De Uilenhorst

Dit nostalgische huisje werd mij getipt door Riet: ‘De Uilenhorst is een fijn adres om te verblijven. Je moet van stilte en rust houden want het ligt ‘in the middle of nowhere’ maar het is heel goed aangepast en gezellig’. En inderdaad, wat een plaatje daar in de weilanden.

De Uilenhorst, klein boerderijtje in het Drentse landschap, vooraanzicht

Het vrijstaande huisje is als landarbeiderswoning gebouwd in 1869. Oorspronkelijk hebben er tien van deze huisjes gestaan en was er ook een grote boerderij. De boerderij is er niet meer en van de huisjes zijn er twee overgebleven. Eén van de huisjes is de Uilenhorst en wordt verhuurd als vakantiehuisje. Er zijn op de begane grond twee slaapkamers met elk twee slaapplaatsen. Verwacht geen VT-wonen inrichting, maar het geheel past wel bij het nostalgische sfeertje en het Drentse landschap. Rondom het huis is veel ruimte, met verschillende terrassen. Het bord in de tuin ‘vakantieverblijf voor gehandicapten en gezin’ hoeft voor mij niet zo maar ja, je kan niet alles hebben…

Over de rolstoeltoegankelijkheid

Op de website staat duidelijke informatie over de toegankelijkheid. De foto’s verduidelijken het helemaal. Er zijn twee slaapkamers op de begane grond. Beide niet heel ruim, als de bedden naast elkaar staan kun je maar aan één kant bij het bed komen met de rolstoel. In één van de kamers staat een elektrisch hoog-laag bed. De ruime badkamer is in 2012 geheel vernieuwd en ziet er netjes uit. Er zijn beugels bij het verhoogde toilet en er is een fijne, in hoogte verstelbare, douchestoel (met leuningen) aan de wand (bekijk de foto’s via het tabje boven). Ook de keuken is onderrijdbaar en ik zie zelfs een (Fitform) sta-op stoel staan in de woonkamer. Al met al een lekker en betaalbaar huisje voor een weekje Drentse stilte… Overigens is er wel gewoon wifi in het huisje.

De Uilenhorst, keuken

Wij zijn hier (nog) niet geweest. Ben jij hier geweest? Laat ons jouw ervaringen weten!

ADRES
Achterweg 28
7874 TM Odoornerveen
TELEFOON/MOBIEL
06 104 04297
E-MAIL
WEBSITE
INCLUSIEF
Inloopdouche
Beugels bij toilet
Douchestoel
Ruimte voor douchebrancard
Aangepaste keuken

Hulphonden welkom
Hoog-laag bed

Twee kamers begane grond

 

De Uilenhorst, vooraanzicht
De Uilenhorst, klein boerderijtje in het Drentse landschap, vooraanzicht
De Uilenhorst, klein boerderijtje in het Drentse landschap, vooraanzicht
De Uilenhorst, keuken

Locatie beoordelingen

4 based on 1 beoordeling
21 januari 2017

Nieuwsgierig geworden door de vermelding op de site “B&B zonder drempels” hebben wij 3 weken vakantie gevierd in “de Uilenhorst”. En ja, het klopt! Wat een rust en ruimte daar in Odoornerveen! Je woont er midden in de natuur. Heel veel verschillende soorten vogels in de tuin, af en toe rond huppelende hazen. Tegen avondschemering zelfs een ree gespot. Het huisje staat op een flinke lap grond die je als vakantievierder geheel tot je beschikking staat. Er ligt zelfs een goed begaanbaar wandelpad in het bosje / tuin. Doordat er 3 terrassen zijn kan je altijd kiezen of je wel of niet in de zon wil zitten.

Het huisje is voorzien van een onderrijdbare keuken. Een goed toegankelijke badkamer voorzien van douchestoeltje, toilet met beugels en een wastafel waar je met de rolstoel voor kan zitten. De oude plavuizenvloer in de keuken hoort een beetje bij een dergelijk huisje, maar is onhandig als je slecht ter been bent. Oppassen dus, want de plavuizen liggen hier en daar ongelijk. Het verschuiven van de eettafel stoelen is (als je moeite hebt met opstaan) daarom ook niet zo gemakkelijk.

Het interieur zal je inderdaad niet in de woonbladen tegen komen, maar past wel bij het sfeertje daar. Hier en daar misschien een nieuw fris kleurtje zou al veel kunnen doen. Maar alles is er wel en voldoet. Er zijn 2 slaapkamers met elk 2 prima (elektrisch te verstellen) bedden. Twee bedden van het hoog-laag type. Slaapkamers zijn niet heel ruim, dus als je een grote (elektrische) rolstoel gebruikt is het misschien een beetje passen en meten. Op de vide staan nog 2 bedden, maar gezien het schuine dak is dat meer een slaapplek voor kinderen. Vide is overigens alleen via vlizotrap te bereiken!

In de buurt zijn er veel mogelijkheden om te wandelen en te fietsen. Leuke dorpjes en in de buurt een keramiek-/theetuin. Op zo’n 45 minuten rijden is het Gevangenismuseum in Veenhuizen ook een tip. Als je kiest voor de Uilenhorst moet je wèl echt van stilte en rust houden, maar dan is het ook een prima stek om drempelloos vakantie te vieren. En dit alles wordt mogelijk gemaakt door de inzet van een aantal vrijwilligers! Dank daarvoor.

Ben jij er ook geweest? Laat een beoordeling achter.

Sterren