankelijktexel.nl

 

ADRES
Westerweg 50
1797 RG Den Hoorn
TELEFOON/MOBIEL
E-MAIL
WEBSITE
INCLUSIEF
Inloopdouche
Beugels bij toilet
Douchestoel
Hulphonden welkom

 

Anja Hoeve woonkamer
Anja Hoeve slaapkamer
Anja Hoeve plattegrond

Locatie beoordelingen

5 based on 2 beoordelingen
8 maart 2017

Een heerlijk weekend gehad. Goed aangepast en gezellige accommodatie!

7 oktober 2020

Wij zijn al verschillende keren hier op vakantie geweest en het bevalt ons uitstekend. Zeer vriendelijke eigenaren, mooie omgeving en inrichting is helemaal naar wens. Wij hebben alweer in 2021 geboekt !

7 oktober 2020

Wat leuk om te horen! Bedankt voor je reactie. Ik vond het er ook heerlijk.

Ben jij er ook geweest? Laat een beoordeling achter.

Sterren